Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy roubovat nebo očkovat třešně, 1.3.2010
Vzhledem k tomu, že třešně raší jako jedny z prvních stromů, musí se roubovat velmi brzo. Mám známého, který roubuje ze stromu na strom během ledna s velmi vysokou úspěšností. Něco mi ale říká, že letos se trošku opozdil...
Zmrzlá réva, 24.2.2010
Já řežu tento týden. Něco zmrzlo, ale není to tak hrozné. Loňské výhony mají po zmrznutí většinou jinou barvu, alespoň u mých odrůd. Zdravý výhon už teď má lépe vypadající pupeny než zmrzlý. U starého dřeva je to problém, tam to bez řezu nepoznám.
Vzrůst/výška slivoní, 24.2.2010
Ještě jedna věc tady není zmíněná, a to je čas. Záleží na tom,  jak rychle chcete ten velký ovocný strom na zahradě mít. Třeba taková oskeruše, u té se první úrody dočkáte většinou po více než deseti letech. A nijak rychle neroste, prvních sto... celý příspěvek >
Stanley a metlovitost, 24.2.2010
Mě to Stanley i Čačanská dělaly také. Přestal jsem je řezat,  jen jsem prosvětloval korunu a asi za tři roky se "vybouřily" a postupně začínají košatět.
Ovečku nebo sekačku?, 23.2.2010
Vlnu fakticky nemá smysl prodávat. Pár kožešin si můžeš nechat vyčinit, ale je to dražší než koupit hotovou kožešinu v krámě. Jediný smysluplný způsob likvidace vlny a kožešin je zarývat je do záhonu, ale trvá to roky, než se rozpadnou.
Prosím o radu o roubování, 21.2.2010
Téma tohoto vlákna je "prosím o radu", tak jsem poradil. I pod střechou se stromky mlží a zalévají, takže není důvod ovinutí páskou odfláknout. A zatírání konců roubů se dělá nejen proto aby nevyschly, ale i jako prevence před chorobami.
Kdy roubovat nebo očkovat třešně, 20.2.2010
Letos chci roubovat třešně ze stromu na strom, tento víkend začnu brousit nůž. U nás v polabí bývá jaro rychlé, není vyloučeno že za týden či dva bude už ten správný čas.
Prosím o radu o roubování, 20.2.2010
Jsem laik, ale sám si celkem úspěšně roubuji všechny ovocné stromky. "Vyučil" jsem se s pomocí příruček a pokusů na švestkách a meruňkách, takže to jde, člověk ale musí být pečlivější než u jabloní... Na fotkách vidím dvě hrubé chyby,... celý příspěvek >
Destilace vína - vínovice, 14.2.2010
Pokud se pálí víno, je pálenka výrazně jemnější než když se pálí s matolíny, ale není tak aromatická. Včera jsem pálil domácí víno - když ho je doma hodně tak je to výborný způsob jak řešit problémy se skladováním. Pálenka je dobrá a její chuť je... celý příspěvek >
Co dělat s meruňkou, která byla vysazena na podzim, 2.2.2010
v prvním roce bych snad s vyjímkou broskvoně nestříkal nic. A v zimě bych ani nic nestříhal. Na jaře poproste někoho ze sousedů, oni vám se stříháním určitě poradí
Tajemná oskeruše, 2.2.2010
Tak zkušenosti ostatních by mě také zajímaly. Moje zkušenosti jsou dlouhé zhruba 11 měsíců, tehdy jsem si koupil tříletý semenáček v kontejneru. Za rok 2009 špičák pěkně narostl, teď má asi dva metry. Doufám, že letošní mrazy přežije bez... celý příspěvek >
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku, 26.1.2010
Několik roků jsem jezdil do pálenice, kde měli ultrazvuk. Potom jsem zkusil pálenici bez ultrazvuku. Faktem je, že čerstvá pálenka je po staření ultrazvukem výrazně lepší a nepotřebuje tak dlouho odvětrávat. Po půl roce až po roce už jsou rozdíly... celý příspěvek >
Réva a břidlice, 24.1.2010
Ono je to trochu zavádějící. Pro mrazovzdornost révy v našich podmínkách není rozhodující jaký mráz přijde v lednu, důležitějším parametrem jsou podzimní a zejména jarní mrazy.
Merunka Radka, 9.1.2010
Radku jsem zasadil loni na podzim. Je to jediný způsob jak zjistit, zda se jí bude u mě na zahradě dařit. Jsem asi o 50-80m níž než jste vy v Říčanech, zkuste to a uvidíte.
Pozdní odrůdy meruněk, 2.1.2010
Minarety (podnož myrob.) mám dva roky, letos začínají třetí sezonu. V roce 2009 jsem musel udělat dost razantní probírku plodů, stromky byly doslova obsypané plody. Překvapuje mě, že se o této odrůdě literatura moc nezmiňuje. Já jsem s Minaretem... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika