|
Žloutnoucí listy rododendronu, 15.5.2011 Postříkat 3x po sobě po 14ti dnech přípravkem Dithane proti plísni. Lída |
 |
A je po úrodě, 14.5.2011 V HK jsou ořešáky také spálené, ale dnes jsem nanich malinké plůdky objevila, tak třeba přežijí, zatím drží. Ale opadaly všechny plody rybízů, josty a angreštů - to se zatím snad nikdy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se vypěstuje šeřík?, 14.5.2011 Jistě, z odkopku to jde, pokud chcete rozmnožit šeřík z keře (a výhonky jsou z ušlechtilé odrůdy). Ale jsou i šeříky štěpované na kmínek jako stromek a ty mají dole planý šeřík. Sice výhonů od kořenů vyhánějí hodně, ale jen těch planých... Odrůdu... celý příspěvek > |
 |
Ako ostrihať popínavý Clemantis?, 13.5.2011  Klematisy se všeobecně první rok po výsadbě seřezávají na cca 25cm - zesílí a rozvětví se. Dál se pak stříhají podle doby kvetení.
Váš klematis má jarní květy plné, druhé koncem léta jednoduché. Stříhá se koncem podzimu : slabé a suché... celý příspěvek > |
 |
Zničím jitrocel vytržením?, 12.5.2011 Vytržený jitrocel z kořínků nevyroste. Lída |
 |
Tipy na dárek k narozeninám, 12.5.2011 Zadejte si "drtič zahradního odpadu", jsou nožové a válcové. Válcové jsou tišší a snad i lépe berou větve - uvažuji o něm do budoucnosti také. Lída |
 |
Avokádo a jeho pěstování, 12.5.2011 mam avokado asi 70 cm vysoké a padají mne listy poradi mne nekdo co stím osichaj a padaj dekuju vsem |
 |
Jahody - černání květů od středu, 11.5.2011 Jahodám mrazem zčerná střed, okvětní lístky zůstávají bílé, nejsou tak citlivé jako střed. A protože mrazem spálený střed nemůže být opylený, neutvoří se jahoda. Uvědomte si, že i u ostatního ovoce je na květu nejcitlivější blizna, kterou spálí mráz... celý příspěvek > |
 |
Čechrava, 11.5.2011 Určitě mráz, jsou na něj dost citlivé. Lída |
 |
Poraďte co je to za rostlinku, 11.5.2011 Nemáte tam plavín? L. |
 |
|
 |
Choroba hrušně dicolor, 11.5.2011 Také jsem ho měla (zatím) jen jeden rok na jedné ze tří hrušní. Dál už asi nestihnul přelézt . Lída |
 |
Okrasná tráva v květináči, 11.5.2011 To bude zřejmě některá ozdobnice (Miscanthus). Některé trávy v květináčích pěstovat lze, ale tyhle dělají mohutné kořenové baly, asi by i velký květináč roztrhly. Když jsme se snažili na zahradě ukopnout část trsu, byli jsme na to tři, dva rýče... celý příspěvek > |
 |
Co je to za pokojvku?, 11.5.2011 Když jsme u toho internetu, tak se ještě podívejte sem, tam píší o té mléčné tekutině a rozšíření v Africe - východ i západ, různé druhy... Lída |
 |
Prosím poradit s názvem trvalek, 10.5.2011 První je snědek (cibulovina), druhá je maceška (letnička, ale množí se samovýsevem). Lída |
 |
Neznámá trvalka, 10.5.2011 Camassia cusickii... Lída |
 |