|
Jakou koupit pískovou filtraci?, 29.7.2013 Tak to je docela divný.Já mám čerpadlo od této filtrace již třetí rok a běží non stop celou sezonu a jede v pohodě.Co u něj odchází? |
 |
Nadzemní bazén řady Azuro De Luxe, 24.6.2013  A ještě noční pohled na bazén. |
 |
|
 |
Nadzemní bazén řady Azuro De Luxe, 24.6.2013  Já jsem letos tento bazén také zakopal.Okolo bazénu jsem dal nopovou fólii přímo na plech a zasypal zeminou.Bazén je celej zakopanej a když se koupeme v noci tak stěny bazénu pěkně hřejou.Dno mám vybetonované a mám v něm dvě dnové výpusti.Jedna je na... celý příspěvek > |
 |
Páchnoucí kompost, 7.6.2013 Je pravda trvá to jen pár dní a potom poseká trávu a celé se to opakuje znova.Ten větrák mne taky napadl a sehnal jsem ten velký co se dával do stodol.Má to pomalu metr na průměr.Tak mu to budu posílat na jeho zahradu.Nafouknuté to neni, protože máme... celý příspěvek > |
 |
Páchnoucí kompost, 7.6.2013 Když ono to je trochu složitější.On neni schopnej ani třeba nasadit svému vlastnímu děcku rovně houpačku.To ho klidně posadí do houpačky, která je našikmo pomalu o 45° a vůbec mu to nevadí.Před pěti lety začal zateplovat barák a dodnes ještě ani... celý příspěvek > |
 |
Páchnoucí kompost, 6.6.2013 U našeho společného plotu se sousedem má soused kompost.Bohužel se o něj nestará, jenom tam háže posekanou trávu.Chvílema když je příznivej vítr tak k nám tento kompost pěkně páchne.Soused s tímto i po několika urgencích nechce nic dělat a poslal mne... celý příspěvek > |
 |
2 čerpadla, 6.6.2013 Je potřeba aby bylo všechno perfektně utěsněné.Někudy tam jde vzuch.Jinak pokud je to dobře utěsněný tak jednou stranou to může vytéct do bazénu, ale druhou to musí vzniklím podtlakem nasát vodu z bazénu(pokud to dobře těsní). |
 |
Bazénové hadice, 27.5.2013 Mám taky zapuštěnej bazén AZURO a vyvedl jsem hadice PE ne trubky zemí.Na trubky jsem natáhl MIRELON 10mm a celé dal do elektrikářské chráničky(červeného husího krku)Těm susím krkům od AZURA nevěřím.V zimě ty PE trubky vydržej i zamrlzlou vodu. |
 |
Noční koupání, 26.5.2013  První letošní noční koupání a podle počasí i dlouho poslední. |
 |
Solární pyramida - opravdu je k ničemu?, 24.5.2013 Dobrý den, nečekejte od toho žádné zázraky.Nevím jak je to u těch pyramid, ale třeba u solárních panelů jako je od Mountfieldu je udávaný průtok panelem za hodinu asi cca 70 - 100 litrů aby to trochu ohřívalo.Ta pyramida má daleko menší plochu která... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tepelné čerpadlo - zkušenosti?, 22.5.2013 Ale loni stálo TČ BP - 100 cca 64 000,- takže to tak velká utopie neni.Je to rozdíl 15 000,- ve spotřebě u Vás za rok.Za víc jak čtyři roky se to srovná, ale v jakém už bude stavu to čerpadlo?Servis asi potřebovat bude. |
 |
Tepelné čerpadlo - zkušenosti?, 21.5.2013 Tak když to sečtu, tak když si pořídím topnou spirálu 4,5 KW a udělám si el. ohřev tal to vyjde na 2500,- a než protopím "jenom"ten rozdíl v pořizovací ceně oproti TČ tak to čerpadlo bude asi pomalu na generálku.A to nepočítám co by si vzalo to... celý příspěvek > |
 |
Dnová výpusť, 11.5.2013 Sice to byl při betonování boj, ale stojí to zato.Mám tam dvě dnové výpusti.Jednu na chrlič a druhou na hlídání hladiny vody v bazénu.Voda se zdá, že neuniká a je to v pořádku. |
 |
Podzemní šachta pro filtraci, 4.5.2013 Tak jsem nakonec postavil tu šachtu ze zahradních obrubníků.Jsou betonové metr dlouhé a 20 cm vysoké.Akorát nevím jaké víko aby to nepromrzalo. |
 |
Bublinky z vratne trysky, 3.5.2013 Nejhorší jsou ty hadice.Nic to nevydrží.Já jsem všude dal PE hadice a PPS spojky a je pokoj.Mám to taky v zemi v chráničce a izolované MIROLEM.S hadicema a sponama byl pořád nějaký problém.Nyní mám klid. |
 |