|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poraďte, jak dál s meruňkou, 11.4.2012 Počkal bych, až se naplno projeví životaschopnost jednotlivých pupenů a potom provedl řez neživotaschopných větévek.
Zatím bych aplikoval některý ze stimulátorů růstu, např. Atonik, Sviton Plus a pod., nebo alespoň některé listové hnojivo s... celý příspěvek > |  | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 11.4.2012 Pokud je u Vás monilioza, postřik třeba Baycorem neodkládejte a aplikujte (správně by mělo být hned na počátku květu). Těsně po odkvětu postřik zopakujte. |  |
|  | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 10.4.2012 Když jsem přijel z práce, všiml jsem si, že na meruňce se otevřely 3 květy. Musel jsem si vzít lupu, brýle mi nestačí a dělal průzkum.Květ v hoření části korunky, blízko kmínku, byl v pořádku. Zbylé dva níže postavené květy, pří okraji koruny, měly... celý příspěvek > |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 9.4.2012 U nás (Královédvorsko) bylo v 21 hod už -2, ve tři ráno -5 a ráno v půl sedmé -7,8. Na tohle, myslím si, žádné opatření nepomůže. Dát pod tu plachtu do korunky meruňky teploměr, mě nenapadlo. Asi je vymalováno.
Mám trochu obavy i o třešně,... celý příspěvek > |  | Postřiky, 8.4.2012 Nejsem pěstitelem vína. Ale během zimních měsíců jsem na různých seminářich zaznamenal nejméně 4 nové fungicidy do révy. Zapsal jsem si a zapamatoval jenom Antre 7O WG, protože je použitelný i proti strupovitosti v jádrovinách. V révě je registrován... celý příspěvek > |  | Růstový stimulátor, 8.4.2012 Souhlas s Tomastem. A tak znovu opakuji, že Altron je listové hnojivo a má také antistresující účinky. Ale klasický stimulátor růstu to není. |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 8.4.2012 U nás bylo dnes ráno -1,7. Na zítřek je prognoza -5. Mám 1o leté vřeteno meruňky, z kterého jsem za ty roky sklidil tak 10 nebo do 15 plodů. Vždy většina květů zmrzla, kromě loňska. To bohatá násada plůdků zmrzla až v květnu.
Dnes... celý příspěvek > |  | Rozkvétající broskvoně, 7.4.2012 Že řez broskvoní v době květu a později, je prevencí proti tvorbě klejotoku a možným následným korovým nekrózám (souhrně rakoviny dřeva), je snad dostatečně a všeobecně známo. K tomu není třeba dokladovat nejrůznější příručky.
Samotný termín řezu... celý příspěvek > |  | Co je to za nemoc?, 3.4.2012 Na obrázku hosta 187.70 z 2.4. jde jednoznačně o strupovitost způsobenou houbou Venturia carpophila. Projevy houby Stigmina carpophila jsou naprosto jiné.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 3.4.2012 U mne jsou jabloně ve fázi rašení (např. Melrose) až plně vyvinutého myšího ouška (např. Julie, Primadela, Andera). Švestky a třešně ve fázi rašení.
Včera jsem všechny peckoviny mimo broskví ošetřil Kocide. U broskví jsem provedl poslední postřik... celý příspěvek > |  |
|  | Co je to za nemoc?, 2.4.2012 Bohužel, tvrdím také, že jde o strupovitost, jak už uvedl Wimpi. |  | Co je to za nemoc?, 1.4.2012 Se sazovitostí jsem se u peckovin, na rozdíl od jádrovin, dosud nesetkal. Spíš si myslím, že vaše plody jsou napadeny strupovitostí peckovin. Jsou to šedé až šedočerné skvrny, které se postupně mohou spojovat v nepravidelné souvislé plochy. Ty skvrny... celý příspěvek > |  | Opylení, 29.3.2012 Mohla by to být např. Clappova, Amfora, Decora. |  | Co je to za nemoc?, 28.3.2012 Jde o houbové onemocnění listů, při silném tlaku jsou napadeny i mladé větévky, může se vyskytnout i napadení plodů.
To onemocnění může být způsobeno houbou Stigmina carpophila (tzv. dírkovitost listů peckovin), nebo i o houbu Wilsonomyces... celý příspěvek > |  | Řez meruňky, 25.3.2012 Zase takový problém to není, ale jenom z fotky nedokáži poradit. Neumím odpočítat potřebný počet pupenů. |  |
 |
|
|
|