Příspěvky uživatele - 141.24

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Okurky ve skleníku, 18.6.2010
Děkuji Jiřina
Rajčata - krabatění listů, 18.6.2010
Krabatění listů nevím, hodila by se fotka, může jít o nějakou svilušku, pokud rostlina dobře roste i přehnojení?? Nevyvíjející se plody patně způsobuje špatné opylení při vysoké vzdušné vlhkosti letos. Sama jsem se zde přechválila, když jsem sem... celý příspěvek >
Žloutnutí malých plodů roubovaných okurek ve foliáku, 18.6.2010
Vyštipuji první okurky do výšky asi 30 cm, zároveń vyštipuji část postranních výhonů, abych si udělala okurkovou stěnu a aby nebyl porost přehoustlý, pozor na plísně na stonku, které mohou zničit nenávratně dobře se vyvíjející rostlinu. Dále žádné... celý příspěvek >
Okurky ve skleníku, 18.6.2010
Co to jsou klopušky? Takové slovo jsem zatím neslyšela. Z možných živočišných škůdců okurek znám svilušky, třásněnky, molici, mšice, slimáky, ale klopučky ne. Přesto daný úkaz na listech považuji spíše za fyziologické postižení rostliny než... celý příspěvek >
Okurky ve skleníku, 17.6.2010
Dle Vašich fotografií může jít o popálení od sluníčka či při přehnojení a oslunění. Vzniklo patrně minulý týden při tropických dnech, příští týden popálení sluncem nehrozí, hrozí zase nachlazení rostlin. O plíseň okurkovou se jistě nejedná, ta vypadá... celý příspěvek >
Okurky ve skleníku, 13.6.2010
Po přečtení dalších příspěvků jsem si znovu prohlédla Vaše fotografie okurek. Nevidím to tak tragicky, rostliny rostou, sice o něco hůře, než by měly,  až přijdou lepší zevní podmínky, tak se též "rozjedou". Je zcela běžné, že některé... celý příspěvek >
Okurky ve skleníku, 13.6.2010
Mirku, hadovky s čistě samiččím květenstvím jsou určené pro uzavřené prostory. Opylení hmyzem nejenže nepotřebují, ale může i škodit, prý vede k tvorbě semen a deformaci plodů, dle literatury, nemám osobní zkušenost. Hadovky mám ve skleníku, hmyz tam... celý příspěvek >
Okurky - prosím o radu, 9.6.2010
Souhlasím s panem PP.. Nejde ani o plíseň okurkovou na okurce ani o plíseň rajčatovou na rajčeti. Mohlo by jít o popálení např. sluncem, postřikem či hnojivem. Nevím co to je, ale ty dvě plísně to nejsou. Proč to stříkáte, když nevíte co to... celý příspěvek >
Paprika ve skleníku - zežloutlé listy se skvrnami, 4.6.2010
Určitě to není společným pěstováním s rajčaty. Tipovala bych buď nedostatek slunce a zima nebo přehnojení, ev. popálení nějakou chemikálií- postřik, hnojivo.   J
Okurky ve skleníku, 2.6.2010
Můj předchozí příspěvek se samozřejmě týkal roubovaných okurek. Dříve, když jsem pěstovala neroubované, tak jsem na jedné rostlině sklidila 3-4 plody a potom okurka zašla na vadnutí. Ekonomicky se sotva zaplatila sazenice. Od lońska si je roubuji... celý příspěvek >
Okurky ve skleníku, 1.6.2010
Okurkám věnuji jednu stěnu skleníku, při zemi je přivazuju k betonářskému pletivu, ve výšce nad 1 m napínám síť s oky. K pletivu je přivazuju, oky sítě prostrkuju. Na hlavním stonku ponechávám asi každý třetí výhon, ostatní odřezávám žiletkou.... celý příspěvek >
Choroba paprik, co to je, poraďte?, 29.5.2010
Každý rok mi na podobnou hnilobu stonku odejde několik paprik, snažím se hodně větrat, zalévat ne na noc a méně často a kolem stonků paprik udržovat čisto co seplevelů týče. Chemií neřeším. Letos mi dosud ještě neodešla žádná, nechci zakřiknout,... celý příspěvek >
Hnojůvka z kopřiv, 20.5.2010
Posečené kopřivy vložím do plastového kbelíku či do sudu a zaliju vodou. Nechám někde stát venku či ve stodole, kde probíhá postupné vyluhování a rozklad, používám za týden až dva dle teploty okolí. Při použití slívám do konve a ředím k zálivce,... celý příspěvek >
Hnojůvka z kopřiv, 20.5.2010
U nás slepičáky. Jinak loni jsem výluhem z kopřiv hnojila ve skleníku papriky a rajčata v ředění asi 1 : 10 s dobrým efektem bez popálení. Kvašené slepičáky též používám, tam je riziko popálení větší.   Jiřina
Okurky ve skleníku, 18.5.2010
Šlo o roubované okurky?  Pokud ne, patrně jde o postižení plísní kořenů či kořenového krčku ze zeminy. Okurky skleníkové jsou na vadnutí od kořenů velmi háklivé, preventivně je možno použít propaření zeminy před výsadbou, zalévání fungicidy po... celý příspěvek >
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika