|
Grilování na žulové desce, 10.8.2008  tady je foto k příspěvku xxx.xxx.24.183 (?), 26.7.2008 18:07 |
 |
co pěstovat na písčité půdě, 10.8.2008 viná réva, ostružiny a slivoně vám určitě půjdou. První sezonu se musí zalévat, potom už by to mělo být dobré. V období sucha se musí zalévat prakticky denně. Rozhodně nestačí zalévání o víkendu |
 |
|
 |
Čačanská Lepotica, 3.8.2008 Letos jsem měl první pořádnou úrodu čačanské. Plody byly velké, i zralé držely na stromě až do očesání, celý strom dozrál najednou. Dokud nebyly plody úplně zralé. byly suché, bez cukru, bez chuti... ale pak během několika dnů došlo k velké změně v... celý příspěvek > |
 |
Grilování na žulové desce, 26.7.2008 vyzkoušel jsem různé způsoby grilování a již nějakou dobu griluji výhradně na ocelovém "talíři". Podle mě to je lepší než na kameni - nehrozí prasknutí, talíř je prohnutý a olej stéká doprostřed, kde je ideální prostředí na... celý příspěvek > |
 |
Kvas z třešní, 14.6.2008 Kvas z třešní bude dost tekutý i bez přidání vody. Přidáním cukru sice zvýšíte lihovou výtěžnost, ale už to nebude ta pravá poctivá pálenka |
 |
Řízkování dřevin v písku - foto, 6.6.2008 Libore, to na těch fotkách ještě nejsou kořeny. Zatím bych radil čekat a doufat |
 |
jezírko ve sklepě?, 21.5.2008 hladina kolísá během roku asi o metr, to je pravda. Mám v místě budoucího jezírka díru do které stahuji vodu během stavby sklepa a vzhledem k tomu že už tam tu díru mám přes rok, bylo dost času na monitorování hladiny. Myslím že není problém udělat... celý příspěvek > |
 |
Řez meruňky, 16.5.2008 já nechávám dle hustoty koruny jednu či dvě větvičky, ostatní odstraňuji. Jinak by byl stromek moc hustý a větve by se vlastní vahou mohly zlomit |
 |
dotaz na vinnou revu, 7.5.2008 chtělo by to fotku. Bez ní je těžko radit... |
 |
Zahrada je hra, 4.5.2008 Bago (baco) se říká (pokud se dobře pamatuji) jednomu z prvních rezistentních hybridů, který se začal v Evropě šířit počátkem 20. století po zlikvidování tehdejších vinic révokazem. O vlastnostech tohoto druhu révy svědčí i to, že nikdy nebyla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jílovitá půda, 30.4.2008 Tomáši souhlasím s vámi. U domu mám hodně jílovitou půdu, na zahradě zase příliš písčitou. Každá si žádá své, každá má své výhody i nevýhody ... bohužel, z jílovité půdy bolí ruce podstatně víc. |
 |
Úprava Vari, 30.4.2008 Máte pravdu, couvat se s tím prakticky nedá. Ale na couvání mám jiný vozík - asi podobný tomu vašemu. Sestava na obrázku je velice pohodlná, jezdím s ní raději než se standardním vozíkem. Ta druhá náprava sice odlehčuje hnanou nápravu, což se snažím... celý příspěvek > |
 |
Jílovitá půda, 30.4.2008 pane Vysloužile, dovolím si oponovat, KŘEN miluji a také ho na mé jílovité zahradě pěstuji. Ale zjistil jsem, že daleko lépe se mu daří na písčité suché půdě. Nedaleko mého bydliště je pískovna a takový křen co tam roste, tak na ten tam chodím,... celý příspěvek > |
 |
Pampelišky, jetel, houby, 30.4.2008 Micuko, nezlobte se... já jsem holt už takový rýpavý typ (jsem taky host168167).
Ale když řeknete, že jste nechala pokácet strom, protože na vás z něho padají včely, tak si nemohu pomoci... |
 |
Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 30.4.2008 souhlasím s názory, že kdo zkusil sekat s bubnovkou, už se nikdy nevrátí k lištovce. Podle mě se výhody bubnové sekačky projeví zejména při dlouhé husté trávě, nebo pokud je tráva polehlá. Tam kde jsem si s lištovou sekačkou ani neškrtnul a musela... celý příspěvek > |
 |