|
Příspěvky uživatele - 151.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Letní - červené, 20.9.2011  Další foto.děkuji.
rostislavik |  | Letní - červené, 20.9.2011  Už jsem se tady jednou ptal na název této odrudy, ale nikdo mi uspokojivě neodpověděl.Tak tedy -jak se jmenuje?
Zraje v tuto dobu, na většině plodu je výrazná červeň.Chutná sladko-kysele, tedy s výraznější kyselinkou, zároveň dosti sladké.Dužnina... celý příspěvek > |  |
|  | Moření česneku přípravkem Merpan, 16.9.2011 Asi né.Sulka je proti haďatku, Rovral proti akarinoze.Přesně to nevím, možná mě někdo opraví.
rostislavik |  | Rozmačkání švestek, 6.9.2011 Prašť jako uhoď-když s ním zatřesete, je to skoro stejné, jako byste ho otrhal.Kouzlo tkví v tom, že se švestky nechají na stromě co nejdéle, tudíš získají co nejvíce, co by mohli získati.Je to o množství cukru, a aromy na sluníčku.Ve Vašem případě... celý příspěvek > |  | Nazov slivky, 1.9.2011 Poslední obrázek mě zaujal pohledem na řezu slivky, a její pecky.Připadá mi malá, a okrouhlá.Kdybyste ještě přiložil foto pecky, mohli bychom se podivit.
Ještě přiložím malou radu-kdybyste onen strom více ořezal, na jaře by pustil více silnějších... celý příspěvek > |  | Nahrada za švestku domácí, 29.8.2011 Jak už jsem psal výše-tyhle Německé odrudy vybarvují dříve, než je jejich konzumní zralost.Jestli je Toptaste v tuto dobu tvrdé, no nevadí, pokud nepadá, a to nepadá! Zajímalo by mě, jak dlouho vydrží na stromě, zda-li třeba přez polovinu řijna, nebo... celý příspěvek > |  | Náhrada za Desert, 27.8.2011 Vitos.rostislavik |  | Nahrada za švestku domácí, 26.8.2011 Myslím si, že jako většina Německých odrůd, hlavně z Geisenheimu, tak i odruda Toptaste vybarvuje dříve, než je její konzumní zralost, tak i odlučitelnost, a pozdnější chuť bude lepší až za měsíc, tzn. koncem září.Jeji genetická výbava ji k tomu... celý příspěvek > |  | Balkonová nektarinka, 23.8.2011 Balkonela, mám ji taky.Loni plno plodů, ale né moc sladkých, musel jsem i protrhat, bylo toho moc.Loni nic moc počasí, takže i chuť byla slabá.Stromek i trpěl ve velkém květináči, který jsem na zimu dával dovnitř.Stromek byl vysílen množstvím plodů,... celý příspěvek > |  | Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 23.8.2011 Sice později, ale přece potřebuji udělat vápenaté postřiky proti fyziologickému nedostatku vápniku na jabloni-hořké skvrnitosti, a potřebuji vědět, zda bude stačit udělat postřik z dolomitského hrubo mletého vápence, který mám doma, nebo budu muset... celý příspěvek > |  |
|  | Sbírat nebo mulčovat?, 23.8.2011 Já jsem za pět let, co kosím trávu ani jednou nesbíral do koše-vždy po týdnu mulčuji, a vracím trávniku živiny.
rostislavik |  | Nahrada za švestku domácí, 22.8.2011 Podívte se na příspěvek ze dne 17.8.,hosta 43.70 - tenhle:
Gabrovská je u mne citlivá na šarku, příznaky na listech i plodech, monilia téměř žádná, plodnost a chuť výborná. Toptast zatím šarce odolává záleží jak dlouho. Plodí hodně a pravidelně,... celý příspěvek > |  | Co to je?, 10.8.2011 Zčistajasna by přemokřením takový rychlý průběh asi nenastal.Osobně si myslím, že by stálo vzít v úvahu taky žloutenku peckovin ESFY,která napadá taký třešně-fytoplazmoza.Jsou tam uvedeny taky přípravky, i když nevím zda pomůžou.
rostislavik |  | Č. lepotica a Katinka, 9.8.2011 U moji Katinky se projevuje ještě jedná nepříjemná vlastnost-a to ulamaná špička pecky.Loni při menší úrodě se toto neprojevilo.Myslím, že je to nedostatkem nějakého prvku, nevím jakého.Boru?Některé Německé odrudy to dělají.Pokud je to konzumentovi... celý příspěvek > |  | Č. lepotica a Katinka, 8.8.2011 V tuto dobu je Katinka už výborná.Stačí lehce zatřepat stromem, a padají lahodné, uvnitř nahnědlé(trochu chycené),sladké plody, s množstvím cukru.Chodím si dvakrát denně s talířkem, a pochutnávám si, je to slast, ujíždím na nich.V zahradkáři vydaném... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|