|
Jílové jezírko, 18.7.2008 ... si to mylite, to su diatomity, ale neviem, ci sa nachadzaju na Slovensku a v Cechach. Urcite su to velmi zaujimave materialy, podobnymi vlastnostami perlitu s mnozstvom porov.
Bentonit je ilova hornina skor pribuzna kaolinu, ale ma inu strukturu... celý příspěvek > |
 |
Jílové jezírko, 18.7.2008 azda by to fdungovalo medzi dvomi hustymi geotextiliami. Juro |
 |
|
 |
Jílové jezírko, 18.7.2008 Velmi obsiahla informacia. Cista pravda, ze sodny bentonit napuciava viac ako vapenaty. Ale toto ma vyznam hlavne pre specialne aplikacie. Pre jazierko by urcite stacila aj vapenata forma. Vsetci co mate macky ste sa s bentonitom stretli.... celý příspěvek > |
 |
Impregnace lávky přes jezírko, 18.7.2008 Minule ukazovali v chalupa je hra ako izolovat drevo od dlazby. Medzi drevennu latu a kamennu ci keramicku dlazbu dali pas polyuretanovej peny. Bolo to kvoli tomu aby nebol kontakt dreva s dlazbou,...tazko povedat, ci toto vydrzi. Ja by som sa o... celý příspěvek > |
 |
ake rybicky?, 18.7.2008 Iste, vsetko je vec vkusu. Mna skor ako farba uputava tvar. Take mihule alebo jeseter by boli skutocne atraktivne. Jeseter je zial velka ryba, mihule su chranene. Mam ale taku uchylku trpim napriklad tym, ak je v akvariu vela ryb, alebo ak su v 5 l... celý příspěvek > |
 |
aké rybicky, 18.7.2008 toto dokazuje, ze filtracia a podobne veci je vec druhorada. Prvorada je rovnovaha spocivajuca v pomere ryb, rastlin, osvetlenie jazierka a podobne. Profici krutili hlavami nad mojim zamerom pouzit azda najslabsie cerpadlo urcene na jazierka. ... celý příspěvek > |
 |
Jílové jezírko, 18.7.2008 Ilsa nesmie vypalit. V ilovom jazere musi byt il mokry, zmacany. Geotextile s bentonitom (ilova hornina) sa pouzivaju ako ochranna vrstva pod rozne odpadove skladky, il sa pouziva aj v uloziskach jadroveho odpadu. Ked z ilu spravite blato, cez toto... celý příspěvek > |
 |
Irritrol x RainBird, Hunter a ine, 18.7.2008 Aj kvoli Vami popisovanym problemom som to riesil inac. Zohnal som malo kapacitnu zavlahu firmy Hunter. Dost mi to trvalo, od podobne malokapacitnej Colibri ma odhovorili odbornici. Vraj sa zanasa. Vyhrali nakoniec lucove postrekovace na... celý příspěvek > |
 |
Irritrol x RainBird, 18.7.2008 Ano, tazko sa to hlada. Je to tu.
http://www.agro-servis.sk/dokumenty/TORO9.pdf
Predpokladam, ze nieco taketo hladate. |
 |
Buxus, 18.7.2008 Nech neprekvapi, prvy rok bude hravne korenit a nebude sa mat moc do zivota. Ale potom sa rozbehne. Prvy rok chce pomerne vela vody, ale naozaj vela. Neskor je na vodu nenarocny. Tiez sme tym presli. Zena nechala par kusov v kvetinacoch. Biedne sa im... celý příspěvek > |
 |
|
 |
ake rybicky?, 17.7.2008  Slnecnica ma bezne 10-15 cm, pomerne bezne 20 cm, maximum 40 cm (skvor len nejake rekordy). Mna farebne hned uputala. Jej chov je problematicky, asi sa nepremnozi. Nemozem si pomoct, ale farebne rybicky mi v jazierku pripadaju dost neprirodzene.... celý příspěvek > |
 |
Irritrol x RainBird, 16.7.2008 davkovanie hnojiv robi firma torro. Skuste vygooglit. |
 |
nove jazierko: aku rybku (rybky)?, 15.7.2008 Asi pred 2-3 tyzdnami som urobil jazierko. Asi 5 m3. Riesil som to slabym cerpadielkom ale s nepretrzitou prevadzkou. Filtracia v jame v edla jazierka. Voda cez ruru 25 cm s otvormi v rure dole do filtracneho media a potom vzlinajuc cez strk a... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo, 15.7.2008 Ponorne jazierkove cerpadla su urobene tak, aby boli schopne nepretrzitej tichej prevadzky s co najnizsou spotrebou. Zpravidla davaju maly tlak, resp. maly pomer medzi tlakom a prietokom. Vonkajsie cerpadlo v kombinacii s nasavanim ma spravidla... celý příspěvek > |
 |
Impregnace lávky přes jezírko, 15.7.2008 co ma zelena skalica spolocne s medou?... ste chemik?
Juro |
 |