|
Příspěvky uživatele - 220.130
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prosím o radu - rybíz, hrušeň, trnka, 29.4.2011 Na trnce je to roztoč (lze stříkat přípravky na roztoče, ale není nutné, větší škody nepůsobí), fialové puchýře na rybízu způsobují mšice. Oranžová na hrušni bývá rez hrušňová, ale jestli začíná takto, nevím, vždycky jsem si jí všimla až později. Ale... celý příspěvek > |  | Kůra odpadla merunka uschla, 29.4.2011 Protože meruňka měla loni monilii a odstraňovala jsem dvě větve, předpokládala jsem, že je to jen další důsledek tohoto napadení. Na kmeni u země jsem to zjistila až při sekání trávy. Vím, že u jabloní to může způsobovat mulčování až ke krčku stromu,... celý příspěvek > |  |
|  | Wistarie - na jaké opoře ji pnout, 29.4.2011 Pane Jančo, viděla jsem u nás Wistárií porostlý dvoupodlažní rodinný dům, tak to byl jen odhad . Ale je ještě jedna možnost - viděla jsem na fotkách wistárii pěstovanou a stříhanou jako stromek s kmínkem, vypadalo to pěkně. Ale postup při... celý příspěvek > |  | Wistarie - na jaké opoře ji pnout, 29.4.2011 Wistárie doroste i délku 10m, kmen starší rostliny je u země silný i 10cm. Je hodně těžká. Ořech by ji unesl, ale 2m je málo. Na ty sloupky byste musela dát nahoru nějakou trubku, tyčka wistárii neunese. Ideální je nechat ji šplhat po domě, známý si... celý příspěvek > |  | Ibišek a Břečťan, 28.4.2011 Jestli ty kousky listů na zemi jsou hnědé a suché, tak má pravdu p.Josef a postříkejte proti houb.chorobám. Jestli jsou zelené, tak vám to někdo (něco) oškubává. Podobným způsobem mi škube venku pes floxy... - v tom případě bych z bezpečnostních... celý příspěvek > |  | Sadíte už ven rajčata a papriky?, 28.4.2011 Už mi nějak přerůstala sadba, tak jsem dnes zasadila rajčata na záhon, papriky mám zatím ve větších kelímcích na balkoně, abych je mohla případně uklidit, ale aspoň polovinu budu nucena zasadit také. Dofám, že už nebude mrznout... Lída (HK) |  | Úzké jehličnany, 28.4.2011 Nemohla by to být Abies nordmanniana? Ale jen tipuji... Lída |  | Kůra odpadla merunka uschla, 28.4.2011 Také bych ráda věděla důvod - ten váš obrázek č.2 přesně odpovídá dnešnímu pohledu na mou meruňku ... Loni měla moniliózu, uřízla jsem dvě větve, letos prakticky nevyrašila... Dnes jsem zjistila špatnou kůru dole na kmínku - mrtvá, hnědá, odlupovala... celý příspěvek > |  | Záhadný keř, 28.4.2011 U nás ho nabízí zahradnictví Havlis, má tam i návod na postup při přezimování venku u nás... Lída |  | Dočasné ohraničení trávníku (prorůstání u plotu), 28.4.2011 Pokud byste sehnali staré žluté sklolaminátové vlnovky, co dělávat Vertex, lze je nařezat na pásy š.30cm a přes prkénko zatlouct po obvodu do země, tráva neproroste. Pokud necháte část vyčnívat, lze je pak bez problémů vytáhnout. Ještě by šlo... celý příspěvek > |  |
|  | Ibišek a Břečťan, 28.4.2011 Nemáte doma malé dítě? kočku? psa? nepouštíte třeba andulku prolétnout?... ale pozor, břečťan je jedovatý! Lída |  | Nové výhonky pod roubem, 26.4.2011 Paní Petulo, po odříznutí zatím tedy jen průběžně odstraňujte případné výhonky vyrostlé z podnože, aby neubíraly sílu výhonům rostoucím z ušlechtilé části a potom uvidíme dál. (Měla jsem podobný případ u jedné jablůňky, pro změnu mi ji ožral zajíc,... celý příspěvek > |  | Choroba hrušně, 26.4.2011 Nevím, ale nic zvláštního mi to nepřipadá. Malé přírůstky mohou být nedostačujícím řezem nebo hnojením, pár hnědých květů květopasem (stejně nemohou být ze všech květů plody), lístky zjara někdy mívají růžový tón - pak... celý příspěvek > |  | Hledám název rotliny, 26.4.2011 Bob (vlčí bob) se říká lupinusu, ale nevím, že by se sázel na hroby. Jak ta vaše kytka vypadá? Lída |  | Japonská vrba, 26.4.2011 Máte krásnou, ta má na fotce je před dvěma lety, kdy byla 1.rok, teď už je také hustá, ale neměla jsem novější fotku. Jinak pro tazatelku - nemusíte se ji bát hodně ořezat (viz diskuze výše).... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|