|
Je kos škůdce?, 11.6.2013 Není, protože za normálnch okolností neškodí. Jako člověk. Jsou ale situace, kdy se škůdcem stane.
Na zahradě u domu se "můj" kos věnuje pouze zbytkům na kompostu. Zeleninu a jahody nechává na pokoji. Na další zahradě, kterou mám jinde, musím... celý příspěvek > |
 |
Čím (ne)popisovat štítky, 9.6.2013 Štítek (který vidíte na fotce) je právě z lamely ze staré žaluzie. Na přečtení vyrytého nápisu bych musel mít lepší zrak, tak asi zůstanu u fixů.... Zaujal mě "lakový popisovač". Je světlostálý, nerozpustný, otěruvzdorný a měl by odolát teplotám do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy po zasazení začne broskvoň rašit?, 9.6.2013 Aktualizace. Broskvoň, o kterou v tomto tématu šlo, se už krásně zelená. Trvalo jí to od zasazení 6 týdnů. Děkuji všem za odpověď.
Pozn.: Stejnou obavu jsem měl u lísky. Ta obrazila dokonce až po dvou měsících po zasazení. Většina větviček i přes... celý příspěvek > |
 |
Čím (ne)popisovat štítky, 9.6.2013  Dva roky po sobě jsem udělal stejnou chybu: Štítky jsem popsal fixem, který vám v papírnictví prodají jako "zaručeně trvalý". Jmenuje se Centropen Permanent . Za 14 dní vypadá nápis jako na obrázku. Dokonalý zmizík. Nedávno jsem zkusil čínský fix (4... celý příspěvek > |
 |
Kdy po zasazení začne broskvoň rašit?, 1.5.2013 Dobrý den,
před měsícem jsme zasadili Fair Haven, koupenou v zahradnictví, a stále neraší. Dřevo není suché, ale nejsou vůbec patrné pupeny. Je ještě šance nebo je to začátek konce?
Děkuji. |
 |
Bilé zbarvení kaprů, 24.4.2012 Zdravim, zkuste se taky zaměřit na přítok vody, a kupte si hypermangan, je potřeby vypustit a vystřítak a opláchnout folii v rybníčku. Hlavně žádným způsobem plíseň ryb nestírat neodstraňovat, dále na dno rybníčku navozte jíl nebo troch hlíny... celý příspěvek > |
 |
Přehled selektivních herbicidů a výpočty nákladů, 8.4.2012 Děkuji za užitečný seznam herbicidů. To přesně jsem hledal. Většina z nás to ocení! |
 |
Odrůdy meruněk, 29.10.2011 Chuť se nedá srovnávat? Tedy, která z nich je lepší? |
 |
Jak zabránit prorůstání kořenů maliníku k sousedovi?, 26.9.2011 Dobrý den,
budu sázet maliníky blízko plotu se sousední zahradou. Slyšel jsem, že prorůstání kořenů k sousedovi lze zabránit zakopáním plechů podél plotu. Plech ale časem zreziví. Myslíte, že bych mohl použít asfaltovou lepenku?
Děkuji. |
 |
Pták loví ryby z jezírka, 18.7.2011 Dobrý den, potřebuji poradit jak odehnat velkého ptáka od jezírka. Dnes jsem zahlídl černobílého ptáka s červenýma nohama a červeným zobákem jak sedí u jezírka a loví ryby. Bohužel než jsem ho stačil odehnat vylovil mi skoro všechny... nemáte nekdo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Záhadná rostlina, 26.4.2011 Děkuji Vám za odpověď. |
 |
Záhadná rostlina, 26.4.2011 Myslíte, že je to slunečnice? ... Přiznávám, že to tak vypadá.. |
 |
Záhadná rostlina, 26.4.2011  Dobrý den,
záhada je to jen pro mě, neboť v tomto stadiu rostlinu nepoznávám, ale jsem si jist, že většina z vás ji pozná. Můžete mi prozradit o jakou rostlinu se jedná? Děkuji. |
 |
Afrikány, 30.3.2011 zkuste, chodit v noci s baterkou a sypat sůl(trochu brutalní a nechutné, ale,jak účinné!),a zahradku zalevat až ráno, můžete skusit navlhčit nejaké místo jako past a tam je pak likvidovat u mne to zabralo(je to boj na delsi dobu ale vyplatí se) |
 |
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 24.5.2010 Nymbursko. Moje první broskvoň (RH) a je celá napadená.... Stříhat nic nebudu, protože jí teprve vyrůstají první větvičky a pak by nebylo z čeho růst. |
 |