Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lze ještě sázet?, 17.11.2011
To Mittwoch.  Sázením do zámrazu se rozumí to, aby ke kořenům přišla ještě sypká půda a daly se vydatně zalít, při čemž tolik nezáleží kolik je stupnů C. Já jsem si v těchto dnech přivezl ze zahradnictví Na Zázvorce švestky a hrušku a bez... celý příspěvek >
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 16.11.2011
 Už jsem navštívil spoustu ovocných školek prodávajících své výpěstky. V naprosté většině z nich prodávající má po ruce nůžky a na přání zákazníka stromek zastřihne. Ne však v zahradních centrech, kde stromky prodávají ve stylu hypermerketů. Já,... celý příspěvek >
Coxova Reneta a Spalord - kde koupit?, 13.11.2011
Spalord v Holovousích mívali. Zkuste tam zavolat paní Šecové nebo Křelinové. Delor mívají běžně v nabídce ve Velimi. Zahradnictví Hruška.
Rok splněných přání, 6.11.2011
Také jsem si nyní splnil přání. Konečně jsem sehnal jabloň Shalimar a snad bude příští týden Haganta na podnoži Krymsk 2. Nesehnal jsem hrušeň Gracii.  Ale letos s další výsadbou opravdu končím. V mých téměř 66 letech už to není příliš... celý příspěvek >
Co proti hnilobě jablek na stromě a uskladněných, 6.11.2011
O hnilobě jablek to není tak dávno, co zde proběhla diskuse,  a tak se nechci opakovat. Jak zde upozornili již přede mnou p. Rony i Polehla, základ všeho je dát do sklepa pouze zdravá jablka, bez strupů, bez červivosti a bez vpichů od hmyzu (od těch... celý příspěvek >
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 3.11.2011
Ze Střílek mi vždy přišly stromky perfektně zabalené a v bezvadném stavu s bohatým kořenovým systémem (byly to vždy jabloně na J-TE-E).  Pravda je, že aktualizace nabídky odtud chybí. Žádal jsem o ni letos, ale bohužel bez odezvy.
Deformace listů, 29.10.2011
No, bejlomorky jsou dost tvrdý škůdci. Míval jsem s nimi neblahé zkušenosti v polní výrobě, od vojtěšky ponechané na semeno až po řepku.Pro pěstitele řepky je to v současné době nejobávanější škůdce. Bejlomorka potřebuje k množení teplé a slunečné... celý příspěvek >
Pomologie nových odrůd jabloní, 29.10.2011
Už zde na fóru bylo vícekráte konstatováno, že se údaje v různých publikacích a pomologiích jako je např. skladovatelnost, či odolnost vůči strupovitosti, dost rozcházejí. Např. u mé oblíbené odrůdy Delor se lze dočíst, že trpí strupovitostí velice... celý příspěvek >
Praskliny na kmeni jabloní, 29.10.2011
Podobně mi loni popraskal kmen 8 leté odrůdy Hana, postupoval jsem stejně jako p. Hora a s podobným výsledkem.
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 28.10.2011
Já na podzim stříkám peckoviny měďnatými přípravky především pro ochranu dřeva proti korovým nekrózám a rakovině, při čemž dochází i k omezení výskytu odumírání pupenů (působení houby Stigmina carpophila).  Positivní vliv to má i proti... celý příspěvek >
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 27.10.2011
Stříkat mědí půdu není rozumné, protože její hromadění v půdě může způsobit snížení příjmu některých mikroprvků z půdy. Proto se používají ve víceletých kulturách, jako ovocné sady, ale především vinice a chmelnice, takové měďnaté přípravky, kde... celý příspěvek >
Jabloň rozela, 26.10.2011
 Podobně i já jsem zatím hoř. pihovitost u odrůdy Topaz nezaznamenal (pěstuji od roku 1999), ale to přisuzuji tomu, že jsem odrůdě přizpůsobil hnojení do půdy a preventivními postřiky na list se zvýšeným obsahem Ca.  Jinak, ale mohu... celý příspěvek >
Vzdálenost meruňky od ostatních stromů, 23.10.2011
Mám 9 letou meruňku Karolu, pěstuji ji jako vřeteno a má průměr korunky 2m.  Podnož nevím přesně, buď to je semenáč, nebo myrobalán.
Melrose, 23.10.2011
  Detailní snímek plodů pana Polehly jasně ukazuje na Melrose.
Velikost stromu Rubinola a Rozela, 21.10.2011
Paní Mirko, vybrala jste si dobře. Ta podnož Rozely bude MM 1O6, jak uvádí pan Slavík a také  Fytos vzrůstnější podnože nepoužívá.
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika