|
Hruškovice, 17.9.2011 Nicméně 40 kg... no nevím jestli to stojí zato. Pokud s tím půjdete do pálenice tak se vám vysmějí protože to jim ani nezašpiní kotel a trubky. Výsledkem bude tak 3 litry pálenky. to je množství tak na větší laboratorní aparaturu nebo na "takové malé... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 6.7.2011 Neudorf Ferramol je zde diskutovany Ferramol. Neudorf je asi vyrobce. V nasich obchodech stoji 200 gramove baleni Ferramolu 160 - 200 Kc. Neudorf Ferramol dovezeny z Nemecka, Francie, Belgie... stoji kilovka 8 - 9 Euro. Na internetu se da kilovka... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 18.6.2011 Tak jo. Sugo-pomodoro a nic jiného! Universální, dokonalé a jde z ní udělat všechno. |
 |
Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 17.6.2011 A co takhle Gaspacho - studenou polévku?
0,5 l masového vývaru nebo vody
300 g rajčat
300 g salátových okurek
1 cibule
3 papriky
2 - 6 stroužků česneku
1 dl olivového oleje
sùl
mletý pepř
chilli (pokud chcete, nemusí být)
Okurky,... celý příspěvek > |
 |
Naklánění jabloní, 12.6.2011 No nezlobte se, ale ten údaj o průměru kmene 90 cm se mi nejak nezdá. Ještě tak kdyby to byl obvod - budiž. Pokud ale strom má skutečně průměr kmene 90 cm, tak jde o stoletý strom takových rozměrů že jej nějaký kůl už není schopen udržet. Leda snad... celý příspěvek > |
 |
Sháním levnější, 11.6.2011  Tak už jsem doma a plním slib, přikládám fotky "sudovobetonoveho" válce. Je na něm uz vidět nějaký ten rok v provozu. Jinak na doplnění rozměry soudku - šířka 46 cm (vlastně původně výška soudku), průměr 32 cm. Hřeby z toho čouhají cca 8 cm. |
 |
Hromada hlíny s drny - lze použít na skalku?, 7.6.2011 Roundupem hlínu neotrávíte. Ten působí tak, že je vstřebán zelenými částmi rostlin, zavede se do kořenů a rostliny zahynou. Roudup se při styku se zeminou rozloží beze zbytku vlastně na vodu a CO2. Takže nic v hlíně nezůstává. Na druhou stranu nemá... celý příspěvek > |
 |
Nopova folie proti slimákům?, 7.6.2011 Copak co my na to... dulezite bude zjistit co slimaci na to! ale fungovat by to mohlo jako kazda hrana kterou musi slimak prelezt. |
 |
Čištění demižonu, 2.4.2011 No - jemný zákal na stěnách nemusí být nutně nečistota. Může jít o korozi skla! I sklo totiž koroduje. Pokud v demižonu bylo dlouhodobě kyselé prostředí (což bývá), vnitřní povrch mohl zkorodovat. Projevuje se to právě jemným bílým zákalem. Jedná se... celý příspěvek > |
 |
Skleníky Tobiáš - zkušenosti, spokojenost?, 27.3.2011 Na tom přece nic absurdního není. Zejména proto, že celá demontáž nezabere ani půl hodiny. A že "dobrý skleník" má přečkat sněhovou pokrývku bez nějakého shazování? Ovšem, ale to třeba mají krovy na domě taky, nicméně se v několika... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Destilační přístroj, 2.3.2011 Nevyrabel jsem, ale mel jsem moznost ochutnat (v Cine). Ale ani jsem ji neochutnal protoze uz pri pricichnuti to bylo na pobliti. Tyden stare spinave ponozky jsou proti tomu rajska zahrada! A to nebyla nejaka domaci samohonka, ale produkt tamejsiho... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 16.2.2011 Uff - dlouho jsem nebyl na internetovém připojení a nahromadila se zde hromada dotazů v reakci na můj příspěvek ohledně fritovacího oleje. Tak tedy popořadě. Jestli jsem tam dal olej na smažení, nebo opravdu olej který byl označen jako... celý příspěvek > |
 |