|
Příspěvky uživatele - 50.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůda rajčete, 20.1.2012  Příspěvek výše měl být umístěn k příspěvku p. Marie, která hledala název.
A tady je balkónovka, která by se mohla hodit pro bezzahradníky:
Rajče Tumbling Tom Yellow převislé truhlíkové
Rajče Tumbling Tom Yellow(Lycopersicon lycopersicum)... celý příspěvek > |  | Odrůda rajčete, 20.1.2012  Není tvarem bližší tomuto "býčímu srdci" - lycopersicon esculentum Mill.? prodáváného fmou SEMO?
Píší, že plod dosahuje až 300g, sladké chuti. Lenča |  |
|  | Odrůda rajčete, 20.1.2012 P. Mirku, Vy určitě jako Býčí srdce myslíte CUOR DI BUE (např. Nohel-Garden), jehož plod dosahuje 160 - 180 g.
Já měla na mysli produkt od Semo BÝČÍ SRDCE, jehož plod má tvar spíše hrušky a 300g hmotnost.
To pěstujete také? Lenča
|  | Mořská cibule, 20.1.2012 Zadala jsem si scilla maritima na obr. je stvol s hroznem bělavých květů?
Zajímalo mne to, jelikož mám nekvetoucí kultivar... a naklepaný plátek mořské cibule se lidově používá na bolesti kloubů. Tedy pouze zevně! -Herbář léčivých rostlin -... celý příspěvek > |  | Odrůda rajčete, 19.1.2012 Děkuji za odpověď , už máte zaseto i Býčí srdce? Lenča |  | Rubus neglectus - malinoostružiník, 19.1.2012 Koupila jsem před 3 lety tento malinoostružiník s logem český výpěstek, reg.č. SRS 5329.
Slunná stanoviště, mírně kyselé a propustné půdy, dorůstá 2 m. Plody dozrávají v druhé pol. července vzhledem připomínají ostružiny, chutí a vůní však... celý příspěvek > |  | Krtek - a je to, 19.1.2012 Krtky nehubíme, i když máme zahradu už jako tankodrom
Na hryzce jsme vyzkoušeli gel a fungoval. Ale museli jsme projít celou zahradu a gel použít do každé díry v zemi, takže min. půl tuby jsme vypotřebovali na jeden zásah; dále jsme kontrolovali... celý příspěvek > |  | Piliny a dřevěný odpad, 19.1.2012 Jak zde píše p. Zdenek, piliny jsem použila jako nastýlku k borůvkám spolu s koňským hnojem (sluncem vysušené kobylince) kvůli dusíku. Rozklad byl rychlý, k vytvoření hub nedošlo a borůvek bylo mnoho.
Kousky dřeva pálíme při táboráku na ohništi... celý příspěvek > |  | Odrůda rajčete, 19.1.2012 Pane Mirku, to jste mi udělal radost , protože jsem chtěla masité velkoplodé rajče na vyzkoušení (rajčat je vždy málo ) a koupila jsem shodně - Býčí srdce. Potřebuje k dozrání více času než typické 120 g rajče? a od kdy Vám dozrává? Moc děkuji,... celý příspěvek > |  | Kdy zasit papriku, rajce, okurky, 19.1.2012 U některých je paprika již zaseta, jiní teprve zasejí. V Receptáři p. Meisl doporučuje sadbu paprik nekelímkovat kvůli kořenům.
Má již někdo tento postup vyzkoušen? Já budu letos zkoušet poprvé, Lenča.
|  |
|  | Jahoda gigantela, 12.1.2012 Děkuji Vám p. Boštička za mnoho informací a doporučení.
Paní A. mi na dotazy ohledně jahody Gigantely neodpovídá, takže za jedinou pěstební zkušenost beru tu Vaši a tento jahodník si nepořídím. Již dříve mne napadlo, že takové gramáže... celý příspěvek > |  | Jahoda gigantela, 10.1.2012 Máte, prosím, někdo zkušenost s pěstováním dvouletého jahodníku Gigantela. Sazenice nabízí p. Anička z Veselí Mnichovo Hradiště. A plody mají mít až 120 g.
Děkuji, Lenča |  | Pěstování na balkóně, 10.1.2012 Můžu poprosit, pro kamarádku, obyvatele paneláků o radu, co pěstujete na jižním balkoně (květiny, zeleninu, bylinky). Děkuji, Lenča |  | Černý rybíz, usychání větví, 6.1.2012 Afrikány mám ráda, ale záhonky mi bohužel neochránily ani před krtkem ani před hryzcem a to jsem měla na každém rohu záhonku jeden . Lenča |  | Sušení jablek, 6.1.2012 Mám doma sušičku Dorrer (dnes Rommelsbacher), která má časový spínač i termostatické nastavení teplot 20´C, 40´C, 60´C - 3 stupně výkonu 250W / 500W / 750W.
Přesto jablka, nakrájená na tenká kolečka nebo měsíčky chvíli namočená v citrónové... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|