Příspěvky uživatele - 81.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mezišštěpování jabloní, 24.11.2009
Je to možné. Přiznám se, že díky údajům v knížkách jsem očkovat na ptáčnici ani nezkoušel. Zkoušel jsem ale roubovat v srpnu za kůru, ale s nevalným výsledkem.
Odrůda Selena, 24.11.2009
Pokud vám nepodrostla podnož a korunka je skutečně z naštěpované odrůdy, počkal bych.  Selena je nenáročná, pěstitelsky vděčná odrůda, bude se jí dařit na jakékoli podnoži. Je-li půda kvalitní a odpočatá, nepřeháněl bych to s přihnojováním,... celý příspěvek >
Kdy přesadit broskvoň, 24.11.2009
Myslím si to samé, co Martin.  Jelikož na zimu vyprázdním sudy s dešťovkou, vypustím vodu z trubek a zamzne i potůček u zahrady, nemám možnost  (nakonec ani chuť) přes zimu zalévat.  Proto sázím na jaře. Docela bych věřil i tomu... celý příspěvek >
Citace Ing. Š.Nitranského, CSc,  z:  floranazahrade.cz/200207/ockovat.htm Zvláštnosti má i štěpování třešní a višní na podnože z bujně rostoucích ptáčnic. Očkování této podnožové kombinace bývá neúspěšné. Vhodnější je jarní roubování ve... celý příspěvek >
Je to možné.   I když bych řekl, že třešně -  okrasné i jedlé - se u země na ptačku obvykle neočkují, nýbrž plánovaně roubují v korunce a kmínek je tvořen podnoží. Očkované bývají spíš mahalebky, Colty, Gisely, aj.
Svestkove aroma, 24.11.2009
Švestkové aroma se prodává, lze je koupit i na internetu, stačí zadat do vyhledavače. Jen nevím, jestli vůně švstek je totéž, co vůně slivovice. Určitě se přidávají i do tzv slivovic a meruňkovic a dalších, které si někdo přiveze z Moravy a libuje... celý příspěvek >
Výsadba, 12.11.2009
Pokud sromky máte, tak je můžete vysadit i nyní.
Kalvados ako na to?, 12.11.2009
Vyrobit pravý kalvados je trochu složitější, řekněme, že chcet vyrobit dobrou jablkovici. Jsou dvě možnosti:   Ta jednodušší: Jablka pomelte mlynčekem nechte vykvasit v sudech a vypalte.   Ta složitějí, lepší: Jablka pomelte a hned... celý příspěvek >
Jahodovice, 9.11.2009
Nikddy jsem jahody pálit nezkoušel a zřejmě ani nebudu. Jahody mají oproti ostatnímu ovoci velmi málo cukru, i když se to možná nezdá. Stačí je rozmačkat nebo rozvařit a změřit či ochutnat...    Kdysi jsem se z jahod pokusil vyrobit... celý příspěvek >
Kdy přesadit broskvoň, 2.11.2009
Pozdnější jsou Elberta a Diana. Obě jsou ale o dost náročnějí na polohu a teplo než Cresthaven.
Malé zahradní nůžky, 2.11.2009
Tak jako jsem za 30 let měl dva roubovací nože, zahradnické nůžky si koupím, nebo dostanu každoročně alespoň jedny.Tak chvíli stříhám vlajkovou lodí renomované značky, abych je po měsíci odložil do sbírky a vrátil se k RS-ENkám za 2 stovky.... celý příspěvek >
Co se stalo s mou hrušní?, 2.11.2009
Moniliová spála není choroba typická pro hrušně. A že by napadla všechny stromy v řadě - to je dost zvláštní. Nezdá se mi to.    Myslím si, podobně jako Karlos, že půjde o problém kořenů, konkrétně jejich asfyxie po delším zamokření a... celý příspěvek >
Odrůda Topaz, 2.11.2009
Zkuste to vyfotit. Jestli je kmínek tmavě zbarven celý dokola, je to špatné znamení. Možná nektriová rakovina nebo něco podobného.
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 23.10.2009
Goldstar je asi nejchutnjší a nejdýl vydrží. Ale je nejvíc náročný na teplo. Loni byly nádherné, letos trochu zklamal. Melodie naopak snese každou polohu, plody krásné, ale trochu kyselejší, před sklizní padají a ve sklepě vadnou. Rajka mi... celý příspěvek >
Stromkové angrešty téměř bez kořenů, 21.10.2009
Šanci mají. Meruzalka zlatá dokáže zakořenit i bez kořenů. O úrovni zahradnictví to nicméně cosi vypovídá.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika