|
Chov pstruhov, 11.3.2011  Rak pruhovaný je totiž pěkná potvora. Nejen, že roznáší račí mor a podařilo se mu z Německa zokupovat kompletně celou Vltavu a Labe až k Pardubicím a kdoví kam ještě, čímž jdou samozřejmě do kytek naši původní raci říční, kamenáči a i raci bahenní,... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 9.3.2011  Mám jezírko 35m3, kořenovou filtraci, oběhové čerpadlo dává 10 kubíků za hodinu, maximální hloubka 190cm, voda je čistá. Zkoušel jsem pstruhy duhové a siveny americké o velikosti odrostlého plůdku, to je asi 4 až 5 cm. Pomalu mizeli, až nezbyl ani... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Venkovní banánovník - musa basjoo - pěstování i doma?, 6.3.2011  Zdravím všechny. Já pěstuju banánovník Musa Basjoo už třetí rok venku. Koupený je také u Starkla, ale to podle mě není důležité. Roste v jílovité půdě s kapénkovou závlahou ráno a večer. Na zimu ho skoro úplně uříznu a posadím na něj bednu z... celý příspěvek > |
 |
Fólie na jezírko z Polska, 4.3.2011 Jasně. Jezírková folie z Polska by měla splňovat evropské normy, jinak nebude konkurenceschopná. Možná je i dostatečně kvalitní, chraň bůh. Jen jsem chtěl naznačit možné problémy s reklamovatelností. Aby to pak nebylo jako házet hrách na čínskou zeď.... celý příspěvek > |
 |
Kam dát rybičky, 25.2.2011  Asi tu už bylo napsáno vše důležité, tak jen připojím odkazy na moje bublátory. Malý, když je krutá zima a větší, když už zima ustupuje, nebo zahrozí jen chvilkově. To menší čerpadýlko je fontánové 20w, ale stejnou práci zastane i... celý příspěvek > |
 |
Proč mě uhynuli jeseteři?, 24.2.2011 Tak tomuhle musím zatleskat. |
 |
Proč mě uhynuli jeseteři?, 23.2.2011  Ne, to rozhodně nehrozí. Do běžné jezírkové folie rak nemá šanci díru udělat. V každém případě je dobré připravit rakům do jezírka spoustu různě velkých úkrytů. Já jsem jim tam dal několik keramických drenážních trubek, co se dřív používaly na... celý příspěvek > |
 |
Proč mě uhynuli jeseteři?, 22.2.2011 Zdravím též. Ano s těma amurama jsem to myslel na Vás, ale těch leknínů by fakt bylo škoda.
Ta fotka raka červeného je dělaná teď doma v akvárku. Je to samička a semtam ji obskočí sameček. Počítám, že do jara bude mít vajíčka a pak je vyšoupnu do... celý příspěvek > |
 |
Proč mě uhynuli jeseteři?, 21.2.2011  Tak to vidíte. Já jsem chtěl pstruhy a nejdou mi, protože mám v létě asi moc teplou vodu. Jeseterům se u mě ale daří. Vy zas máte pstruhy jako koně. Asi to tak má být. Hlavně, že rostou a dělají radost. Mám teď krásně čistou vodu, tak se mrkněte na... celý příspěvek > |
 |
Zahradní koupací jezírko svépomocí, 19.2.2011  No to by mě zajímalo, jak to vlastně dopadlo.
Co se našeho kraje týče, tak náš městský úřad Slatiňany je řízen dosti puritánsky a jen do plochy 40m2 je to na oznámení (i tak si musíte dosti umě sepsat popis budoucího jezírka včetně využití... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jezírko o šířce v průměru cca 3m, 17.2.2011 To víš, že tam jsou. Oni někam zalezou a vyjíždějí jen v noci. Albíni jsou k tomu všemu ještě paranoidní kvůli svému zbarvení. Já mám 3 a jsou zalezlí v keramických drenážních trubkách. Už se do nich skoro nevejdou a letos jim to nejspíš bude... celý příspěvek > |
 |
Domaca vyroba filtru, 17.2.2011  Já nevím. Mě osobně se tyhle bedny vedle jezírek moc nelíbí. Zkus pouvažovat o kořenové filtraci. Je to hezčí, praktické a levné. |
 |
Jezírko o šířce v průměru cca 3m, 17.2.2011  Sesmolil jsem náčrt mé kořenové filtrace. Tak si to omrkněte a ubezpečuju vás, že mě to funguje. Samozřejmě v kombinaci všeho, co tam píšu. Základ všeho je kvalitní čerpadlo a nedusit ho. Jen ať hází maximum a čvachtá. Čím větší bude ta... celý příspěvek > |
 |
Čištění zahradního jezírka, 16.2.2011  Dobrý den.
Ty ryby budou jeseni, nebo perlíni. Karas má pupek. Kačírek ze dna dejte raději pryč. Dělá jen problémy a po čase stejně není ani vidět zkrz kaly a řasy. Vím o tom svoje. Na mém webu se dočtete, jak odkaluju já. Mrkněte... celý příspěvek > |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 16.2.2011  Ne. Podívejte se zde. |
 |