|
Jak na mech na betonu, 4.11.2010 Ja chcem aby sa mach na betone chytil. Skusam trochu bentonitu s machom a zda sa, ze to zaberie. Cisty beton do zahrady... radsej nie. |
 |
Ogata Crystal Bio, 4.11.2010 Presne ako pisete. Test mi pripada ako tendencna reklama. Ak uvediem vysledky, tak musim tiez povedat ako a na com som to testoval. Ci su vobec zrovnatelne dva testy... pH mohlo klesat vplyvom nitrifikacie:
NH4+ + 2O2 = NO3- + 2H3O+ |
 |
|
 |
Krmení rybicek, 26.10.2010 uz nekrmte |
 |
Kořenový filtr na 15m3, 25.10.2010 Inak zistil som tzv. vsakovaci prierez, resp.plochu, to je plocha otvorov do alebo z drenaznej hadice. pre 50ku je to 33 cm2/m hadice!!! Z toho vyplyva, ze 10ky m hadice daju 10ky krat viac. Mozno ak sa to cele casom zapcha, bude tu nejaky odpor,... celý příspěvek > |
 |
Kořenový filtr na 15m3, 25.10.2010 Mam drenaz filter v jazierku a pouzil som mensiu, myslim 5 cm drenaznu trubku. Lepsie sa s tym robi. Mam len take male 6 m3 jazero. Tu hadicu som nasadil na hadicu na cerpadlo tak, ze som to utesnil geotextiliou, kedze vnutorny priemer drenazky je... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění sekačky přes zimu, 25.10.2010 a co elektricka (Alko), moze premrznut v zahradnej chatke? |
 |
Kořenový filtr na 15m3, 22.10.2010 "...mi udělalo radost tak z hladiny jezírka odtékají veškeré nečistoty, listy a podobně, funguje to jako skimer "
v jednoduchosti je krasa |
 |
Kořenový filtr na 15m3, 14.10.2010 tu je adresa na ten test na stranu s nejakymi obrazkami |
 |
Kořenový filtr na 15m3, 14.10.2010 Bezne biofiltre, tie komercne vyrabane su na prevadzku aerobnu, prebieha tam oxidacia amoniaku a dusitanov, ak tam ide denitrifikacia, tak v o nic vacsej miere ako inde v jazierku. Dostatok kyslika potlaca denitrifikacne bakterie, resp. biochemia ide... celý příspěvek > |
 |
Kořenový filtr na 15m3, 14.10.2010 nespravne napisane... "problem s dusicnanmi." Problem to nie je, ibaze biofiltre s dusicnanmi v podstate nedokazu nic robit. Su super na premenu amoniaku, dusitanov... Denitrifikacia prebieha za uplne inych podmienok ako pracuju aerobne... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kořenový filtr na 15m3, 13.10.2010 Korenova cisticka zmysel urcite ma. Rastliny dokazu viazat hlavne dusicnany, s ktorymi je problem v ostatnych typoch biofiltrov. Ale aj korenova cisticka vyzaduje istu eko rovnovahu. Ak by jej ucinok bol prilis velky, mohlo by dojst k velkemu... celý příspěvek > |
 |
Gazon - jesenné kosenie, 8.10.2010 Neviem aky je vplyv veku travniku,...ale cital som opacne rady predzimneho kosenia vseobecne. Cim najnizsi strih. Zabudnite, ze ak bude mat travnik o tri cm viac, ze vam nezamrzne. Spatna iluzia o izolacnej schopnosti travnika. Travnik vam v tuhej... celý příspěvek > |
 |
Zavarat ekonomicky, 8.10.2010 Pisete: Proto, chci li mít chuť vyváženou, zalévám vždy stejným množstvím láku. Je-li ve sklenici zeleniny míň a láku je pak pod okrajem jakoby málo, nedolévám, nýbrž naopak uberu.
Cize najlepsie si spravit koncentrat, toho davat konstantne mnozstvo... celý příspěvek > |
 |
Zavarat ekonomicky, 8.10.2010 Da sa zmenit postup tak, ze davate zeleninu do poharov naplnenych uz do urcitej vysky nalevom. Takto tam zostane minimum vzduchu a i nahusto naplneny pohar zeleninou s relativne malym mnozstvom stavy zaruci dostatocnu stavnatost zeleniny. |
 |
Flekatý trávník, 7.10.2010 travu treba hnojit |
 |