|
Příspěvky uživatele - 1.3
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jakým způsobem množit - řízkovat okrasné keře?, 15.8.2007 Lze množit ze semene (zdlouhavé), ale i řízkováním, což je podstatně rychlejší, některé listnáče se množí vyzrálými dřevitými řízky, jiné zelenými (bylinnými) a to v létě. Odebrané řízky se smočí ve stimulátoru, poté se zapíchají do vlhkého písku... celý příspěvek > |  | halimodendron halodendron, 14.8.2007 Při množení semeny se spaří a nechají nabobtnat, pak se vysévají do půdy. Stromky se ovšem získávají roubováním na kmínky Caragana arborescens (čimišník). |  |
|  | Hlohyně, 14.8.2007 Hlohyni můžeme množit zelenými řízky v měsíci červnu, na jaře přesadíme do větších hrnků a na podzim můžeme sázet přímo na místo, kde budou růst. Lze řízkovat i na podzim, brzy zjara nahrnkujeme, na podzim opět sázíme již do volné půdy. |  | Nevíte, co je to za kytku?, 13.8.2007 Nevím, ale moc hezky kvete. Někdo se určitě najde, kdo ji určí, taky jsem zvědavá, pak si ji pořídím. |  | Neví někdo, co to je za květinku?, 13.8.2007 Abutilon (mračňák) má listy spíše srdčité, toto mi připomíná spíš nějakou pokojovou lipku:
Další z rostlin, která dříve byla velmi hojně pěstována v našich domácnostech a každý, byť sebemenší květinářský obchod ji nabízel a dnes se s ní setkáváme... celý příspěvek > |  | Papriky - kdy jsou zralé?, 10.8.2007 V současnosti je na trhu již přes stovku odrůd paprik. Lze zmínit například hybridy "Lungy F1" a "Slávy F1". První z nich je odrůda s vlastnostmi klasické maďarské papriky a kapie s typicky červeným plodem. Její hlavní předností je odolnost vůči... celý příspěvek > |  | Vzdálenost thůjí od hranice pozemku (plotu), 9.8.2007 Stěhovat se nebudu a pěkný pohled na habrový plot mám už nyní, dvakrát ročně na něj vlítnu (s nůžkami) a pak je jak vysřiženej. |  | Hlohyně, 9.8.2007 Mám v zahrádkce tři keře pyracanthy a už mají krásně oranžové plodenství a zatím bez houbové infekce, ničím jsem nestříkala. Zřejmě teprve dorazí, ale zatím se kochám. Doporučuji. |  | Vzdálenost thůjí od hranice pozemku (plotu), 8.8.2007 Mně, kdyby soused vysázel řadu tují třeba 10 m od plotu, tak ho nebudu mít ráda, neboť souvislá řada tují je něco strašidelného, tuje nemám ráda, ale pokud by vysadil nějaké kvetoucí keře, na které je krásný pohled od jara do podzimu (na některé i v... celý příspěvek > |  | Jak se jmenuje a jak pestovat?, 8.8.2007 Není to náhodou tato rostlina:
Alokácie je velice dekorativní rostlina, která je však pro své pěstební nároky v bytových podmínkách vzácností. Je velice náročná na teplotu, zvýšenou vlhkost a přemokření. Ideální je pěstování ve vitríně nebo... celý příspěvek > |  |
|  | Samozavlažovací truhlíky v zimě?, 8.8.2007 Ještě si vzpomínám, vysílali v televizi, když chceme mít i přes zimu rostliny v nádobách, tak aby nepromrzal kořenový systém, vystlat mrazuvzdorný květináč nějakou tlustou textilií (vypadala jako vatelín) a pak teprve nasypat zeminu a vysázet... celý příspěvek > |  | Samozavlažovací truhlíky v zimě?, 8.8.2007 Možná by pomohlo, vytáhnout truhlík z podmisky a vložit do nějaké bedýnky, kterou vyložit, např. listím (polystyrénem) a v zimě pokud nemrzne zalévat shora, třeba by půda tolik nepromrzla a dřeviny by neuhynuly a zjara pak opět vrátit truhlík... celý příspěvek > |  | Modřín převislý - opadané jehličky, 8.8.2007 Zřejmě jsme všichni měli smůlu a zakoupili nekvalitní zboží, nebo že bychom byli všichni špatní zahradníci? |  | Magnolie - kvete na jaře i v srpnu, 8.8.2007 Taky mi magnolie nasadila na květ, ale zůstávají zavřené asi nemá sílu, aby se květ otevřel. |  | Lilie, 7.8.2007 Mají se jenom odstranit odkvětlé květy a stvol s lity zachovat, postupně sám zaschne a na podzim sestřihnou kousek nad zemí, aby bylo poznat příští rok, kde lilie znovu vyrazí, abyste si na ta místa nesázeli něco jiného, tak to dělám... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|