|
Potreby Jesetera, 4.8.2010 V standardnych jazierkach, okolo 5 m3, by vzduchovanie nebolo az tak nevyhnutne, snad iba pri velkych teplach. Pohyb vody ako napr. fontana je este lepsi ako vzduchovanie. Ale vo vasom 200 l jazierku mozno ocakavat, ze v teplach dostanete skor... celý příspěvek > |
 |
Pančovaný med, 4.8.2010 Su nejake triky... Kvapnut med na pijavy papier, alebo servitok. Nemal by sa vpijat. Kus medu do pohara s vodou, nemal by sa bez zamiesania viditelne rozpustat. Iba velmi pomaly (dost tazko subjektivne posudit). Nikdy som to nerobil, ale udajne pravy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plíseň v novém trávníku, 4.8.2010 Odpovede by som bral. Trava je burina, spamata sa z toho. Po terajsej zime nasa vyzerala hrozne (plesen) uz som zhanal aj semeno na dosievanie, nakoniec ma trava predbehla. Po par tyzdnoch sucha a tepla (na konci zimy a zaciatkom jari) sa trava... celý příspěvek > |
 |
Co je to za nemoc u mých rajčat, 3.8.2010 Mne sa stalo podobne pred rokom. Ak rajciny chytia jednu chorobu, mozu sa pridruzit aj ine. Tento rok po dazdi sme striekali. V baumaxe som kupil taku krabicku pre komplexnu ochranu rajcin. Fungicidy co tam boli sa dali pouzit aj na hrozno a zemiaky.... celý příspěvek > |
 |
Zálivka rajčat a paprik, 3.8.2010 ok, da sa aj takto, ale pomozme rajcinam foliou alebo dobrou vrstvou mulcu. Praskanie je velke riziko. Pri takychto vykyvoch pocasia je sposob bez zalievky odsudeny na neuspech. |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 2.8.2010 Ad presypavanie zeminou:
Burina s korenmi a trochou zeminy na korenoch je po zoschnuti a zotleti 95 % zeminy. To znamena ak obcas plejete burinu a davate ju do kompostu, tak tym ten kompost presypavate zeminou. |
 |
Je možné přesadit vzrostlý keř rybízu?, 2.8.2010 Len tak mimo temy, kolko tych vetvi celkovo nechavate? |
 |
Tlak pro závlahu, 2.8.2010 Tlakova nadoba je pri zavlazovani velmi dobra vec, ale musi byt zapojena ako bocna vetva hned za cerpadlom. Funguje asi tak: ventily system otvoria, tlak klesne, cast vody ide do systemu z nadoby, pokles tlaku spusti cez spinac cerpadlo a... celý příspěvek > |
 |
Zelená voda, 16.7.2010 aj netkana biela zakryvacia folia pre zahradkarov by mohla fungovat... ak nie je moc husta. |
 |
Závlaha stromů - kolik vody?, 16.7.2010 ...ano to je trik ako dopestovat velke stavnate broskyne. |
 |
|
 |
Solarni panel - vlastni vyroba, 12.7.2010 aby som dodal, fi. Hunter vyraba a u nas predava superflexibilnu hadicu. Stoji trochu viac, ale svojou uhybnostou ideal na vyrobu nejakeho slimaka... |
 |
Postřik na mšice, 8.7.2010 ... skoro na jar, na konci zimy. Teraz by olej zalepil listy. ci nie? |
 |
Nejchutnější rajčata, 8.7.2010 vcera som si pockal na prve plody stupickej... myslim, ze som ich jedol prvy krat. Este neboli v idealnom dozreti, ale chut ma oslovila. Chutili ako rajciny kedysi davno... |
 |
Jak casto krmite ryby?, 7.7.2010 5 m3, 3 slnecnice, 2 amure, mozno jeden sumcek, nevidel som ho tyzdne (vsetky pod 10 cm) + asi 1000 ks mlade (pod 3 mm) asi slnecnice. Zubrienky. Vodny hmyz, nejake rastliny, nekrmim vobec. Pokusy boli, ale ryby krmivo ignorovali. |
 |
Strihat lekniny (na zimu)?, 7.7.2010 Urcite s nimi prec. Ja aj v lete, ak hynu listy, resp. zltnu a zacinaju hnit tieto odstrihnem. Po case aj stonka zvadne natolko, ze ju mozno lahko vytrhnut az od zakladu. Podobne robim s odumierajucimi kvetmi....predidete znecisteniu vody. Pred... celý příspěvek > |
 |