Příspěvky uživatele - 209.88

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ožírají slimáci růže?, 22.3.2011 Obsahuje fotku
Nene. Neschytám. Já je zařadím do potravinového řetězce, kam patří. I když-popelnicový řetězec jim také patří. Nemají tady co dělat. Tu sůl sypu raději do svého jezírka.
Ožírají slimáci růže?, 22.3.2011
Jaké indické běžce? Co to je? Želvy vodní jsou jediná, tady chovaná stvoření, která si na slimácích pochutnávají. Je mi z toho až blbě, když se nad tím zamyslím, ale fakt to funguje. Bohužel to ale vyžaduje spoluúčast člověka, coby večerního sběrače... celý příspěvek >
Dotaz na nemoc Koi kaprů, 22.3.2011
Také mi ujel jeden koják, ale byl spíš oteklý, oči vypouklé, šupiny zježené. Celé jezírko jsem přeléčil Omnisanem. Je asi důležité na podzim i na jaře hojně přidávat do krmení nějaké vitamíny.
Ožírají slimáci růže?, 22.3.2011 Obsahuje fotku
Slimáci ožerou všechno. Naštěstí želvy ožerou slimáky. Začínám je mít docela rád. Šetří mi krmivo. Na mé zahradě se pomalu mění na ohrožený druh.
Co pod domek, 22.3.2011
Toto jsem řešil 10 cm silnou betonovou deskou vylitou přímo na vyrovnaný terén a zarmovanou kari sítí. Do vnitřních rohů jsem zabetonoval kusy 10 mm šroubovice, ke kterým jsem ukotvil dřevěnou konstrukci domku pomocí pozinkaných úhelníků. Po celé... celý příspěvek >
Nová zahrada, 21.3.2011
Dobrý den. Já osobně bych začal nějakým výkonným mulčovačem (cepákem), kterým bych rozemlel všechny nadzemní části rostlin. Pak bych to shrabal na jednu hromadu a odvezl do sběráku. Počkal bych až to všechno zase trochu vyrazí a začal bych s... celý příspěvek >
Alternativa, 19.3.2011 Obsahuje fotku
Ahoj. Hnojit chci zkusit letos kalem ze svého jezírka. Dříve jsem to vypouštěl jen tak do trávy, ale po tom, co jsem viděl, jak ta tráva jede, jsem se rozhodl, že to využiju. Začátek odkalu napustím do 1000l nádrže. Po usazení kalu to zahustím,... celý příspěvek >
Parazit v mulčovací kůře, 19.3.2011
Mám to také. Asi je to normální. Horší je, že to chutná kosům a ti rozhazují kůru dodaleka ve snaze přecpat se tím k prasknutí. Kéž by je z toho šlak trefil!
Chov pstruhov, 19.3.2011
Pstruhy a siveny jsem kupoval v Polance asi po dvacetikoruně. Už přesně nevím. Kvůli vyšší letní teplotě se mi v jezírku jejich odchov nedaří, tak už to nezkouším. Ze Slovenska je to ale docela z ruky. Jistě to tam někde máte také.
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 17.3.2011 Obsahuje fotku
Dobrý den. To jsou teda kombinace. Nevím sice, na co potřebujete tolik ořechů, ale uvědomte si, jak to jsou později velké stromy a co je z nich na podzim bordelu, který je větrem snadno unášen do velkých vzdáleností a jde jen těžko zkompostovat. Jak... celý příspěvek >
Ako strihať?, 17.3.2011
Ano, ano. V tom, jak bude který strom prosperovat hraje také velkou roli chráněná, nebo nechráněná poloha třeba někde za domem, nadmořská výška, převládající větry a jejich síla i pravidelnost, orientace lokality k jihu a jinam a s tím související... celý příspěvek >
Želví jezírko - Škrovád, 15.3.2011
Musím se trochu opravit. V rozmnožování není škeble závislá na hořavce, ale hořavka na škebli. Trochu jsem to popletl, omlouvám se.
Chov pstruhov, 14.3.2011
Já bych doporučil použít Venturiho trubici. Vzhledem k tomu, že z vrtu, nebo ze studny se voda čerpá pod větším tlakem, bude fungovat skvěle a dodá do té mrtvé vody alespoň kyslík.
Chov pstruhov, 12.3.2011 Obsahuje fotku
Jezírko mám oplocené. Kazí to trochu estetiku a přirozenost, ale má to i druhé plus. Kočky mají stížený přístup k vodě a nedochází k úbytku ryb.
Chov pstruhov, 11.3.2011 Obsahuje fotku
To je něco podobného, ale želvy naštěstí neničí jiný druh už jen tím, že se někde objeví. Je to spíš otázka konkurence a predace. Daleko horší jsou asi kormoráni. Sám funguju jako taková malá sběrná stanice pro vodní želvy všeho druhu právě proto,... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika