Příspěvky uživatele - 195.153

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kořenový filtr na 15m3, 29.10.2010
Tak jsem dneska zasypal kořenovou čističku kačírkem, zasázím tam nějaké rostliny a jsem zvědav jak to bude fungovat, doufám že za tu dřinu bude.
Fotogalerie zahradních jezírek, 27.10.2010 Obsahuje fotku
Tak taky přidám pár fotek své kaluže, ale je trochu zakalená hrabal jsem se v něm
Kořenový filtr na 15m3, 26.10.2010
No nevím postavil jsem jezírko letos před létem a v létě bylo dost zelené je skoro celý den na slunci a bylo vydět tak cca 20 cm pod hladinu
a pokud dám za čističk jen uv-c lampu a budu přes ní pouštět vodu zpět do jezírka tudíž i zničené řasy jak moc to bude vadit?
Jezírko má cca 15m3, chtěl jsem tam dát filtr s uv jen kvuli odstranění zelené řesy a aby její zbytky zůstavali ve filtraci a netekli zpět do jezírka.
Měl bych dotak k mojí kořenové čističce která je gravitační a s hladinou pod úrovní samotného jezírka jestli by mělo smysl za čističku vlastně za čerpadlo které vrací vodu do jezíra zapojit nějaký menší tlakový filtr s uv-c lampou
Kořenový filtr na 15m3, 25.10.2010
To opravdu asi není špatná myšlenka a mohla by být asi funkční, akorát mě napadlo pokud čističku odčerpám a vypustím při odkalení nezničím bakterie?
Srozumitelné to je alespon způsob napojení, jen když mi voda to čističky teče samospádem a čerpadlem se vrací zpět do jezírka pravděpodobně bych musel mít dvě čerpadla v čističce jedno na odkalování a druhé na přečerpávání vody do jezírka, jinak bych... celý příspěvek >
S tím zběrem hrubých nečistot z přepadu už mě napadlo dal jsem přes něj síťovinu a na ni se hrubé nečistoty skevěle usazují, co se týká drenáže pro odkalování to není špatný nápad jen si nedokážu představit jak do průměru 100mm dostanu nějaké... celý příspěvek >
Kořenový filtr na 15m3, 23.10.2010
Vyfotit bych jí zítra asi mohl čerpadlo mám zatím jen ponořené ve vodě, kořenovku nemám ještě zasypanou štěrkem, uvažoval jsem že na konci zasypu do štěrku kanalizační trubku průměr 300-400 mm a do ní vyvrtám otvory aby do ní spodní části vtékala... celý příspěvek >
Kořenový filtr na 15m3, 23.10.2010
asi by mi vadilo dopouštět do jezírka vodu ze střechy když vidím co všechno z ní teče. Nepochopil jsem proč by to u vás nešlo
Kořenový filtr na 15m3, 21.10.2010
Tak jsem dokopal a zaplachtoval kořenovou čističku doufám že bude fungovat, nepodařilo se mi napojit folie tak jsem vyřešil spojením přepadem a rozdílnou výškou hladit kde jezírko má hladinu výšší a kupodivu to zatím funguje alespon co se vody týče a... celý příspěvek >
Kořenový filtr na 15m3, 13.10.2010
Děkuji pane Hrkal Upřímě na Vaši odpověd jsem čekal, ale spíš než pěna mě trápí téma kořenové filtrace nemám tušení jak by asi měla být velká aby fungovala a podobné info. Jiří
Kořenový filtr na 15m3, 12.10.2010
Dobrý den, Vím že otázky filtrací jsou tu hojjně řešeny, ale vzhledem k cenám komerčních filtrací mě docela zaujala možnost kořenové filtrace, měl bych proto dotaz na skušenosti a rady se systémem těchto filtrací mám jezírko cca 15 m3 s rybymi cca... celý příspěvek >
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika