|
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 24.4.2011 Tak po zevrubné obhlídce "hospodářství" (jih Moravy - BV) jsem zjistil kadeřavost na broskvoních, žlutou houbu na ostružiníku, nějaký "póvl" na Granny Smith, no a samozřejmě mšice na broskvoních, růžích, rybízu a mátě, brablenci jsou... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 24.4.2011  Já to dělám zpravidla tak že nechám dvě horní očka a kmínek očistím (může dojít k vylomení, zmrznutí apod...). Samozřejmě záleží jak je rostlina vitální a jak jsou očka vyvinutá. Nahotovo vylámu až po zmrzlých. Letos se ta loňská nevyzrálá ubožátka... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata - poradíte?, 24.4.2011 Odrůdu Rubínek bohužel neznám, uvádí se u ní že je to keříčková odrůda. Já vysazuji rajčata cca půl metru od sebe. |
 |
Réva ze semínka - pecičky, 24.4.2011 Hm, takže to prubnu s tím hnojením a příští rok se uvidí. Rozhodně však nehodlám každé sazenici vytvářet vlastní "jídelní lístek", ta která se nespokojí s Kristalonem plod a květ půjde do révového nebe. |
 |
Réva ze semínka - pecičky, 23.4.2011 Máme i jinou možnost, zakoupit sazenice u prodejců-pěstitelů? a dopadnout úplně stejně nebo i hůře (za sazenice se platí nemalá částka) . Já osobně ty pecičky vyzkouším. Na jiné diskuzi jsem se dotazoval proč mi nekvete již tři roky stará bezsemená... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 21.4.2011 Bezsemená Afrodita - myslel jsem si že již loni se ukáže na rostlině nějaký květ, bohužel nic. Letos má deseticentimetrové letorosty a na rozdíl od Kodrjanky a Velikýho Bílýho opět žádný náznak květenství. Máte někdo zkušenosti s touhle odrůdou? |
 |
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 20.4.2011 ... taky že některé listy spálilo, pokud ven tak do polostínu aby si postupně zvykly. |
 |
Roubování melounů a okurek 2011, 15.4.2011 Odkaz který zde opět uvádím naznačuje velikosti rostlin, je otázka zda to vědí Japonci nebo roubovanci. |
 |
Roubování melounů a okurek 2011, 15.4.2011 A proč jste je přesazoval? Po naroubování je nechávám v klidu kelímkách až do výsadby, max. posadím celou rostlinu i s balem do většího a zasypu zeminou. Odkrývám postupně, zásadně ne na slunci a pokud po odkrytí vidím vadnutí děložních lístků tak... celý příspěvek > |
 |
Roubování melounů a okurek 2011, 14.4.2011  Pro mne ano. |
 |
|
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 14.4.2011 Já mám ve skleníku taky kolem pěti stupňů a přísada, včetně melounů, je v pohodě. Při těchto teplotách moc neroste ale vypadá zdravě, jen to chce omezit zálivku na minimum. |
 |
Roubování melounů a okurek 2011, 14.4.2011 Včera jsem vyzkoušel roubování na jazýčky ale šlahl jsem s tím nakonec do koše, na to nemám trpělivost a patřičnou "jemnost". Nejspolehlivější je pro mne napíchnutí mezi děložní lístky. Dále jsem upustil od seřezávání podnože a novému zakořenění,... celý příspěvek > |
 |
Sázení a stříh broskvoně, 13.4.2011 Díky, takovou nějakou představu jsem měl a i stále mám... |
 |
Rajče x paprika, 13.4.2011 Papriky potřebují ke svému růstu vyšší teplotu jako rajče ale nula°C zlikviduje oboje celkem spolehlivě. Nedávno jsem zprovoznil nový skleníček ve kterém mám nyní rajčata (schovávám je tam teď před případnou zimou), papriky, révu, lilky i melouny.... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy nektarinek, 13.4.2011 Nektarinka Harco mi po loňské podzimní výsadbě vůbec ještě nezačala rašit, neměla by již? Při střihání se mi nezdála suchá, prolil jsem ji ještě řádně kořeny vodou ale stále nic. Zvažuji ještě možnost vyrýt ji a podívat se za pomoci nůžek na kořeny... celý příspěvek > |
 |