|
Výroba filtru, 18.1.2011 Nemohl byste sem prosim dat nejakou fotodokumentaci - vas prispevek a relane zkusenosti jsou velmi zajimave a inspirujici.
Diky |
 |
Výroba filtru, 12.1.2011 Jeste k tomu vortexu - opakuji tady muj dojem ze vortex je vhodny (idealni) pro gulu - tzn.pro separovani tezkych castic ktere odsajete ze dna. Ja mam na nej zapojeny skimmer a tam je jeho efekt minimalni (nejaky kal odpoustim ale cekal sem vic). |
 |
|
 |
Výroba filtru, 12.1.2011 Ja osobne si myslim ze to muzete mit skoro tak jak to mate namalovane jen z prvni nadobu mit izolovanou od ostatnich a cerpat z ni vodu do druhe a tim umoznit fukci spadoveho sita. Filtracni nadoba by pak musela byt udelana tak aby voda z posledni... celý příspěvek > |
 |
Kam dát rybičky, 6.12.2010 Ted cerstva zkusenost - kompresorek 2w - 2l / sec a parada i v tech -18 - dira v ledu 30x30cm |
 |
Kořenový filtr na 15m3, 15.11.2010 Dobrym realnym prikladem je i realizace ktera se tady uz nekolikrat objevila - kde to autor po nekolika letech rozebral a byl prekvapen jak malo bordelu tam nasel :-) |
 |
Slunka, 8.11.2010 To je zajimave - ja mam v jezirku 7 jesenu cca ted uz 25cm a ze vsemu ostatnimu zivotu se tam nebyvale dari (posuzuju s ohledem na pocty pulcu a zab, stejne tak i stovky malych perlinu okolo 1cm, kterych za rok nijak neubylo) |
 |
Doma dělané filtrace, 19.10.2010 Uz dlouho sem nikdo nic neprispel - jak dopadla sezona u vas, co jste letos vybudovali a jak jste spokojeni - pochlubte se?
Ja letos resil uplne jine veci ale na jare se chystam na korenovou cisticku. Planuji ji ale tak 35cm nad zemi, tak mam... celý příspěvek > |
 |
Axolotl mexický v jezírku - zimovat?, 24.9.2010 Pridal bych se zobecnenim dotazu - lze nekde na burze ci jinak poridit nejakeho mloka ci colka ktery by dokazal venku zimovat? (co vim tak je to vsechno prisne chranene)
Diky
Pavel |
 |
Jaké ryby a kolik, 7.9.2010 Ja jsem si po zalozeni jezirka koupil v hornb... tri perlinky a co se nestalo jeste ten rok se vytreli a razem tam bylo tak 120 malinkejch rybek ty do podzimu dorostli cca do 2-4cm, uplne sem se desil co snima kdyz se dalsi rok zase vytrou ale ona ta... celý příspěvek > |
 |
Anoxická filtrácia, najčudnejsí koncept filtrácie vody, 31.8.2010 Mate pravdu, premyslim si nad zeolitem a pisu kraviny :-) |
 |
|
 |
Anoxická filtrácia, najčudnejsí koncept filtrácie vody, 31.8.2010 Nemel jsem cas to moc studovat tak se rovnou zeptam Vas jestli to mate nactene?
Zminuje tam zeolit a laterit - zeolit cenove ok ale ten laterit je silene drahy, ma tam nekde uveden pomery v jakych se co pouziva? |
 |
A diskusi mám pročtenou - začínám. Kdo kopal růčo?, 18.8.2010 Obdivuji ze jste to opravdu vykopal rucne - kolik to vzalo hodin?
Ten objem jezirka - naprosto presne - jedine napustit pres vodomer. |
 |
Fotogalerie zahradních jezírek, 15.7.2010 Pekne, ma ten cap nejakou odstrasujici funki na zaby? :-) |
 |
Jakou vapku na čištění folie v jezírku?, 9.7.2010 To je asi uplne fuk, zalezi na financich - overena znacka Karcher a pak treba Wap Nilfisk ALTO (zavedli slovo wap) - jejich cerpadla maji mosazne vnitrky. Mne uz slouzi ale 4 roky. Pri samotnem cisteni zalezi spis na pouzite hlavici a vzdalenosti od... celý příspěvek > |
 |
Zahradní koupací jezírko svépomocí, 7.7.2010 No abych priznal barvu to nevim :-) - netusim jestli jsou schopni svarit na miru primo tvar vany aby to sedlo jak poklice na hrnec -) Zkuste par firem dodavajici folie obvolat. Mne folii pokladala firma - zamereni probihalo tak ze vzali... celý příspěvek > |
 |