|
Zloutnuti thuji Smaragd, 2.5.2011 Zkuste použít postřik "hořkou solí" (prodávají v zahr.potřebách), dodá hořčík potřebný pro tvorbu listové zeleně. Lída |
 |
Usychání tvarovaných jehličnanů, 2.5.2011 Čerstvě zasazené stromky rozhodně hned po zasazení nehnojit. Lze je jen poctivě zalévat a čekat, co udělají. Pokud by byly na plném slunci, dala bych nad kořeny mulč (posekanou trávu), případně bych se je zpočátku snažila trochu přistínit.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Akebie, 2.5.2011 Ve vodě těžko, spíš je smočit ve stimulátoru a dát do země do polostínu pod petku. Uváděno je semenem, polovyzrálými letními řízky, kořenovými řízky a hřížením. Lída |
 |
Rezavá gelovitá hmota na tůjích, 2.5.2011 Spíš než Chamaecyparis bych použila jiné jalovce (horizontalis, communis). Jinak z uváděných cypřišků je nízký třeba Ch.pisifera Sungold, ale oproti jalovcům chtějí více vlhko. Lída |
 |
Suchá místa, 1.5.2011 To se mi vůbec nelíbí... Mladý stromek by měl mít hladkou neporušenou kůru, tohle vypadá jako nějaká korová nekróza. Pokud říkáte, že kvete, může to být i pud sebezáchovy. Když ho chcete zkusit zachovat, snažila bych se to očistit od odumřelé kůry až... celý příspěvek > |
 |
Netkaná textilie na muškátech, 1.5.2011 Netkanka zvýší teplotu cca o pět stupňů.. Teď hlásí na středu ráno až minus 5°C... A jabloně kvetou, jahody kvést začínají a vše čerstvě vyrašené je ještě křehoučké :-((( Lída |
 |
Kde sehnat muchovník na kmínku?, 1.5.2011 Sousedka ze zahrádky si loni roubovaný stromek muchovníku koupila (HK), mám dojem, že říkala "školky Kukleny"... Lída |
 |
Orez nových pučikov, 30.4.2011 Neořezávat, ale průběžně vylamovat... |
 |
O jakou bylinu se jedná?, 30.4.2011 ... asi kakost smrdutý... Lída |
 |
Suchá místa, 30.4.2011 Můžete přiložit foto? |
 |
|
 |
Cerne skvrny na listech?, 30.4.2011 Černá skvrnitost - houbová choroba. Stříkat, odstraňovat spadlé listy. Nezalévat růže na listy. Lída |
 |
O jakou bylinu se jedná?, 30.4.2011 Nějaký kakost... Lída |
 |
Pomrzlá nebo uschlá hrušeň, 30.4.2011 Podívejte se na dnešní vlákno "nově zasazená broskvoň", je tam popis postupu. L. |
 |
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 29.4.2011 O mrazících jsem se dočetla dnes také, sice na grafech je to tak dva stupně nad nulou, ale kdyžtak přes ta zasazená dám na noc netkanku nebo noviny. A v nejhorším případě jsem si ta menší nechala doma jako rezervu. Lída |
 |
Prosím o radu - rybíz, hrušeň, trnka, 29.4.2011 Já měla loni na mladé malé hrušni vlnovníka (také roztoč), na listech byly viditelné rezavě hnědé skvrnky podél střední žilky, později skvrnky zčernaly, listy se podél středu i trochu zavíjely. Ale nebylo to moc, tak jsem ani nestříkala. Ale dívala... celý příspěvek > |
 |