|
vysadba do studeneho koutu bez slunicka, 29.2.2008 Jalovce a dřišťály mají rádi sluníčko. Co takhle vřesovištní kout s vřesovci, rhododendrony, azalkami, pierisy... barvínek, cesmíny... japonské javory apod. Josef. |
 |
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 29.2.2008 Mně osobně můžky od FISKARS nesedí. Ty s otočnou rukojetí už vůbec ne. Ale mám nůžky s otočnou rukojetí od BAHCO (dříve SANDVIK) a ty jsou super.
Jak již bylo psáno - fiskars-ruční nůžky nic moc; fiskars nůžky na tyči - houseník - ANO; fiskars... celý příspěvek > |
 |
|
 |
cestrum - kladivník, 28.2.2008 Veliký guru se nehlásí a tak zkusí přispět moje maličkost. Podle toho, co jsem se dočetl, se domnívám, že kladivník bude vhodné ostříhat nyní v (před-)jarním období a že pokvete na letorostech. Alespoň (údajně) nejčastěji pěstovaný druh kvetoucí v... celý příspěvek > |
 |
Mandloň - prunus amygdalus, 27.2.2008 Hlavně je třeba vzít v úvahu její velký vzrůst. A tu zmiňovanou teplomilnost.
Před pár měsíci se tu téma mandloň řešilo - podívejte se do archívu na vlákno MANDLOVNÍK (ale česky je to správně samořejně mandloň).
Josef. |
 |
vzdálenost kompostu od hranice pozemku, 27.2.2008 Nesmrdí - to je sice pravda, ale nebývá na něj pěkný pohled. Josef. |
 |
Miscanthus giganteus, 27.2.2008 Posledně jmenovaný - tedy Miscanthus sinensis - kvete velmi podobně (tedy ty kvetoucí odrůdy), uvádí se, že šedobíle (nikdy do stříbrna) - ale je to věc názoru a barevného vidění. Hlavně ale zůstává trsovitý a rozrůstá se jen pomalu a stále trsnatě... celý příspěvek > |
 |
Pro Ferdu, 27.2.2008 Takže je za tím Beruška, tak to jó. Poslouchat se musí Josef. |
 |
Pro Ferdu, 26.2.2008 Ferdo, nesmrdí tu něco?
Příspěvky Ing. Ferdy Mravence jsem vždy rád četl, ale "zahradnický guru"? Kdo je na něj zvědavej?
Nekamarádil ses nějak moc v poslední době s (kdysi zmiňovaným) Broukem Pytlíkem?
Josef. |
 |
Voskovka, 26.2.2008 A vadí jim ta plíseň?
Možná pořád mají moc vody. A le doporučuji vyzkoušet symbiotické půdní houby - buď Polyversum anebo Supresivit.
Josef. |
 |
vzdálenost kompostu od hranice pozemku, 26.2.2008 Norma jistě není, jen se každý má vyvarovat toho, co by škodilo sousedům (a je na nich, jak to u případného soudu dokážou). Není nad: 1. domluvu mezi lidmi; 2. nemít sousedy (bydlet na samotě, ale to se každému nepoštěstí). Josef. |
 |
|
 |
Miscanthus giganteus, 26.2.2008 Miscanthus giganteus (floridulus, japonicus) je mohutná trsovitá tráva výšky cca 3 m. Stále se trochu rozrůstá, ale trsovitost je stále patrná (vnitřek trsu postupně odumírá a přirůstá do šířk - za pár let třeba i 1-2 m); v našich podmínkách nekvete... celý příspěvek > |
 |
Co dělat s rybami v zimě?, 26.2.2008 Opravdu s krmením nespěchejte.
A jak jsem se dočetl v jedné knížce od jednoho z jezírkkových odborníků: "ještě nikdy žádná ryba v jezírku neuhynula na nedostatek potravy" - třeba pomaleji rostou, ale o to víc je to nutí, aby si samy něco... celý příspěvek > |
 |
ořešák, 26.2.2008 Mohl by to být lišejník - pro stromy neškodný. Ukazatel čistého vzduchu (alespoň se to říkávalo). Josef. |
 |
Kdy začít zalévat tůje?, 26.2.2008 Mladé tůje bude lépe alespoň občas zalít; v současné době je to však předčasné. Tipuji to tak za 1-2 měsíce - podle stanoviště, půdy, počasí. Josef. |
 |
Duby - názvosloví, 25.2.2008 Heuréka! vysvětlení je na světě! Děkuji. Josef.
Ale - další šťouravá otázka - je to s tím opadávání a neopadáváním listí pravda?
A dub zimní je tedy drnák a dub letní křemelák, ano? (druhý příspěvek - pokud jej dobře chápu - to naznačuje opačně). |
 |