|
Příspěvky uživatele - 151.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak zastříhnout slivoň, 25.4.2011 Ještě několik vět.Je to postaveno na klasický vysokokmen.Na mladých stromcích švestek nežádoucí, kdykoli v pozdějších létech se lépe dělá vysokokmen, než nížší kmen.Zjednodušil bych to takto.
Na novém výhonu-terminálu, který začíná asi 70cm od země... celý příspěvek > |  | Jak zastříhnout slivoň, 25.4.2011 Není to v pořádku.Korunka je založena přílíž vysoko.Takto je to připraveno na klasický vysokokmen.Pokud to ale majitel chce?tak prosím.
Pokud pupeny pod rozvětvením vyrazí, ještě mají šanci, tak budou méně růst, budou slabší než vyrchní patro, a to... celý příspěvek > |  |
|  | Třešeň dvoják, 22.4.2011 I když jsem před osmi lety zvolil záměrně tvar rovnoměrný dvoják do písmene "U",kdy oba výhony nesvírají ostrý uhel(nebezpečí rozlomení),v domění, že mi na ptačnici z toho nevyroste vysoký strom, už bych to nedělal.I když to nevypadá... celý příspěvek > |  | Utopené místo roubování, 22.4.2011 Přírustky asi byly.Jak píše paní stromek na podzim zakrátila, jak je vidno hodně do staršího dřeva.Je otázkou v jaké kondici jsou kořeny.Taky jsem přesazoval dva Colty po jednoročním sázení, a u dvou třešní byl kořenový systém dobře vyvinut-byl... celý příspěvek > |  | Utopené místo roubování, 22.4.2011 Ona se probudí, jako Šípková růženka.Chtělo by to ještě odstranit konkurenční terminál, zamáznout řezné rány, a ponechat na matce přírodě.Jednou týdně pořádně zalít vodou.Jinak krásný stromek.
rostislavik |  | Rubín a řez, 22.4.2011 Doufám, že jste to neustřihl, aby to mělo přesně dvacet cm.,ale až za pupenem, který tam není vidět.Chcete vědět, kdy budou první plody, ale podnož, na které je stromek naroubován jste neuvedl.Přitom je velký rozdíl, mezi slabou, střední,a bujně... celý příspěvek > |  | Broskvoň Harbrite, 22.4.2011 Mě by spíše zajímalo, jaký je všeobecný názor na br. Michaela.Pochází z odrudy Redhaven, a taky o ní píší, že má slupku s malou plstnatostí, ale s menší odolností(mráz, kadeřavost,poloha, půda).
rostislavik |  | Proč ringle nerodí?, 21.4.2011 Nám taky dlouho nerodila, aspoň né uspokojivě, i když byla v relatívní dospělosti.Až pak, když jsem ji začal každoročně prořezávat, prosvětlovat,a odstraňovat nadbytečné dřevo, začala rodit jako divá.Urodu míváme každoročně velkou.
rostislavik |  | Jak se zbavit vrabců, 14.4.2011 V našem okolí vrabci nemizí.Skoro u každé chalupy najdou něco k snědku, zapomenuté,nebo nachystané domácí drůbeži.Jestli-že někde vrabci mizí z okolí obydlí, souvisí to s úbytkem chovu drobného zvířectva z obydlí lidí.Taky si lidé všelijak zvelebují... celý příspěvek > |  | Zvonkové, 12.4.2011 Neshánějte ho.Není proč.Mě moc nechutnalo.Měli jsme ho na nějaké zakrslé podnoži, ale dílem špatného zakořenění, a dílem silného větru se stromek převrátil, tak je pryč.Jeho předností nebyla chuť, ale velká plodnost, a po obití nehnědne.Taky vydrží... celý příspěvek > |  |
|  | Okus - přežijí?, 6.4.2011 Bohužel, nemají šanci obnovy.Jsou dvě možnosti jak postupovat dále.1) vykopat koupit nové, a nebo-2)uříznout na podnož, a naroubovat teď z jara jakoukoli odrudou i odebranými rouby z korunky poškozených stromků.
rostislavik |  | Borax - hořká pihovitost jablek, 5.4.2011 Já jsem borax taky rozhodil kolem hrušní.Nevím jestli to pomůže.Ale postřik -nevímnevím.Lozit do koruny velké hrušně?
rostislavik |  | Výsadba meruněk - přidat kompost?, 26.3.2011 Kompost kořeny nespálí.Nemá čím, není v něm nic agresivního.Je koncentrovaný, výživný.Naproti hnoji, který při výsadbě přidávám dál od kořenů, ten je agresívní, hlavně ten čerstvý neuleželý.
rostislavik |  | Karina, 21.3.2011 Mám ji teprve dva roky na kdouli.Je to velmi slabě rostoucí odruda.Dala by se s úspěchem pěstovat na semenáči.Ale to už asi víte, něco jste si asi naštudovalPochopitelně plody ještě nejsou.Zdroje uvádějí mírnou odolnost proti strupovitosti, ale někde... celý příspěvek > |  | Ako strihať?, 20.3.2011 Nechci Vám nic vyčítat.Jestli to ale tak vyznělo omlouvám se.Chci se dopátrat k jádru problému, a jeho odstranění.U švestek 10 až 15 roků už toho moc dělat nejde.Na výchovný řez jsou už příliž staré.Mě spíše zajímá doba vychovného řezu stromku v jeho... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|