|
Co je sachovák?, 14.9.2011 Po rodičích vlastníme pluh který byl vyroben asi v třicátých-čtyřicátých letech.Je na něm štítek firmy SACK která pluhy vyráběla.Byla to německá firma, myslíme si že sachovovák či sakovák pochází od názvu firmy, SACK čte se ZAK.A dlouhému rýči se u... celý příspěvek > |
 |
Mulčovací kůra bez folie, 4.9.2011 Pane Josefe, děkuji,ale tolik chvály si nezasloužím.Je to tak jak píšete Vy (jste zkrátka odborník)i my stříkali Roundupem kůry bylo asi těch 5cm, měli jsme z pily byla hrubší, ale i ta se rozpadá takže každým rokem se na jaře doplňuje.Teď už kůru... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mulčovací kůra bez folie, 4.9.2011  Tak já budu oponovat jeto sice možné, ale počítejte s tím že Vám tráva bude prorůstat vím o tom své stačí jen malý kousek kde není folie a tráva roste jak dívá.Já mám zamulčovaný jak trvalkový záhon tak i jehličnany všude mám folii a přesto se tráva... celý příspěvek > |
 |
Co je to za keřík?, 28.8.2011 Jeřáb není Jeřabina. |
 |
Je to plíseň?, 28.8.2011 Ano je to plíseň. |
 |
Poznáte někdo tento keř?, 27.8.2011 A té dolině kalina.Je to dobře P.Josef? |
 |
Mšice na paprikách, 26.8.2011 Zkuste PIRIMOR já používám Mospilan na veškerý savý hmyz.Podívejte se na ochranou lhůtu papričky oberte a postříkejte.Zkuste si tady projít vlákno najdete zase jinou radu.M. |
 |
Mšice na paprikách, 26.8.2011 Zaneste papričky do vany a dejte jim pořádnou sprchu pokuste se osprchovat každý list, nebojte se budou vypadat jako zvadlé ale zase se dají dohromady, já tak likviduji mšice na paprikách ve skleníku, dělám to večer papriky leží na zemi a ráno jsou v... celý příspěvek > |
 |
Živý plot, 25.8.2011 Pane Stanislawe máte úplnou pravdu je to tak jak jste to napsal, k tomu není co dodat, mám hlohyni každý rok omrzne, dřišťál chytá padlí, habr má soused listí máme v zahradě i my. V tújích hnízdí ptáci schovávají se tam v zimě a když je... celý příspěvek > |
 |
Neznámá květina, 24.8.2011 Tak jsem z toho jelen, byla koupená v zahradnictví tak jsem si myslela že je pojmenování správné. |
 |
|
 |
Neznámá květina, 24.8.2011 Ještě bych dodala, že vrbička Jarky není ostříhaná podle těch růžových lístků, ale Vy jste odborník. |
 |
Neznámá květina, 24.8.2011  Pane Josefe tak tady je foto Brslenu a foto vrbičky v květníku na 100%vím že je pojmenování správné.Brslen má asi 15l.vrbička koupená v srpnu. |
 |
Poupata gladiolů zaschnou a nerozvinou se, 24.8.2011 Dobrý den mám na zahrádce stejné potíže. Zasadila jsem asi 150 mečíků a žádný květ klasy úplně zaschlé. Nevím jestli je lepší mečíky vyhodit a koupit nové, to jsem už udělala z části na jaře, ale mečíky stejně zaschly, možná je to také tím, že je... celý příspěvek > |
 |
Neznámá květina, 23.8.2011 Tak nevím zda to není poléhavá Japonská vrbička, taky jsem si ji koupila ještě ji mám v květináči zítra nafotím a porovnám s tou Vaší.Ale pokud přijde p.Josef tak ten to bude vědět. |
 |
Lečo zavařené a zkažené, 23.8.2011 Jestli to patřilo mně, tak si dejte tady do vyhledávání Zavařování v mikrovlnce a tam to popisuje p. Berta a tak to dělám i já.Lečo již mám zavařené taky moravanku, okurky i kompoty nic se nekazí. |
 |