|
Hnojiva na trávník s obsahem herbicidů a kompostování trávy, 26.5.2010 Ak by to tak bolo, potom si neviem predstavit pouzitie herbicidov pred vysiatim travnika, pred sejbou a podobne. Skor je to nezmysel. Na druhej strane hnojit travnik s hnojivom s obsahom herbicidov je tiez blbost. |
 |
Vláknitá řasa, 26.5.2010 Biofiltrácia, so siporaxom ci s inými médiami je dôležitou časťou filtrácie. Porézne materiály majú podstatne vyšší merný povrch ako materiály, typu plastové, rôzne tvarované útvary. Ale: Využiteľnosť povrchu v poréznych materiáloch je otázna: 1.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vláknitá řasa, 25.5.2010 ...denitrifikacne su v jazierku, ale maju mensi vyznam ako nitrifikacne. Nitrifikacne su hlavnym cisticom aj vo filtroch. Dusicnany potom viazu riasy a rastliny, ale su mensim zlom ako amoniak. Denitrifikacne bakterie potrebuju na svoju robotu vela... celý příspěvek > |
 |
Snížení PH, 24.5.2010 Rast pH asi nie je zapríčinený reakciou amoniaku. Vypočítal som, že pH amoniaku vo vode sa riadi rovnicou:
pH=7,34+log p.p.m. amoniaku
Ak by pH bolo spôsobené amoniakom, dostali by ste sa do príliš vysokých konc. ppm, a mali by ste dávno otrávené... celý příspěvek > |
 |
Světlá místa v trávníku, 24.5.2010 Pravde je, toto nie je pre travu fatalne... aspon v tomto obdobi nie. Roztrapkanie travy sa moze viac negativne prejavit v lete, ked su sucha a vysoke teploty. teraz to trava lahko zvladne. Ale na druhej strane, asi vsetci chceme robit veci co... celý příspěvek > |
 |
Světlá místa v trávníku, 24.5.2010 Suhlasim. Stava sa ak je tupy noz, vysoka trava, prilis husta a vysoka, mozno aj ked sa kosi mokra trava, pripadne kombinacie vsetkeho. Nabruste noz, pripadne koste castejsie. Mala by sa kosit len tretina dlzky stebiel. Ja sam mam problem toto... celý příspěvek > |
 |
Břečtan na dům, 21.5.2010 Myslim si, ze zelena fasada zohrava kladnu ulohu najma pri veternom pocasi, tym, ze tlmy napor vetra a vietor vam mury "nevyfuka" tak, ako ked ste bez popinavych rastlin....pokial ide naozaj o husty porast. Brectan vs. vinic, resp... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 20.5.2010 Ahojte, dakujem vsetkym. Mam uz asi tyzden hotovo. Iba s tym rozdielom, ze som vybetonoval dno jazierka a sem tam dal obkladovy kamen. Drenazne hadice po obvode pobreznej zony, ale predtym vodu zeniem cez tlakovy filter. Kedze drenazky aj zasypane... celý příspěvek > |
 |
Je to buxus?, 19.5.2010 ...rododendron.
Buxus? To Vam Vazne povedali? |
 |
Jak důstojně vylepšit slivovici, 19.5.2010 S trochou usial by sa dalo aj zabranit kvasnym procesom pri vysokej koncentracii cukru |
 |
|
 |
Hlína z rybníka, 18.5.2010 Bahno naozaj byva vacsinou usadeny il. Ale nemusi to vzdy tak byt. Moze mat aj ine zlozky. SKuste zobrat za hrst a nechajte susit ako sa bude menit struktura. Ak ziskate hustu mazlavu hmotu. zabudnut nan! |
 |
Kvalitní český česnek, 18.5.2010 ...ta posledna veta mi pripomina jednu repliku z divadla J. Cimrmana.
Mozno je to so sortami podobne ako s hybridmi F1. Nie som genetik a genetike ani nerozumiem. Mozno, ze niektore stare si zachovavaju vlastnosti a netreba menit sadbu. Ved moja... celý příspěvek > |
 |
1. sečení - vřetenová sekačka, 14.5.2010 skuste vyhladavat, tony textu su na tomto fore na temu vretenovych kosaciek. Na vasu plochu by uplne stacila na rucny pohon (bez elektriky ci benz. motora). Ja by som bral tu najmensiu, najjednoduhsiu. |
 |
Vermikulit, 14.5.2010 Vermikulit je podstatne vzacnejsi ako bentonit. Cenu ale ovplyvnuje hlavne doprava a dalsie sluzby okolo distribucie a predaja. Ak mate lozisko vermikulitu blizko, pripadne aj vyrobcu... cena moze byt mensia.
Zlozenie ma podobne ako bentonit, aj... celý příspěvek > |
 |
Hnojivo na trávu, 14.5.2010 Zmiernit starosti z hnojenim by pomohlo sekanie s mulcovanim, pripadne z posekanej travy vyrabat kompost... a ten pouzit na hnojenie. Pre jednoduchost bu som zvolil prvy sposob, ideal nejaka vretenovka, nevyhoda caste sekanie. Vid diskusie o... celý příspěvek > |
 |