|
Příspěvky uživatele - 155.121
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 28.6.2013 Po drátku jsou rajčata jedovatá víc než po postřku mědí. |  | Pytle na rajčatech, 27.6.2013 Vyzkoušeno, chytnou plíseň. |  |
|  | Palma z Chorvatska, 27.6.2013 Určitě vydrží i mrazík. Ale opatrně se sluncem. Nejdřív bych ji dal někam po strom aklimatizovat. |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 26.6.2013 My jsme /HK/ na 89%. Je to brzo, ale zase bylo vedro, tak se to urychlilo. Líhnou se za 8 dní, a ono to tak nějak zase vyjde. V HK jsem ošetřoval obvykle kolem 10. 7. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 26.6.2013 Třeba si nenechali prodloužit regisraci a odejdou z našeho trhu s tímto přípravkem. Třeba jsme moc levný trh a nevyplatí se jim to, nebo je to překonaná látka... |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.6.2013 Mám vypozorováno, že se teplotní modely o pár dní předcházejí ve srovnání s lapákem. Modelové výpočty by se měly, pokud to je možné, porovnat s jinou metodou /lapák, sledování kladení a líhnutí v sadu/. To sledování jsem zkoušel, ale nic jsem... celý příspěvek > |  | Treba teraz striekat preventivne rajciny proti plesni?, 25.6.2013 Mancozeb musí zaschnout a 4 hodiny nesmí pršet /Dithane, Acrobat, Ridomil GOLD MZ/. Měď musí zaschnout. Na teplotě při postřiku až tak nezáleží.
|  | Treba teraz striekat preventivne rajciny proti plesni?, 25.6.2013 Ono spíš záleží na délce ovlhčení listů. Třeba u révy je optimální teplota pro infekci peronosporou 12°C! Sporulace probíhá ve vodě během i jedné noci. Ostatní plodiny na tom budou podobně.
Kdo neprovedl postři před deštěm, měl by stříkat... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.6.2013 Dnes obaleč žádný, v HK je po první vlně... |  | Treba teraz striekat preventivne rajciny proti plesni?, 24.6.2013 Já jsem včera za sucha stříknul rajčata Ridomilem a taky cibuli a révu. |  |
|  | Třešňové sady, 21.6.2013 A Těchlovice... |  | Jahody Elsanta, 21.6.2013 Z hypersuperkrámů v sadbovačích raději ne. Je to bída. Objednat z jahodárny. |  | Co je s třešněma II?, 21.6.2013 HK, odrůda Stella. Bude jich trošku méně než minulý rok, ale skoro tím lépe. |  | Malinkaté mušky, 21.6.2013 Máte pravdu, já jsem to chtěl zjednodušit. Měl by zabírat CHESS, NINJA. Ségra měla molici ve fóliáku a odtud se masově rozšířila ven na rostliny kolem vchodu /kytky, plevele atd./. Pak se ochladilo a venku zmizela. Zkoušeli jsme Cymbush. Nefungoval.... celý příspěvek > |  | Malinkaté mušky, 21.6.2013 Je to molice. Mám to na zelí taky. Je to spíš škůdce skleníkový, ale vedra jí pomohla, aby byla i venku. Nic s tím nedělám. Má se ochladit. |  |
 |
|
|
|