|
Chuchvalce nažek, 28.1.2014 Větší chuchvalce má jasan; javor má vždy dvě semena - nažky u sebe a tyto dvojnažky jsou v menších "chuchvalcích.
Ještě větší chuchvalce než jasan má pajasan.
Josef. |
 |
Jaký je to strom?, 15.1.2014 Foto samozřejmě napoví, ale takhle můžeme alespoň tipovat.
Já tipiji hloh Lavallův - Crataegus lavallei Carierei.
Předpokládám, že si tazatel u všech všech návrhů vygůglí obrázky a k jednotlivým tipům se vyjádří.
Josef. |
 |
|
 |
Pozná někdo prosím co to je?, 11.1.2014 Souhlasím.
Josef. |
 |
Koňský hnůj, 19.12.2013 ...brukvovitých rostlin, tedy siláže z krmné řepy...
Stando, odkdy je krmná řepa brukvovotá rostlina?
To mi něco uniklo :-)
Josef. |
 |
Anturie - napadená, 4.11.2013 Nejdříve si vyhledejte co je přímo na třásněnky a pak kupte a použijte právě toto. Ne jen "na víc potvůrek".
Josef.
(Řekl bych co by to asi mohlo být, ale teď to z hlavy nevím a Vy si to můžete vyhledat úplně stejně jako bych to hledal já). |
 |
Podzimní červeň - ale co to je?, 14.10.2013 Ano, snažil jsem se naznačit délku slov počtem teček. Ale teď koukám, po Vašem upozornění, že tam jsou opravdu jen tři tečky.
Proto nově:
1. Am---- zá-----
2. J----------- z-----.
Snad už to zůstane.
Josef.
|
 |
Podzimní červeň - ale co to je?, 14.10.2013 A to je mi divné, že se nikdo nehlásí s dalšími písmenkly, tipy na název vyfocených větviček.
Tak jen do toho, vždyť to znáte :-)
Josef. |
 |
Co je to za rostlinu?, 11.10.2013 Konvalinko, děkuji Vám za důvěru, ale určitě to samozřejmě nevím. První, co mne napadlo, bylo právě již zmíněné krásnoočko (mohou to být případně i některé další hvězdnicovité rostliny).
Příští rok uvidíte.
Josef. |
 |
Pálenka z dýně, 4.10.2013 Nesmělá odpověď: nevšiml jste si tečky (za slovem rozdrtit)?
Josef. |
 |
Výsev trávníku, 4.10.2013 Klidně bych do toho šel nyní.
Nikdo nevíme, kdy přijde zima a jaká bude. Nelze počítat s tím, že nyní vysetý trávník nějak výrazně naroste, ale vyroste alespoň trochu a buce mít náskok před trávníkem, který byste založil až na jaře. Vymrznutí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poraďte co je to za škůdce - hryzec?, 26.9.2013 "... naložit."
- sladkokyselý nálev a feferonkou :-)))
Josef.
P.S.: To jsem prostě musel ;-) |
 |
O jakou rostlinu se jedná?, 9.9.2013 S prominutím: copak že jste se probudil/-a nyní a odpovídáte na rok starý příspěvek, který byl navíc již správně (a v souladu s Vaším určením) určen.
Zkuste prosím ještě doplnit - potvrdit, vyvrátit či nově určit - onu hluchavkovitou rostlinu.... celý příspěvek > |
 |
Určení rostliny, 29.8.2013 Cituji:
... Říkáme těm zvláštním rostlinám „zelení parašutisté“...
Vyhledejte si sami, dozvíte se více.
Josef. |
 |
Pneumatické nůžky na větve, 28.8.2013 Špatný výpočet.
Má být 3,6 vteřiny/střih. To jde.
Josef. |
 |
Co je to za strom/keř?, 22.8.2013 Zajímavé. Takový plod jsem ještě neviděl.
Že by australská dřevina rostla v parku na Hluboké?
To je mi tedy záhadou.
A ještě tedy přidám jeden tip: nahovětvec.
Josef. |
 |