|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 22.6.2013 Ano, pane J.R. Syngenta už se léta chlubí, že Score je nejpoužívanější fungicid ve světovém ovocnářství. Jeho účinná látka difenoconazole je opravdu dobrá. Svědčí o tom fakt, že ji v posledních letech použili do přípravků na ochranu některých... celý příspěvek > |  | Hnědé konce letorostů u švestky, 21.6.2013 Vaše švestička je pravděpodobně napadena roztočem hálčivcem višňovým.
Pomohl by opakovaný postřik některým z akaricidů (Sanmite nebo Omite).
Pokud nechcete chemii, napadené části letorostů ustřihněte a zničte. |  |
|  | Vylamování květů u mladých stromků, 19.6.2013 Souhlasím s p. Vysloužilem, že výrobci agrochemikálií věnují na martketing obrovské prostředky a využívají k tomu i výzkumné ústavy. U těch největších firem, často produkujících léky i pesticidy (počátek jejich vývoje se prováděl v stejných... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.6.2013 U p. Vysloužila to je téměř určitě pilatka. Larvy posledního instaru už jsou veliké.
AMET pro sady nedalekého Malusu v Choustníkově Hradišti udává dnešní den jako počátek líhnutí larev 1. generace obaleče jablečného. Druhá generace bude... celý příspěvek > |  | Bílá plíseň na dřevě, 19.6.2013 Míval jsem kdysi zákrsek James Grive na podnoži M1. Plodil vemi bohatě, každoročně jsem ho ostříhal téměř na " ježka". Ale každoročně se v létě na řezu silnějších větví objevila vlnatka krvavá. Před 13 lety jsem ho zlikvidoval, kvůli postupnému... celý příspěvek > |  | Jakou odnož pro Rubín na polokmen 600 m.n.m, 18.6.2013 Kdysi jsem míval Rubín, kterým jsem přerouboval bastarda, dovezeného z Holovous na podnoži M 11. Z tohoto mohutného zákrsku jsem sklízel 6 bedýnek plodů výběrové jakosti a 2 pytle plodů s menší vadou, které jsem odvezl do výkupny padáku a vysypal do... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.6.2013 No to zcela určitě. Tam jde o veliké peníze. |  | Letní řez švestek, 17.6.2013 No, já ten letní řez u všech peckovin důsledně dělám. Zejména červencové zakrácení letorostů pro dobré vyzrání dřeva. Na konci léta je pak zastřihnu na téměř konečnou délku. Na jaře, v době květu, potom dělám opravný řez, konečné zakrácení... celý příspěvek > |  | Karešova nebo kaštánka, 17.6.2013 Ano, na výšku Kaštánka Karešovu většinou předstihuje, ale na objem koruny nikoliv.
Podobně Německá rychlice, hodně se vytahuje, ale šířka koruny je v. průměru, i když její objem daleko přesahuje třeba Winklerovu ranou. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 17.6.2013 Byl jsem letos obdarován hned větším počtem lapáků na obaleče, ale ani jeden jsem je nepověsil. Bylo by to zbytečné.
|  |
|  | Jak zvládají odrůdy strupovitost po deštivém květnu 2013, 14.6.2013 Zato i Diskus v sólo aplikacích ztratily účinnost už dávno. |  | Usychání švestek, třešní, 14.6.2013 Také souhlasím s tím, že příčinou usychání je s velkou pravděpodobností monilie. Stromy musely být napadeny tou houbou v uplynulých letech a neskončilo to jen vadnutím květů a letorostů, ale houba se postupně dostávala i do starého dřeva.
Přiznám... celý příspěvek > |  | Poškozené plody - škůdce?, 14.6.2013 Kdo ošetřuje jádroviny proti pilatkám a obalečům, tak se případným poškozením zobonoskami a píďalkami vyhne. |  | Tank mix: Baycor, Calypso, Omite, 13.6.2013 Pane Mittwoch, ten ledek bych k tomu nedával. Kdybyste někde přešvihl dávku, mohlo by to pálit. Calypso je dost silná olejová suspenze. Jinak s Diskusem bez problémů.
Ledek bych stříkal ráno, za chládku, ale rosa nesmí být příliš silná.
Já... celý příspěvek > |  | Grace Star, 13.6.2013 Čím rannější třešeň vsadíte, tím budete méně sklízet, protože vás předběhnou ptáci. Já z vřetene Burlatu toho sklízím málo. Jakmile plod trochu zčervená, vnitřní polovina je pryč. To se právě teď začíná dít. |  |
 |
|
|
|