|
O jakou se jedná rostlinu, 24.10.2013 Avokádo to není, pěstoval jsem ho ze semene. Mimochodem, jde to snadno. |
 |
Sviluška - neviditelná pohroma, 22.10.2013 Pane Vinšálku, jak se jmenuje ta náhrada za Casoron? Stomp jsem kdysi sehnal ještě v jednolitrovém balení. Používám ho všude, i do kytek. |
 |
|
 |
Orientovaná sadba česneku, 17.10.2013 Toho slunce je málo. Pěstuju paličák i nepaličák, každý rok třeba jinou odrůdu, a je to celkem jedno. |
 |
Kdy a čím hnojit, 17.10.2013 Kdysi jsem si nechal udělat rozbor půdy. Vše bylo v normálu, jenom fosfor byl hodně zvýšený. Tenkrát jsem používal Synfertu, čili v podstatě NPK. Proto občas P a K vynechám a dávám jen N.
|
 |
Co to kvete?, 15.10.2013 Helikonie? |
 |
Co to kvete?, 15.10.2013 To teda nevím. Listy to má jako banánovník, ale jejich postavení jiné... Strelicia taky ne.
|
 |
Sklizene malé cibulky - možno opět zasadit?, 15.10.2013 Tak jsem to zjistil. Lze sázet hned a až do listopadu dle počasí. |
 |
Staré ale vylepšené odrůdy, 11.10.2013 Zadejte si do vyhledávače např. prodej ovocných stromků. Některé školky nabízejí i staré odrůdy i na vyšším kmeni. Strupovitost se dá řešit rezistentními odrůdami, ale zase to nebudou ty staré. Červivostí trpí všechna jablka, i rezstenty /ta... celý příspěvek > |
 |
Topaz, 10.10.2013 Fakt strupovitost na Topazu? Já ho stříkám současně s jinými, tak nemám přehled. Poškození slupkovými obaleči neznám, ale prý to začíná být problém nejen ve velkovýrobě. Není dostatečná signalizace. |
 |
Lipnická švestka, 8.10.2013 Podle videa úroda nic moc... |
 |
|
 |
Hnojeni a vapneni, 2.10.2013 Běžně všude jako dolomitický vápenec mletý, často je v kbelíku. |
 |
Poradíte, co to máme na zahradě?, 2.10.2013 To první je ruj. |
 |
Češete nebo ještě čekáte, 1.10.2013 Mně Spartan už sám padá. Pokud jdou jablka lehce utrhnout a už padají, tak sklidit. Goldena ještě nechám a Idared ještě déle, Florinu a Karmínu podle situace. Pozdní odrůdy ještě nemusí být vyzrálé. Spoždění vegetace je aspoň dva týdny proti normálu... celý příspěvek > |
 |
Kudy monilie?, 24.9.2013 Nějaký ten zbyteček v plodině určitě zůstane. Holt musíme dodržovat OL a důvěřovat výrobcům. Ty OL se stanovují podle nejrůznějších kritérí. Podle toho, jak se látka rozkládá, jaká je toxicita pro konzumenta, kolik ošetřené plodiny sním /celoročně... celý příspěvek > |
 |
Trávník, bofix nebo roundup gel?, 19.9.2013 Určitě Bofix. Roundupem, i gelem, můžete poškodit trávu kolem. Stačí se nechtíc dotknout, nebo ho rozstříkne déšť. |
 |