Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 22.6.2013
Ano, pane J.R. Syngenta už se léta chlubí, že Score je nejpoužívanější fungicid ve světovém ovocnářství. Jeho účinná látka difenoconazole je opravdu dobrá.  Svědčí o tom fakt, že ji v posledních letech použili do přípravků na ochranu některých... celý příspěvek >
Hnědé konce letorostů u švestky, 21.6.2013
Vaše švestička je pravděpodobně napadena roztočem hálčivcem višňovým. Pomohl by opakovaný postřik některým z akaricidů (Sanmite nebo Omite). Pokud nechcete chemii, napadené části letorostů ustřihněte a zničte.
Vylamování květů u mladých stromků, 19.6.2013
Souhlasím s p. Vysloužilem, že výrobci agrochemikálií věnují na martketing obrovské prostředky a využívají k tomu i výzkumné ústavy. U těch největších firem, často produkujících léky i pesticidy (počátek jejich vývoje se prováděl v stejných... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.6.2013
U p. Vysloužila to je téměř určitě pilatka. Larvy posledního instaru už jsou veliké. AMET pro sady nedalekého Malusu v Choustníkově Hradišti udává dnešní den jako počátek líhnutí larev 1. generace obaleče jablečného. Druhá generace bude... celý příspěvek >
Bílá plíseň na dřevě, 19.6.2013
Míval jsem kdysi zákrsek James Grive na podnoži M1. Plodil vemi bohatě, každoročně jsem ho ostříhal téměř na " ježka".  Ale každoročně se v létě na řezu silnějších větví objevila vlnatka krvavá. Před 13 lety jsem ho zlikvidoval, kvůli postupnému... celý příspěvek >
Jakou odnož pro Rubín na polokmen 600 m.n.m, 18.6.2013
Kdysi jsem míval Rubín, kterým jsem přerouboval bastarda, dovezeného z Holovous na podnoži M 11. Z tohoto mohutného zákrsku jsem sklízel 6 bedýnek plodů výběrové jakosti a 2 pytle plodů s menší vadou, které jsem odvezl do výkupny padáku a vysypal do... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.6.2013
No to zcela určitě. Tam jde o veliké peníze.
Letní řez švestek, 17.6.2013
No, já ten letní řez u všech peckovin důsledně dělám. Zejména červencové zakrácení letorostů pro dobré vyzrání dřeva.  Na konci léta je pak zastřihnu na téměř konečnou délku. Na jaře, v době květu, potom dělám opravný řez, konečné zakrácení... celý příspěvek >
Karešova nebo kaštánka, 17.6.2013
Ano, na výšku Kaštánka Karešovu většinou předstihuje, ale na objem koruny nikoliv. Podobně Německá rychlice, hodně se vytahuje, ale šířka koruny je v. průměru, i když její objem daleko přesahuje třeba Winklerovu ranou.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 17.6.2013
Byl jsem letos obdarován hned větším počtem lapáků na obaleče, ale ani jeden jsem je nepověsil. Bylo by to zbytečné.
Jak zvládají odrůdy strupovitost po deštivém květnu 2013, 14.6.2013
Zato i Diskus v sólo aplikacích ztratily účinnost už dávno.
Usychání švestek, třešní, 14.6.2013
Také souhlasím s tím, že příčinou usychání je s velkou pravděpodobností monilie. Stromy musely být napadeny tou houbou v uplynulých letech a neskončilo to jen vadnutím květů a letorostů, ale houba se postupně dostávala i do starého dřeva. Přiznám... celý příspěvek >
Poškozené plody - škůdce?, 14.6.2013
Kdo ošetřuje jádroviny proti pilatkám a obalečům, tak se případným poškozením zobonoskami a píďalkami vyhne.
Tank mix: Baycor, Calypso, Omite, 13.6.2013
Pane Mittwoch, ten ledek bych k tomu nedával. Kdybyste někde přešvihl dávku, mohlo by to pálit. Calypso je dost silná olejová suspenze. Jinak s Diskusem bez problémů. Ledek bych stříkal ráno, za chládku, ale rosa nesmí být příliš silná. Já... celý příspěvek >
Grace Star, 13.6.2013
Čím rannější třešeň vsadíte, tím budete méně sklízet, protože vás předběhnou ptáci. Já z vřetene Burlatu toho sklízím málo. Jakmile plod trochu zčervená, vnitřní polovina je pryč. To se právě teď začíná dít.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika