|
Příspěvky uživatele - 191.35
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ontario, 4.11.2008 My jsme jako děti nad Ontariem vofrňovaly. Měli jsme asi 6 stromků. No a za 30 let jsem si ho koupil. |  | Ontario, 31.10.2008 Dobrý den, pátral jsem po jabloni Ontariu - v HK Svobodných Dvorech ho nemají, ale prý se ještě někde dá sehnat. Měli ale můj stále oblíbený Idared /sice se musí chemicky ošetřovat, ale skladovatelnost je vynikající a chuť je celkem příjemná/!!! |  |
|  | nedozrálá rajčata - co teď?, 26.10.2008 Ta pěkná dávám do normálního hrnce pod pokličku, do sklepa.
Ale už to stejně není ono i když dozrají. Jednou jsem vařil z takových dozrálých rajčat kečup. Není dobrý má takovou zemitou chuť, ale do omáčky dobrý! |  | Náhrada za Idared, 23.10.2008 Já jsem Idared sháněl letos na jaře. I když mně slibovali, že bude - nebyl, že prý se už nemnoží. Byl ideální na skladování. Přežil troje krupobití. Ale musí se stříkat. Mám dva 30ti leté stromky. Tak jsem koupil Karmínu, ještě nic neměla, ale... celý příspěvek > |  | Krmítko pro ptáčky, 23.10.2008 Dobrý den, místo loje lze použít 100% ztužený tuk. Tedy bez vody, nesolený. Taková ta laciná "Iva". Kostka se dá do síťky po ovoci a zavěsí, nebo se dá přetavit se semínky atd. A docela se mně osvěčilo krmítko z OBI -... celý příspěvek > |  | vlaštovičník - bradavice, 30.9.2008 Lidi neblbněte! Kyselinou dusičnou se můžete vážně poleptat, Savo je chlornan a babizna M. Treben po revoluci radila ve svých knihách mutlat si vlašovičníkem oční víčka. Laicky je vše na... pováženou. |  | Určení jablek, 21.9.2008 Ano. Spartan. |  | Sladká bílá odrůda - pro děti, 14.9.2008 Dnes jsme dojedli Picurku, drobnější, ale bezsemenná a mimořádně sladká. |  | Kysané zelí, 28.8.2008 V naší zelárně /už asi není/ měli recept.:
10 kg krouhanéno zelí, 150 - 200 g soli, 20 g kmínu 150 g nastrouhané cubule. A to je vše!
Zelí musí být kruhárenskou odrůdou, je pevmá, dobře vyzrává a tím se zbavuje se anoniaku. /z hnojení/. Ten amoniak... celý příspěvek > |  | Bezinkové víno, 28.8.2008 Dobrý večer, našel jsem recept. Dá se to pít, je to vyzkoušené, vhodné na neuralgie a i jen tak. Je to těžké sladké víno. Má se pít dvě deci denně. Při kvašení je potřeba velký hrnec /Hrnečku vař!/.Musí se to povařit, zastudena to není ono /průjem/.... celý příspěvek > |  |
|  | Univerzální postřik, 18.8.2008 Asi jiný kraj, jiný mrav. Američani jsou citliví na ekologii /teoreicky/. Streptomycin je v Evropě mimořádně cenné antibiotikum a antituberkulotikum /sice až druhé volby/. A nesmí se používat jinde než ve zdravotnictví /i veterinnárním/ a... celý příspěvek > |  | mrkev plná červíků, 12.8.2008 Pochmurnatka mrkvová, hmyz. Dá se chemicky ošetřovat při výsevu... Spíš později /až v červnu/ vysévat a také a nebo nebo kombinovat řádky s cibulí. |  | Padli - lze jeste provest postrik?, 10.8.2008 OL 14 dnů myslím, jako už jen 14 dnů, tedy že dozrají dříve. |  | Padli - lze jeste provest postrik?, 10.8.2008 Nepomohl by Sulikol? Má OL 3 dny. Sice to pak smrdí po sirovodíku, ale u stolních to nevadí, umyjí se. Jsem v úvozovkách - vinař - začátečník, ale jako prevence se mi osvědčil. Bál bych se, že i OL 14 dnů je krátká doba. Síra, potažmo i... celý příspěvek > |  | Tolerantní švestky k šarce, 10.8.2008 Můžete mi prosím uvést přehled odrůd, které by se podobaly domácí švestce /dobou zrání, chutí atd./ do nížiny, a byly tolerantní k šarce. Mám Č. lepoticu, Stanley - vcelku nic moc. A pak jakousi domácí pozdní švestku, silně napadenou a budu ji... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|