|
Co to je za květinu?, 21.6.2011  Já se přikláním ke Konvalince, připadá mi to jako Veronica spicata Royal Candles - viz foto. Lída |
 |
Je to Juka? , 19.6.2011 Podle fotek mi to nejvíc připadá jako Yucca recurviifolia, ale je to jen tip od oka... Lída |
 |
|
 |
Názvy rostlin, 18.6.2011 S rozchodníkem ostrým souhlasím, ale tráva je Koeleria glauca - smělek. Lída |
 |
Co to je?, 18.6.2011 Turan kanadský, taky jsem ho likvidovala na zahrádce. Lída |
 |
Název trávy, 18.6.2011 Pokud dorůstá větší výšky, tak to bude nějaký úzkolistý Miscanthus. Lída |
 |
Ako ostrihať popínavý Clemantis?, 13.6.2011 Klematisy se sází mírně šikmo do země tak, aby byly asi o 5cm hlouběji než předtím. Jáma má být široká i hluboká 40cm, zem vylepšit rašelinou a kompostem. Pokud je zem těžká, dát dolů drenáž. Ten váš dorůstá 3m, roste středně rychle. Víc než plné... celý příspěvek > |
 |
Choroba třešní, 13.6.2011 Podívejte se na tuto stránku. Řekla bych, že je to skvrnitost listů třešně - houbová choroba. Jsou tam fotky, popis i ochrana. Lída |
 |
Naklánění jabloní, 12.6.2011 Řekla bych, že asi mají mělce kořenící podnož a ta neudrží na tom svahu váhu stromku. Zatloukla bych nové kůly ve směru proti svahu a stromky k nim přivázala (jako když se sází třeba smrčky), nic jiného mne nenapadá... Lída |
 |
Rada co s plaménkem, 12.6.2011 Bees Jubilee - řez brzy zjara - odstranit suché a slabé stonky, ostatní trochu zkrátit k nejvyššímu silnému živému pupenu. Lída |
 |
Jak podpořit kvetení u hortnezie?, 12.6.2011  Hortenzie latnaté kvetou na nových přírůstcích, chtějí zjara poměrně dost zakrátit větvičky (asi tak o 1/3 - 1/2 loňských přírůstků). Já tu svou (Pinky Winky) stříhala ze začátku na 10-15cm, letos jsem zkrátila jen ty přírůstky, tak uvidím, jak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Smrček hnědnutí nových přírůstků, 11.6.2011 Zmrzlo to při těch pozdních mrazech, mám to také, i sousedky. Lída |
 |
Žloutne a nemá žádné přírůstky, 11.6.2011 Ve všech bodech souhlasím s p.Josefem. Lída |
 |
Jak daleko může být gril od plotu souseda?, 9.6.2011 Pokud to máte zděný gril s udírnou, měl jste mít předem souhlas souseda a od stavebního úřadu souhlas. Aspoň u nás to požadují. Lída |
 |
Thuje, 9.6.2011  Neobrostou už, maximálně skloní spodní větve. Můžete k nim zkusit nasadit nějaké nižší keříky, třeba panašovaný stálezelený brslen (Euonymus fortunei), snáší téměř vše a vypadá pěkně. Lída |
 |
Jak podpořit kvetení u hortnezie?, 9.6.2011 To máte velkolisté nebo latnaté nebo stromkovité? Stříhala jste je nějak? Lída |
 |