Příspěvky uživatele - 220.130

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rostliny do okenních truhlíků - začátečník, 26.4.2011
Volila bych úplně klasické muškáty ("zonálky"), jsou nejvíc odolné. Rostou mi na jižní straně na balkoně, většinou je zalévá déšť (občas i já), vítr je na rozdíl od převislých nepoláme, výškou 30cm odpovídají. Vydrží vám od jara do konce... celý příspěvek >
Japonská vrba, 26.4.2011 Obsahuje fotku
No ono se říká: proti gustu žádný dišputát... Mně osobně ta vaše - nezlobte se - připadá jak chumel zacuchaných vlasů. Japonská vrbička se normálně pěstuje kvůli pestrobarevnému mladému olistění, proto se dost stříhá. Ovšem pokud se vám takto... celý příspěvek >
Nové výhonky pod roubem, 25.4.2011
Předpokládám, že paní Petula stejně jako já nevěděla, jestli se hrušně roubují nebo očkují. Její dotaz jsem pochopila tak, že kmínek stromku je 30cm nad místem spoje podnože a ušlechtilé části nenávratně poškozen, korunka uschla, a dole z podnože... celý příspěvek >
Nové výhonky pod roubem, 24.4.2011
Pokud vám vršek uschnul, odřízněte kmen pod ránou. Nevím, jak starý (mladý) máte stromek - vzhledem k poškození psem asi mladý... Pokud vám rostou výhonky pod místem roubování, jsou z podnože, tzn. že je to kdoule. Bylo by možné některý z nich znovu... celý příspěvek >
Záhada žluto-bílých teček, 24.4.2011
Možná hloupý dotaz - nestříkali nějaké pole v okolí z letadla? Na nemoc nebo i virus mi to připadá příliš široké spektrum druhů, spíš to bude podle mne něco fyziologického.           Lída
Universalni granulove hnojivo, 22.4.2011
Lepší než modrý Cererit Hobby (který obsahuje pouze prvky N+P+K)  je klasický Cererit, který má navíc i stopové prvky.           Lída
Neznámé keře, 22.4.2011
Řekla bych pustoryl (jasmín).           Lída
Jak se jmenují tyto rostliny a jaké jsou jejich vlastnosti?, 22.4.2011
1) 3) Zběhovec - léčivka (do salátů je spíš popenec),  2)svízel povázka se používá v lidovém léčitelství jako náhražka svízele syřišťového, 4) 7) orsej - je jedovatý, má podzemní hlízky, 5) jitrocel kopinatý - rozemnuté listy léčí poranění.6)... celý příspěvek >
Hnědnutí a sesychání azalek, jehličnánů, brusinky, vřesů, 21.4.2011
Pro Marii - no to by mohlo být... hnojivo a ještě hnůj - já bych tuhle velikost nehnojila vůbec, musejí mít dost živin v půdě.   Pro P (182.227) - u nás je zálivka jehličnanů (hlavně cypřišků) v zimě při oblevě nutnost, vespod máme písek a... celý příspěvek >
Hnědnutí a sesychání azalek, jehličnánů, brusinky, vřesů, 21.4.2011
To nevím, paní Marie. Ale jsou dost malinké- když jsem si pořídila třeba od Najmanových takhle malé, dala jsem je vždycky ze začátku na chráněné místo, co si dávám řízky (těsně za velký keř rybízu ze severní strany), než trochu povyrostly, na konečné... celý příspěvek >
Jak zastříhnout slivoň, 20.4.2011
To vyvázání jsem pokládala za samozřejmost - vyrovná kmínek a zatím slabý zajistí před zlomením.           Lída
Kdy přesadit pivoňku, 20.4.2011
Pokud je tak stará a má už výšku 30cm, počkala bych až po odkvětu - na srpen. Navíc teď hlásí vysoké teploty a slunné počasí, což zrovna moc na přesazování není. Malou bych si riskla i teď. Jinak se řídím tím, že kosatce a pivoňky =... celý příspěvek >
Jak zastříhnout slivoň, 20.4.2011 Obsahuje fotku
Jestli se mohu také připojit, předpokládám, že mluvíte o červeně označené větvi. Neřezala bych ji na pět pupenů, ale seřízla bych ji ve výšce 1m + 5-6pupenů (případně ponechala růst, pokud je nižší. Nahoře se začíná pěkně větvit, a pokud by se... celý příspěvek >
Hnědnutí a sesychání azalek, jehličnánů, brusinky, vřesů, 20.4.2011
Ještě byste možná mohla zkusit - ale odzkoušeno nemám - pí.Andrlová ve svém e-shopu radí : pokud se na rhododendronech objeví hnědé skvrnky, je to známka napadení houbovou chorobou. Doporučuje rosičkou postříkat listy prostředkem Dithane v ředění... celý příspěvek >
Je možné ostříhat růže až na jaře?, 20.4.2011
Jistě, že můžete :-)))           Lída
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika