|
Ékonomické čerpadlo, typy, názory, skúsenosti, 3.2.2010 parada - moc hezke, verim ze v dobre navrzene gravitacni filtraci muze fungovat i v jezirku |
 |
Vodní rostliny, 2.2.2010 Hmm, nevim jak ostatni ja mam jezirko od lonska a tady v tom jsem narazil - 80% pobrezni zony mam hloubku od 50- 20cm a to je zatracene hodne. Vetsina rostlin na zacatku potrebuje (alespon dle mne) tak 0-15cm. Jak to bude za x let to uz bude asi neco... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ékonomické čerpadlo, typy, názory, skúsenosti, 2.2.2010 oase optimax 10000, 10.000 l/hod a prikon jen 65 W! |
 |
Automaticka regulace prutoku, 27.1.2010 Děkuji moc, buď jsem slepy ale takvýto popis na jejich stránkách prostě chybí.
Můžete prosím ještě přidat popis funkce toho zařízení ani to mně není jasné:-) - voda teče do těch dvou válců a přes jejich síto pak ven? jak se dostanou odfiltrovane... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 24.1.2010 Jeste pro inspiraci - inspiroval jsem se u oase.
Mrknete na youtube - oase swimpond pro , 1min 34sec. |
 |
Doma dělané filtrace, 24.1.2010 Viz. fotky a muj prispevek v diskuzi "folie EPDM" - 100m3 120m2 - teoreticky to tam muzu vhanet i cerpat ale puvodni zamer byl - cerpat to odtud, tomu je i uzpůsobena ochrana proti zanaseni trubek - mam tam polozene ctyri samostatne... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 24.1.2010 Tak to mam realizovane ja - drenazni trubky maji "fusak" z geotextilie kvuli zanaseni. Ale jeste to nepouzivam kvuli tomu ze cekam az pobrezni zona zaroste - tzn. jeste tak rok, dva pockam :-) |
 |
Folie EPDM, 21.1.2010 Ja jel celou sezonu se samo-domo udelanym skimmerem - trubka 125mm pohybujici se na trubce 110mm - kosik jsem tam nemel takze problem je urcite v te delce potrubi a zakrutach :-(- no vyzkousim co se da a kdyz bude nejhur zapojim dalsi skimmer na... celý příspěvek > |
 |
Filtr, 14.1.2010 Mohl byste sem dat nejake fotky? |
 |
Slaná voda v jezírku, 9.1.2010 Jestli vas to skutecne zajima je potreba projet internet a tim nemyslim cesky :-) - pomuze google translator.
Hodne o tom maji nemci kw - "salzwasser teich"
nebo anglicky saltwater pond
je toho prekvapive hodne a lidi hromada kdo o tom... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Proti zamrzání jezírka, 28.12.2009 Vi nekdo jak se s ledem vyporadaji ryby v prirode - tune, jezirka? neni prece mozne ze by ryby prezivaly jen nahodne. |
 |
Automaticka regulace prutoku, 22.11.2009  Jeste teda pro uplnost co vlastne a proc potrebuju. Stavim neco ve stylu Celtusu - viz. obrazek. A aby to fungovalo tak tam nesmi byt moc vody ani malo vody. Kdyz tam bude moc vody tak bude zaplavene cele sito a bude to k nicemu kdyz malo tak to bude... celý příspěvek > |
 |
Automaticka regulace prutoku, 22.11.2009 Mam dve cerpadla Oase Optimax 10000 a nerad bych uz investoval do jinych.
Tohle cerpadlo by melo jit regulovat elektronicky ale v tomhle se vubec nevyznam. Myslite ze by sel ten presscontrol z pumpy s timhle cerpadlem vyuzit? |
 |
Automaticka regulace prutoku, 22.11.2009  Neresil jste nekdo automatickou regulaci prutoku? abych neresil neco co uz je vyresene. Mam to vymyslene takto (samozrejme je to jen teorie :-)
Potrebuji to kvuli zanaseni sita ve filtru tzn. kdyz bude pritekat malo vody tak by to melo samo zvysit... celý příspěvek > |
 |
Isabella, 16.10.2009 Chtel bych se pripojit k teto diskuzi - na zahrade u rodicu mame uz cca 25 let nejspis tuto odrudu (bile) ale nejsem si tim prave jisty - hrozny jsou mensi, bobule cca okolo jednoho cm, hrozny jsou kompaktni - mezi bobulemi nejsou takrka mezery -... celý příspěvek > |
 |