|
Destilační přístroj, 17.11.2010 Regulace refluxu jde vyřešit přes paralelní kontrolní skleněnou trubičku nainstalovanou u hlavní trubky deflegmátoru-optická kontrola výšky hladiny kondenzátu u reflux přepadu.
Dokap má vyší teplotu par(nejvyšší) a proto je to dokap a já opravdu... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 15.11.2010 Má prosím někdo zkušenosti s dvojpláštovým kotlem s vodní lázní-v netlakovém provedení?Dokáže voda v netlakovém dvojplášti ohřát kvas na 80-90C aniž by sama vřela a tím se i dosti odpařovla z netlakové nádoby dvojpláště?
Mám kotlík z nerez hrnce 70L... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Destilační přístroj, 12.11.2010 Foto rektifikační kolony je stažené z homedistiller.org. Takovou kolonu s jednou přímou rektifikační trubkou budu stavět.Není tam žádné přihřívání kolony, ale klasický primární /refluxní chladič úplně nahoře.El.tělesa má v KEG surovninovém kotli,... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 10.11.2010  Pánové, vaše první foto je stažené od Kovoděl Janča.
Druhé foto je šaptně vidět, ale kotel nevypadá celý z mědi nebo nerezu, ale možná že je to jen obal...
Jinak měděný plech na volno zavěšený v kotli u ústí trubky na páry, není zrovna bezpečný, a... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 5.11.2010  Plánuji deflegmátor-rektifikační kolonu z tradiční mědi.Trubka 54mm x 2mm je vyráběna v Evropě, ne jako nerez v číně.Navíc cena nerez trubky dosahuje 60% ceny mědi.Trubka 54mm (dvoupalcová) je dostatečně silná a dimenzovaná na 50L kvasu(tj. cca 70... celý příspěvek > |
 |
Přírodní beton, 30.10.2010 Jistěže existuje, znali jej staří Římané, ale dnes naše "moderní" civilizace není schopná tento postup odhalit a tak můžeme jen obdivovat dodnes přes 2 000 let starý Římský beton, který je x krát kvalitnější než náš nejmodernější a... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 19.10.2010 Však jsem psal profi rektifikační kolony!
Doma si těžko kdo bude sestrojovat 150-250kotel a kolonu...
Ale na zahrádkářské pěstitelské pálení jsou profi kolony 250 až 400L běžnou záležitostí zejména na Moravě.Vždyt i letos se urodily metráky až tuny... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 18.10.2010 Nejsem z čech.
Ale viděl jsem profi rektifikační kolony i 250L, bohužel v nich je refluxní chladič přímo součástí hlavní "trubky"- deflegmátoru... a samozřejmě dovnitř přes malá okénka moc vidět není, ale kondenzát lihu je vidět... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 18.10.2010  a další fotka toho samého.Co si o tom integrovaném reflux chladiči myslíte? |
 |
Destilační přístroj, 18.10.2010  Kdo má rektifikační kolonu doma? A s deflagmátorem s jakou náplní?Máte v ní(v deflegmátoru) integrovaný refluxní chladič?Nebo máte refluxní chladič "L" napojený nahoře vedle trubky deflegmátoru?Dejte sem fotky.Díky.Zajímají mě jen kovové... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Větve z tůje, 19.9.2010 Dobrý den.Prosím o radu.Mám podrcené větve z tůje a nevím jestli jsou vhodné k mulčování, nebo kompostování.Někde jsem slyšel, že se nedají takhle využít.Může mi prosím někdo poradit co s nimi?Děkuji Lada. |
 |
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 17.8.2010 Olomoucko 300metrů, ted sklízím Redhaven a úroda dobrá, plody až přes 200G, ale 10% červavých nebo s prasklou peckou, bez kadeřavosti. |
 |
Kvas z cca 20kg broskví, 15.8.2010 Dá se vůbec dobře prokvasit malé množství broskví cca 20kg?A hlavně kde potom tak malé množství přepálit?Před lety jsem nechal kvasit 50kg broskví a toto množství už mě i legálně vypálili na malém kotli 150L.Ale 20L mě asi nikdo legálně nevypálí a... celý příspěvek > |
 |
To je konec, už jsou červivé i broskve, 14.8.2010 Jenže i v těch merunkách jde po ručním vyloupnutí zhlédnout zda není červ.Ale v broskvích to nelze, drží pevně u pecky.A zelené a přezrálé co jdou od pecky, zase nejsou konzumovatelné nebo přezrálé nudrží na stromě a hnijí.A kousat do červa a sníst... celý příspěvek > |
 |
To je konec, už jsou červivé i broskve, 13.8.2010 Letošní celkem slušnou úrodu mě při konzumaci broskve Redhaven už 2x zkazil červ u pecky broskve.Co to je k čertu za škůdce?Odkdy jsou i broskve červivé?Navíc tyto broskve ani samy ze stromu nespadnou ani není vidět žádná dírka po nabodnutí nebo... celý příspěvek > |
 |