|
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 7.2.2012 Při pročítání vlákna se musím opět vrátit do dětství. Sklepy tehdá sloužily především k uskladnění brambor- na jídlo a jako krmivo, plus případně pro krmnou řepu. Jablka se uskladňovala na půdě v seně, nezmrzlo nikdy nic.
Jen si... celý příspěvek > |
 |
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 7.2.2012 Jo, staré vzrůstné ovocné stromy jsou krásné, ale když se někdo alespoň občas o ně postará. Na jedné straně zahrady má soused čtvrt a polokmeny vysazené na přelomu 7O. a 8O let. Je ještě o několik let starší než já, prodělal už 4 infarkty.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda Burlat - máte zkušenosti?, 6.2.2012 U červivosti třešní hodně záleží na počtu slunečních dní a denních teplotách asi 2-3 týdny před začátkem zrání nejranějších třešní (Winklerova, Rychlice a pod) a také během jejich zrání. Aby moucha vrtule třešňové začala létat a následně se... celý příspěvek > |
 |
Synonyma odrud, 6.2.2012 Při honbě za novými odrůdami není třeba si dávat pozor na synonyma, protože žádné ještě nemají a u odrůd přihlášených k právní ochraně je ani nemohou mít. To už by byla trestná věc.
Vůbec si také nedovedu představit, jak by vzniklo... celý příspěvek > |
 |
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 2.2.2012 Melrose vždy nechávám ke konzumaci až na duben a květen. Protože jsem sklidil jen malý košík, tak toho letos nebude k jídlu mnoho. |
 |
Degustace jablek v roce 2011, 1.2.2012 Na tradiční lednové degustaci v Hořicích dne 5.1.2012 se v celkovém hodnocení na 1. místě docela překvapivě umístila odrůda Melrose, 2. HL 902, 3.Berta. Celkově bylo hodnoceno 44 odrůd a nehodnotil se vzhled plodů.
Pořadí hodnocení... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 14.1.2012 Jo, Galu a řadu jejich mutací lze v těch hypersuper spatřit. Ale kolik jich je z českých, příp. slovenských sadů? Stačí si to přečíst na příslušné přepravce. Ty z domácí produkce jsou vyjímka.
Vypěstovat cokoliv ve velkém není takový... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 14.1.2012 Silně pochybuji, že se Karneval zakrátko objaví v obchodnej sieti, spíše bych to vyloučil.
Atraktivních odrůd s výtečnou chutí v prosinci i lednu je doslova jako hnoje. Ale odrůd s ještě velmi dobrou chutí v dubnu a zejména v květnu, je... celý příspěvek > |
 |
Hnojení ovocných stromů, 7.1.2012 Kukymu,
herbicidní úhor udržuji zatím také Casoronem, ale už velmi málo účinkuje na rozrazily. Protože se zásoba začíná tenčit a musím si ho zachovat především do malin, k rybízům a angreštům, zkusím si letos trochu pomoci... celý příspěvek > |
 |
Hnojení ovocných stromů, 6.1.2012 Také dávám při sázení husí krky, když nejsou k dispozici, naperforuji PET lahve, odříznu dno a ke každému stromku 4 ks zastrčím hrdlem dolů. Pro slaběji rostoucí podnože to na zálivku, případně hnojivou zálivku bohatě stačí. Kolem stromků udržuji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Karneval, 3.1.2012 Odrůdu Karneval nepěstuji a ani o ni neusiluji. Spíš si koupím, či naroubuji Admirál.
|
 |
25 odrůd jabloní, 1.1.2012 V Polsku jsou rozsáhlé ovocné sady v několika oblastech a některé z nich mají lepší klimatické podmínky, než někteří velkopěstitelé zde, ve východ. Čechách.
|
 |
Banánové jablko?, 30.12.2011 Melodií jsem měl přeroubovanou Landberskou renetu a Dukát, obojí na podnoži M 4. Na slabé úrody si nevzpomínám. Rakovinou dřeva u mě netrpěla a ani ve sklepě nevadla.
Byla však velmi citlivá na otlaky (trhal jsem ji v rukavičkách), měla... celý příspěvek > |
 |
25 odrůd jabloní, 30.12.2011 Připojuji se k p. Vysloužilovi, že Jonagold a Melrose do vyšších nadmořských výšek nepatří. To může vyjít jen v teplejších ročnících.
HL 135 se jmenuje Spalord. |
 |
Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 24.12.2011 Také já přeji všem zúčastněným na tomto fóru hezké prožití svátků Vánočních, do Nového roku hlavně hodně zdraví a úspěchů na zahradě.
Přispěvateli přede mnou také děkuji za tento příhodný a moc zajímavý příběh. |
 |