Příspěvky uživatele - 207.92

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
vysadba do studeneho koutu bez slunicka, 29.2.2008
Jalovce a dřišťály mají rádi sluníčko. Co takhle vřesovištní kout s vřesovci, rhododendrony, azalkami, pierisy... barvínek, cesmíny... japonské javory apod. Josef.
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 29.2.2008
Mně osobně můžky od FISKARS nesedí. Ty s otočnou rukojetí už vůbec ne. Ale mám nůžky s otočnou rukojetí od BAHCO (dříve SANDVIK) a ty jsou super. Jak již bylo psáno - fiskars-ruční nůžky nic moc; fiskars nůžky na tyči - houseník - ANO; fiskars... celý příspěvek >
cestrum - kladivník, 28.2.2008
Veliký guru se nehlásí a tak zkusí přispět moje maličkost. Podle toho, co jsem se dočetl, se domnívám, že kladivník bude vhodné ostříhat nyní v (před-)jarním období a že pokvete na letorostech. Alespoň (údajně) nejčastěji pěstovaný druh kvetoucí v... celý příspěvek >
Mandloň - prunus amygdalus, 27.2.2008
Hlavně je třeba vzít v úvahu její velký vzrůst. A tu zmiňovanou teplomilnost. Před pár měsíci se tu téma mandloň řešilo - podívejte se do archívu na vlákno MANDLOVNÍK (ale česky je to správně samořejně mandloň). Josef.
vzdálenost kompostu od hranice pozemku, 27.2.2008
Nesmrdí - to je sice pravda, ale nebývá na něj pěkný pohled. Josef.
Miscanthus giganteus, 27.2.2008
Posledně jmenovaný - tedy Miscanthus sinensis - kvete velmi podobně (tedy ty kvetoucí odrůdy), uvádí se, že šedobíle (nikdy do stříbrna) - ale je to věc názoru a barevného vidění. Hlavně ale zůstává trsovitý a rozrůstá se jen pomalu a stále trsnatě... celý příspěvek >
Pro Ferdu, 27.2.2008
Takže je za tím Beruška, tak to jó. Poslouchat se musí Josef.
Pro Ferdu, 26.2.2008
Ferdo, nesmrdí tu něco? Příspěvky Ing. Ferdy Mravence jsem vždy rád četl, ale "zahradnický guru"? Kdo je na něj zvědavej? Nekamarádil ses nějak moc v poslední době s (kdysi zmiňovaným) Broukem Pytlíkem? Josef.
Voskovka, 26.2.2008
A vadí jim ta plíseň? Možná pořád mají moc vody. A le doporučuji vyzkoušet symbiotické půdní houby  - buď Polyversum anebo Supresivit. Josef.
vzdálenost kompostu od hranice pozemku, 26.2.2008
Norma jistě není, jen se každý má vyvarovat toho, co by škodilo sousedům (a je na nich, jak to u případného soudu dokážou). Není nad: 1. domluvu mezi lidmi; 2. nemít sousedy (bydlet na samotě, ale to se každému nepoštěstí). Josef.
Miscanthus giganteus, 26.2.2008
Miscanthus giganteus (floridulus, japonicus) je mohutná trsovitá tráva výšky cca 3 m. Stále se trochu rozrůstá, ale trsovitost je stále patrná (vnitřek trsu postupně odumírá a přirůstá do šířk - za pár let třeba i 1-2 m); v našich podmínkách nekvete... celý příspěvek >
Co dělat s rybami v zimě?, 26.2.2008
Opravdu s krmením nespěchejte. A jak jsem se dočetl v jedné knížce od jednoho z jezírkkových odborníků: "ještě nikdy žádná ryba v jezírku neuhynula na nedostatek potravy" - třeba pomaleji rostou, ale o to víc je to nutí, aby si samy něco... celý příspěvek >
ořešák, 26.2.2008
Mohl by to být lišejník - pro stromy neškodný. Ukazatel čistého vzduchu (alespoň se to říkávalo). Josef.
Kdy začít zalévat tůje?, 26.2.2008
Mladé tůje bude lépe alespoň občas zalít; v současné době je to však předčasné. Tipuji to tak za 1-2 měsíce - podle stanoviště, půdy, počasí. Josef.
Duby - názvosloví, 25.2.2008
Heuréka! vysvětlení je na světě! Děkuji. Josef. Ale - další šťouravá otázka - je to s tím opadávání a neopadáváním listí pravda? A dub zimní je tedy drnák a dub letní křemelák, ano? (druhý příspěvek - pokud jej dobře chápu - to naznačuje opačně).
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika