|
Rostliny do okenních truhlíků - začátečník, 10.4.2011 Pane Janča Ale trochu poradím.1.Kupte si samozavlažovací truhlíky a vydrží i týden bez vody.2.Na přímém slunci vydrží více květin ale asi nejvíc převislé muškáty.3.Možná bodou vysoké i 30cm ale dlouhé i 0,5-1m.4.Clonu si myslím tvořit... celý příspěvek > |
 |
Prosím o pomoc s určením rostlin, 7.4.2011 Já bych to tipovala 1-primule petrklíč severní strana,2-kamzičník slunce ale i polostín 3 pupalka slunce.Určitě Vám poradí ještě někdo.M. |
 |
|
 |
Množení fuchsií, 27.3.2011 Petro, Já fuksie zkracuji i to mám vyčtené na podzim když je uklízím o jednu třetinu a na jaře zase o jednu třetinu.Nerozuním jak píšete, že nové výhony vyrůstají ze suchého dřeva kdyby bylo suché tak nic nevyrůstá.to dřevo je živé střihněte do něj a... celý příspěvek > |
 |
Muškáty - jakou drenáž, 2.3.2011  Ano p.Dana má pravdu samozavlažovací truhllíky se dávají tam kde jsou kryté před deštěm.Já mám taky nějaké muškáty, surfinky,fuksie na dešti vše v obyčejných truhlících nebo v kamenině, ale jak prší více než 1-2 dni vše zakrývám folií nebo uklízím... celý příspěvek > |
 |
Kdy začít s přesazováním trvalek?, 2.3.2011  Dobrý den, p.Dano tady je můj trvalkový záhon, na celém záhoně je netkanka a nahoře štěpky, kytkám se bude určitě dařit jen musíte nechat kolem kytky prostor, aby měli vláhu a taky aby jste mohla ke kytkám nasypat hnojivo.Já hnojím 2x ročně jsou to... celý příspěvek > |
 |
Nákup rostlin v Polsku, 17.2.2011 Dobrý večer, p.Tondo děkuji za tu opravu samozřejmědo Polského Těšína a děkuji za ten typ na Skočov.M. |
 |
Campanula, 16.2.2011 Zdravím Vás Rozinko no Vy jste dobrá já jsem akorát vysela hledíky a papriku mám plné okna muškátů už v truhlíkách koupila jsem si je z netu u p.Lebiše.Nevěstu si taky koupím na nějaké výstavě, ženich je ještě v prádelně a vypadá prozatím dobře.M. |
 |
Nákup rostlin v Polsku, 16.2.2011 Já nevím co myslí Tonda CH, myjezdíme na ten velký trh doČeského Těšína říká se tomu burza a nejede se přes Třinec to bude něco jiného.Platí se tam ve zlotých i v korunách a jsou tam ve středu a v sobotu.M. |
 |
Nákup rostlin v Polsku, 15.2.2011 Nevím jak daleko je to od hranic, myjezdíme autem až na burzu.Já Vám to popíši asi takhle.Půjdete až na velkou burzu, kde jste už asi byla projdete ji a zeptáte se jak se dostanete na tu kde se prodávají sazenice a pod.Přejdete jen přes silnici a... celý příspěvek > |
 |
Nákup rostlin v Polsku, 15.2.2011 Dobrý den, asi jste byla na velké tržnici, ale je taky malá a to hned naproti parkoviště, na které jsou i rostliny, keře,stromky, růže,a.t.d.Z ní se dá projít na velkou a opačně.Jezdíme tam každý rok a vždy si něco přivezu a daleko levněji než u... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sněhová vločka, 30.1.2011 Dobrý den, p.Eleno jste opravdu dobrá když jste našla ten příspěvek taky jsem se již naněj dívala.Myslela jsem si že p.Janča to poznal, ale teď vidím že to asi Balmín není včera jsem to hledala a nenašla a přečetla si že, Leptuspermum je 82druhů, tak... celý příspěvek > |
 |
Sněhová vločka, 28.1.2011  Dobrý večer, taky mám tuto kytičku taky koupená na výstavě, bohužel jak se jmenuje taky nevím.Pokud jste ho na zimu neschovala tak Vám určitě zmrznul zimuje se jako muškáty, já ho mám na chodbě odspodu trochu jehličí opadalo ale jinak je zelený.Já si... celý příspěvek > |
 |
Čím ohraničit trávník od kůry nebo kamínků, 14.1.2011 Zdravím Jano, plůtky máme už třetí rok prozatím ještě nic nezhnilo, jsou impregrované tlakem a koupené v horm... M. |
 |
Campanula, 14.1.2011 Zdravím Rozinko, tak já se najaro těším, ale ještě se nepřipravuji ještě bude zima.Ženicha jsem rozsazovala dělila jako trvalky, ničím nepřikrývala a bylo to v březnu.Nevěsta mě každý rok uhyne, ale letos si zase koupím novou.Mějte se hezky.M. |
 |
Nová sezóna na zahradě, 5.1.2011 Ano, házíme sníh do skleníku, má to smysl a nezdrží to práci na jaře zem je krásně navlhlá.M |
 |