|
Slimáci, 25.6.2011 Za domácí považuji takové ty tmavé, ti hnědí a zerzaví jsou hispánci. |
 |
Okousané nové listy u papriky?, 25.6.2011 Pokud máte dost času tak mšici zlikvidujte ručně. Postřik je lepší nějaký tekutý a malou injekční stříkačkou s jehlou si naměříte potřebné množství. Stejně tak se dá využít inj. stříkačka na odměření prášku. Vyndáte píst, zaslepíte otvor a nasypete... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 25.6.2011 Ani já s ní do budoucna nepočítám. Její místo na pergole zaujme kiwi Hayward které jsem letos (opětovně po loňském neůspěchu) nově vysadil. Pannonii jsem sázel v době kdy jsem o současných zdrojích stolní révy neměl potuchy. Jsem zvědavý jaké budou... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2011, 25.6.2011 Jen si dávejte pozor aby v květech nestála voda nebo nebyly mokré, voda pyl smyje. Já používám prťavý štěteček s černými chloupky na kterých je pyl vidět, a nebojte se toho, čím vícekrát z různých květů, tím lépe. |
 |
Melounoviště 2011, 25.6.2011  Přikládám pár dnešních fotek. Rostliny jedou o 106 a nasazují na plody, chystám se na postřik proti plísním (preventivně). Ve foliáku ten tmavý meloun už viditelně neroste (ten strakatý ho velikostně rychle dohání) a vypadá to že již jen zraje. |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 25.6.2011  Dnes jsem zlikvidoval jeden keř čtyřleté Pannonie, byla na drátěnce a na jaře přemrzla takže neměla ještě žádný květ. Přestože již byla 2x stříkána tak napadení bylo hodně velké, další důvod byl aby se nemoc nepřenesla na sousedící AT-6-3-SK kterou... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 25.6.2011 Nejen že je jich méně, dokonce nejsou skoro žádní, a navíc španělské plzáky vystřídala domácí squadra. v poměru 1:1. |
 |
Okousané nové listy u papriky?, 25.6.2011 Mšice. |
 |
Melounoviště 2011, 25.6.2011 Zkuste opylovat ještě i ručně, štětečkem naberte pyl samečka a naneste na samičí květ nebo samečka přímo utrhněte a otřete o samičku. |
 |
Co je révě?, 25.6.2011 Zdravím, to co jste viděl je pod Pálavou vcelku běžná záležitost, čím to ošetřují nevím. Já jsem použil prostředek Agrofit kombi který se skládá ze dvou lahviček, v jedné je Starane 250 EG a ve druhé Lontrel 300. |
 |
|
 |
Lilek ve skleníku, 23.6.2011  Ještě k lilku, včera jsem ohlížel i lilek venku a musím konstatovat že tato výtečná zelenina na sebe stahuje snad všechny možné breberky a choroby. |
 |
A je po úrodě, 23.6.2011 Kolikrát se mi líbí když slyším že rakušáci koupí raději jablka s červem protože u takových ví že nebyla stříkána. Jenže i já vím že postřik savý-žravý je jedna věc a postřik proti chorobám druhá, guten appetit! |
 |
Co je révě?, 23.6.2011 Zapl jsem na klávesnici azbuku a jal se hledat na ruských stránkách. Našel jsem něco podobného s komentářem "Typický obraz vlivu herbicidů na révu". Teď si nejsu jistý zda jsem Arkadii (Čevená chrupka ji prorůstá) stříkl zbytkem postřiku... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2011, 23.6.2011 Pokud melounů nemáte hodně tak je dobré si po odkvětu nějakým způsobem plod označit datumem, já to řeším vyfocením. |
 |
Co je révě?, 23.6.2011 Hezký podvečer Wimpi, na tomto obrázku vypadá nákaza úplně stejně jako ta moje. Co se týče těch pokroucených listů tak je to již i na úplně mladých kouscích. Žádných housenek ani pavučin jsem si nevšiml, jen po listech skáčou úplně prťaví koníci.... celý příspěvek > |
 |