Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mladá ryngle zničená od srnce, 4.5.2010
Záleží na tom, kolik máte místa. Nejlepší by bylo koupit nový stromek a ten poškozený zkusit zachránit, nebo přeroubovat.
Réva je bez kořínků, 4.5.2010
Pěkná fotka. Také jsem takto kdysi řízkoval. Ale pokud takovéto sazenice dáte někam na pole a nezaléváte je, devět z deseti se příští jaro neprobudí. Nejefektivnější je zakořeňovat přímo v záhonu velké množství řízků a za rok či dva ty přeživší dát... celý příspěvek >
Nejsuchovzdornější podnož, 4.5.2010
tak to by mě také zajímalo. Na mé viničce je úspěšnost ujmutí sazenice asi 15-20%. Musel jsem si pořídit ovocnou školku,  abych měl každý rok dost nových sazenic.
Réva je bez kořínků, 2.5.2010
Řízky révy vinné zakořeňují relativně pozdě. Kolikrát jsem byp překvapený, jak dlouhé výhony dokáže řízek vyživit bez jediného kořenu. Řízky sázím přímo do záhonu každý rok, na finální stanoviště je přesazuji někdy až druhým či třetím rokem.
Řady na svahu, 2.5.2010
Já bych to neviděl s registrací tak černě. mám tři roky asi 300hlav na pozemku o velikosti 25arů v mezerách mezi řadami ovocných stromů a nikdy jsem žádný problém s úřady neměl.  Jak úředník ze satelitního snímku rozezná stolní a moštovou... celý příspěvek >
Vinná réva nám pláče, 25.4.2010
S tím nic nenaděláte, snad jen nedávat manželovi do ruky nůžky, dokud si něco nepřečte o stříhání vína.
Odrůdy hrušní na moštování, 24.4.2010
Každému chutná něco jiného. Já bych hruškový mošt pil leda tak řezaný rybízovým. Hrušky jsou asi nejlepší ve formě hruškovice...
Zmrzlá švestka, 23.4.2010
švestek na zahradě mám dost a žádná nebyla letos ani trochu poškozena mrazem, přestože u nás bylo v zimě minus 27C.  Nemyslím, že by u vás byly přes zimu výrazně nižší teploty, proto bych se vsadil, že mráz na zkáze vaší švestky nenese žádnou... celý příspěvek >
Už nastal čas roubovat za kůru?, 22.4.2010
Za kůru jsem rouboval před čtrnácti dny, potom minulý víkend, naposledy včera. Vše kromě jedné vyjímky (jabloň) to bylo vše na myrobalány (meruńky, švestky a mirabelky). Ten první termín bylo ještě hodně málo mízy, včera už to bylo OK. Kupodivu... celý příspěvek >
Vychovny rez dvojrocneho stromceka, 13.4.2010
Po pročtení všech příspěvků mi to nedá a také napíši svůj názor. Nebojte se, že se vám strom nevejde na zahradu. Nemyslím, že tam máte tak málo místa, že by to bylo pro meruńku málo. A pokud časem některá větev doroste až ke zdi domu či ke drátům,... celý příspěvek >
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 13.4.2010
U nás v NB ještě meruňky nekvetou. Část mám na písku, pár na jílu. Vypadá to že na jílu budou kvést dřív než ty v písku.  Včera jsem byl na Semilsku a tam jsou meruńky v plném květu. Někde jsem četl, že pokud přijde oteplení příliš razantně,... celý příspěvek >
Ohřev skleníku, 13.4.2010
Technicky vzato to opravdu není hovadina. Ale ekonomicky vzato je daleko levnější, možná stejně účinné dát do skleníku pod zeminu pořádnou vrstvu výhřevného hnoje, mě se nejlépe osvědčil ovčí, ale každý hnůj celkem dobře topí.
Kč/kg?, 13.4.2010
Na jeden litr 50% slivovice vás to bude stát nějakých 120-150Kč. V pálenici dáte za litr kolem 140Kč/litr. Takže by vás tímto způsobem přišel litr na méně než 300Kč. Podobnou (spíš horší) kvalitu v maloobchodě seženete za nějakých... celý příspěvek >
Úvazek roubu, 3.4.2010
Já používám klasickou kopulaci, ale pomáhám si obyčejným kolíčkem na prádlo. Velmi dobře zastane funkci další ruky a omotávání páskou je potom naprosto pohodové.
Roubování vzrostlých třešní, 28.3.2010
Naroubovat by to šlo, ale musíte mít připravené rouby.  Pro roubování za kůru, bude ten správný čas za pár dnů, alespoň u nás v polabí. Pro kopulaci je letos u třešní už pomalu pozdě, to jsem dělal skoro před dvěma týdny a rouby už začínají... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika