Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 29.11.2011
Rzivost plodů, především u zelenožlutých odrůd,   mohou vyvolat i některé fungicidy, jak triazolové, tak i kontakty. A nejčastěji býval zmiňován Golden D.  Ještě v 90. letech upozorňovala fy Du Pont na tuto možnost u svého přípravku Punch... celý příspěvek >
Švestky v sezóně 2011, 28.11.2011
Pane Petře, v obchodech jablka nenakupuji nikoliv z obavy z chemie, ale z principu. Občas si jejich lákavou nabídku projdu, podívám se na cenovky, na přepravce zjistím zemi původu, pousměji se a jdu dál. Dělal jsem to i v dobách, kdy žádné hypersuper... celý příspěvek >
Švestky v sezóně 2011, 27.11.2011
Na toto vlákno jsem se dostal náhodou, protože nemám letos hodnotit co. Ale nedalo mi to, abych nepochválil poslední příspěvk Kukyho a ztotožňuji se s ním stejně, jako p. Polehla. Máme shodné zkušenosti.  Rozdíl mezi mnou a p. Polehlou vidím... celý příspěvek >
Hybrid švestkomeruňka, 27.11.2011
Nedíval jsem se do databáze UKZUZ, ale pochybuji, že jsou tito kříženci u nás registrováni. Podobně to je s většnou nových odrůd švestek z Německa. Školkaři je uvádějí do oběhu ve stupni množení CAC.
Jaké odrůdy do podkrkonoší, 24.11.2011
Z podzimních máte už vsazenu Rajku a Lipno. Tyto odrůdy mají nejvhodnější dobu ke konzumaci od konce října do konce roku, potom už ztrácí na chuti. Podobně je na tom výborná odrůda Blaník, kterou jsem Vám doporučil.  Pokud chcete odrůdu ke... celý příspěvek >
Jaké odrůdy do podkrkonoší, 24.11.2011
Hostinné je trochu v mrazové dolině, záleží jestli jste trochu výš od Labe. Blaník by Vám tam měl jít, určitě Angold, doporučuji Goldstar, půjde Vám tam i Rubinola na podnoži MM 106. Pokud jste výše od Labe, půjde tam i Sirius.  S Orionem... celý příspěvek >
Švestky v sezóně 2011, 23.11.2011
Plody všech švestek mi zmrzly, ale asi do 10 jich vydrželo u odrůdy Herman. První dva utržené příliš nechutnaly. Nechal jsem zbytek tedy víc dozrát, ale spadly a hned je okousali slimáci. Pro švestky zrající v červenci nebylo u nás příznivé počasí.... celý příspěvek >
Jaké odrůdy do podkrkonoší, 23.11.2011
Záleží na tom, jaká je Vaše představa o vzrůstnosti těch stromů a způsobu jejich tvarování. Jestli to má být štíhlé vřeteno, volný zákrsek, čtvrtkmen a pod. Jak máte mnoho místa na zahradě, jestli zde chcete také případně sekat trávu atd. Pokud... celý příspěvek >
Co proti hnilobě jablek na stromě a uskladněných, 23.11.2011
Je řada rezistentních odrůd jabloní, které jsou dosti citlivé na padlí. Nejvíce na to naříkají střední pěstitelé, s kterými se občas pracovně potkávám. Do menších sadů si vysadili převážně rezistenty a naříkají, že musí ošetřovat proti padlí. A tržby... celý příspěvek >
MM 106, 21.11.2011
Pokud máte palmetu na drátěnce, tak je to vyřešené. To, že Vám Orion v 2. roce nekvetl, bych neviděl nijak černě. Druhým rokem po výsadbě mi nezaplodilo už více odrůd (podnože M9, J-TE-E i M26).  Na druhou stranu pro mě zůstalo záhadou, že 2... celý příspěvek >
MM 106, 21.11.2011
Všeobecně se u podnože M 26 doporučuje trvalá opora, protože její kořenový systém je křehký. Na M 26 mám např. Sirius, druhým rokem po výsadbě měl jeden plod, třetím rokem košík. Také letos byla násada velice pěkná, ale plůdky zmrzly.
Podzimní asanační postřik ovocných stromů Kuprikolem, 20.11.2011
Jako prevence proti rakovině dřeva to je velmi dobré. Jádroviny však na podzim nestříkám, zato však všechny peckoviny, protože to má i další pozitivní účinky. Psal jsem o tom už v jiném vlákně.
MM 106, 20.11.2011
Podle mne je to obráceně. Lépe kotví v půdě MM106, mám na ni několik štíhlých vřeten různých odrůd, opora stačí prvních 4-5 let.  Na zahradě u zetě tvaruji Julii na M 7 jako vřetenovitý zákrsek. Stromek má asi 1O-11 let a opora u něho je nutná... celý příspěvek >
Lze ještě sázet?, 19.11.2011
No já to srovnávání rozdílů zrovna nevidím. Zatímco Julia, Selena, Desert, Goldstar, Melroze, Topaz, jsou již dávno bez listů, taková Fragrance, Blaník, Andera, Benet Andego i další mají dosud listy zelené jako brčál.
Lze ještě sázet?, 18.11.2011
Ano, to je také pravda. A s tím přehnojením a dobou ukončení vegetace to neplatí jen u mladých očkovanců, ale vidím to na své zahradě i u některých starších vřeten (asi jsem to přehnal loni s kompostem + na jaře trochu hydrokomplexu).
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika