|
Rozlámání kamene - trhací prášek?, 5.6.2008 Nedávno jsem žulový balvan podobných rozměrů objevil na bývalé dělostřecké střelnici SS. SSáci si z něj udělali cíl pro 88mm kanon zřejmě z nějakého tanku nebo kanonu použitého pro střelbu. Po přímém zásahu protibetonovou nebo protipancéřovou municí... celý příspěvek > |
 |
Sekačka na svah, 4.6.2008 Na extrémní svah je vhodnější 2T lištovka např. MF 70 s dvoumontáží.Kamarád má bubnovku a nadává na sekání ve svahu jak ho bolí ruce od dorovnávání stroje, aby se mu bubnovka nepřevrhla.U lištovky to převracení podstatně stabilizuje lišta a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozlámání kamene - trhací prášek?, 2.6.2008 Po staru se trhali balvany v zimě zmrzlou vodou, ale má to své podmínky navrtání podobné jako pro trhací cement.Nejjednoduší by bylo asi kladivo na bagru. Když nepůjde rozbít na půl tak ho alespoň olámat do patřičné velikosti pro naložení bagrem. |
 |
Jaký zahradní traktůrek?, 30.5.2008 HQ, Johnsered, Partnera a Electrolux je stejný základ akorát snad jiné motory a nějaké drobnosti kolem žac. ústrojí.Jinak cena docela rozdílná.Na co dát taky pozor jestli to není náhodou verze - Assemblage in U.S.A.- pak je traktor... celý příspěvek > |
 |
Test motorových kos - křovinořezů na itest.cz, 30.5.2008 Je zajímavé, že mi tři lidé nezávisle na sobě řekli to samé, že to četli v novinách a, že je to skrytá reklama Mountfieldu :-). Nejsou první stačí když Mountfield bude druhý nejlepší, aby to nebylo tak okaté. |
 |
Test motorových kos - křovinořezů na itest.cz, 30.5.2008 K těm kritizovaným skrutným náhonům u křováků - má to svoje výhody neboť při náhlém prudkém zastavení nože o nějakou překážku to působí jako nárazový tlumič. U pevných hřídelí bude asi celé ústrojí dostávat při nárazu dost zabrat pokud to nebude... celý příspěvek > |
 |
Test motorových kos - křovinořezů na itest.cz, 29.5.2008 V křovákách a pilách je HQ špička. |
 |
Test motorových kos - křovinořezů na itest.cz, 29.5.2008 Těmhle rádoby testů nevěřím.Přesvědčil jsem se o tom s testem zah. traktůrků na Idnes.Uvádějí tam v některých případech u některých značek úplné kraviny, s lehkých nádechem vychválených zřejmě sponzorských značek.V některých případech to vypadá jako... celý příspěvek > |
 |
Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni, 29.5.2008 Taky bych se při koupi těchto bubnovek zaměřil na kvalitní pohon kol převodovkou pokud to vůbec některé mají.U Vari myslím je. |
 |
Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 27.5.2008 Mám také MF 70 už 9 let a jsem spokojený.Sekám tak 2Ha dvakrát do roka na sušení, spokojenost. Buben jsem měl k MF půjčený a dojem na mě neudělal.120cm lišta je daleko výkonější.Jedinou ne výhodou je když je tráva narostlá... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zahradní traktor Hurricane (Bauhaus), 27.5.2008 Pardon, překoukl jsem se.1,5hodiny odpovídá reálu. |
 |
Zahradní traktor Hurricane (Bauhaus), 27.5.2008 Uber příteli, půl hektaru za půl hodiny to je i na mě dost. Sekám to tak přes hodinu. |
 |
Zahradní traktor Hurricane (Bauhaus), 26.5.2008 Pořád je to lepší volba jak běhat za sekačkou. |
 |
Zahradní traktor Husqvarna CTH 220 Twin, 26.5.2008 Jsem zvědavý jak si poradí ta turbína v žacím ústrojí s mokrou trávou.Jinak ofsetové žací ústrojí kde se kudly nepotkají není nic nového.Má je i Partner, HQ, Elektrolux atd... Divím se, že se systému kde se musí kudly časovat zubatým řemenem některé... celý příspěvek > |
 |
Lištová sekačka Agria 2300R, 19.5.2008 Co se týče nastavování vůlí na kose u prst. lišty MF 70 tak první dva roky jsem to z neznalostí šteloval často. V prakci po 14 letech užívání stačí tak 2-3x za sezonu trochu zmenšit vůli mezi žabkami a prsty.Práce na 10 minut.Kolega u Vari defakto... celý příspěvek > |
 |