Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nové zimní rezistentní jablko Admirál, 22.12.2011
Nemám s Admirálem žádné zkušenosti.  Jak by, ale vyhovoval pro přísnější tvary, jako štíhlé vřeteno, příp. do stěny?
Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 22.12.2011
Z podzimních odrůd jsou mí " koně " Blaník a Rozela( vedle ranějšího Desertu). I pro mne je umístění Blaníku zklamáním. V normálních letech je Blaník chuťově na vrcholu právě v listopadu. Ale jak upozorňuje p. Vysloužil, nejlepší konzumní zralosti... celý příspěvek >
Povolené a licenčne chránené odrody, 21.12.2011
Jen už doplním, že i ve stupni CAC lze požádat o právní ochranu. Např. v současnosti je v UKZUZ žádost o právní ochranu odrůdy Andera, Benet, nebo zde diskutovaného Merkuru a Admirála, který dosud nebyl též registrován. Ale jsou to ještě i... celý příspěvek >
Povolené a licenčne chránené odrody, 21.12.2011
Bohužel, rozdíl mezi výpěstky uváděnými do oběhu není jen v tom " papíře".  Je podstatný rozdíl mezi registračním řízením nové odrůdy (dříve uznávacím) a pouhým oznámením UKZUZ.  U nových a neznámých odrůd, uváděných do oběhu ve... celý příspěvek >
Povolené a licenčne chránené odrody, 20.12.2011
Tzv.  " povolená " odrůda je dnes taková, kterou šlechtitel nebo jeho právní zástupce přihlásil k registraci, podle Zákona o osivu a sadbě a odrůda prošla úspěšně registračním řízením a posléze byla zaregistrována.  "... celý příspěvek >
Merkur, 18.12.2011
I novinky zcela rezistentní mohou mít někdy strupaté plody, pane Bakeš.
Orion, 16.12.2011
Děkuji za odpověď, pane Polehla.  Problém s teplotou při naskadnění mám stejný, a to přesto, že ráno za úsvitu větrám. Nemám suchý sklep, ale vlhkosti 90% nedosahuji. V dobách, kdy jsem pěstoval Golden D. jsem podlahu také vlhčil. Přesto jeho... celý příspěvek >
Orion, 16.12.2011
Od zájmu o pěstování Orionu jsem upustil kvůli údajnému vadnutí plodů při dlouhodobém skladování a dal přednost Siriusu, kterému opravdu nemám co vytknout. Mohl byste, p. Polehla, sdělit vaše zkušenosti ohledně jeho vadnutí? Možná, že informace,... celý příspěvek >
Delor, 16.12.2011
Moje Primadela měla letos nasazeno prvních pár plůdků, ale v květnu to skončilo.
Degustace jablek v roce 2011, 16.12.2011
Pane Polehla, tohle je opravdu smutný případ. Mezi zahrádkáři, kteří něco pěstují pro zálibu a ne pro komerční účely, to snad ani není možné. Ostatně takové odsouzeníhodné věci se nedělají ani na profesionálních akcích.
Delor, 15.12.2011
O různorodosti údajů v pomologiích ohledně strupovitosti u Deloru jsem psal nedávno. Podle mých zkušeností je náchylná k této chorobě jen slabě. Velmi dobře se tvaruje. Velikostí plodů i vybarvením v některých letech předčí Rubíny. Rubíni mají... celý příspěvek >
Degustace jablek v roce 2011, 15.12.2011
Pro hosta AB, nevím, u kterého velkopěstitele jste se setkal s takovýmito jablky " skvrny od postřiků". A od jakých postřiků? Občas k některým opravdu velkým pěstitelů jezdím pracovně, ale už se i v minulosti stalo, že jsem u nich musel... celý příspěvek >
Ještě k předešlému mému příspěvku. Samozřejmě, že i u mě se někdy objeví nostalgie po starých odrůdách. Začal bych dětstvím, kdy pro nás bylo Top jablko Nonetit a Limburské, až po ten Spartan a Šampion (to zas mladší členové rodiny).  Protože... celý příspěvek >
Petře z Pardubic, výsledky degustací je třeba brát vždy pouze orientačně.  Tady nejde o to, že by se třeba 5O nebo 100 degustátorů mýlilo, nebo mělo dokonce zlý úmysl. Vždy je třeba zejména přihlédnout k tomu, v které době ta degustace byla.... celý příspěvek >
Zákrsek, 14.12.2011
Záleží na typu podnože a odrůdě. Kdysi jsem přerouboval bastarda na podnoži M 1, nebo M 111, už nevím, Rubínem.  A sklízel jsem z něho 6 bedýnek výstavních plodů a ještě byl pytel plodů s menšími vadami do mošťáku. Ale zjara jsem takovýto... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika