|
Světlušky 2011, 12.6.2011 Tak dnes večer pouze jedno jediné světélko. Silně se ochladilo (odhaduji, že na nějakých 12 stupňů?) a tak se jim asi lítat nechce.
Také jsem dnes na biolibu bádal v druzích světlušek, které se u nás vyskytují a prohlížel jejich fotky.
Josef. |
 |
Pulci proti řasám, 12.6.2011 Najděte si vlákno "Otravné žáby".
Josef. |
 |
|
 |
Listy lískového stromu, 12.6.2011 Mšice.
Postřik insekticidem na savé škůdce.
Josef. |
 |
Naklánění jabloní, 12.6.2011 Díky za objasnění pojmu larsen. Podle Vašeho popisu mi jsou známé, akorát ten název mi nic neříkal.
Josef. |
 |
Třešeň dvoják, 12.6.2011 Samozřejmě je vyřežte - vystříhejte. V současné době je na to vhodná doba: řezní rány se hned začínají hojit a stromek nevkládá energii a živiny do větviček, které byste později stejně odstřihl(-a).
Josef. |
 |
Světlušky 2011, 12.6.2011 Byla to světluška letící, anebo jste ji sebral ze země v trávě?
Josef. |
 |
Jedlé nebo jedovaté plody?, 12.6.2011 Nebál bych se je jíst. (Ale ještě jsem neměl tu čest).
V Lexikonu okrasných dřevin (Karel Hieke) nejsou sice v kolonce jedlost/jedovatost uvedeny. Jako jedovaté druhy rodu Prunus jsou tam uvedeny pouze střemchy a bobkovišeň.
Josef. |
 |
Světlušky 2011, 12.6.2011 Tak včera bylo o půl desáté ještě moc světla (na východě republiky a u našich východních sousedů se však stmívá o několik minut dříve - i světlušky tam budou dříve létat).
První světlušku jsem včera viděl zase okolo 10. hodiny. To je prostě jejich... celý příspěvek > |
 |
Naklánění jabloní, 12.6.2011 Myslím, že pan Ladislav je technický typ a měří v milimetrech, nikoli v cemtimetrech, jako my, prostí občané :-).
Místo kůlů, které uhnijí, bych použil alespoň coulové pozonkované trubky nebo trubky od lešení.
Anebo bych stromky kůlem podepřel... celý příspěvek > |
 |
Žloutne a nemá žádné přírůstky, 12.6.2011 Broskve na koncích opadaných výhonků stejně neudržíte a budou stromek dále oslabovat, resp. stromek se z posledních sil bude snažit, aby přinesl plody (semena - další generaci), že mu nezbyde síla na vlastní růst a zásobní látky. V tomto případě je... celý příspěvek > |
 |
|
 |