|
Zmlazení višně, 8.4.2011 Ten strom asi těžko zachráníte. Zkuste větve ořezat na malou korunu a doufejte, že strom obrazí. Jak už nahoře píše pan Vysloužil, velké rány se špatně hojí. Zahrada je živý organizmus, musíte zmlazovat a přestárlé nahradit. |
 |
Jaký druh Slivoně, 8.4.2011 Mám jílovitý spodek, takže musím dělat jámy pro stromky spíše do šířky. V opačném případě se vytvoří vana plná vody, bez možnosti jejího odtoku. Vytvářím pro stromky určité převýšení proti okolnímu terénu. Na jaře po tání je vody nadbytek, v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kiwi - výběr z konkr. odrůd, 7.4.2011 A neznamená to maskulinum a feminimum? |
 |
Výsev okurek - na Vysočině, 7.4.2011 Pavlínko, vše má svůj čas. My fandové zkoušíme až nemožné a máme radost, když se daří. Těch pár okurek můžete balit do kabátků. Při očekávání nižších teplot můžete použít noviny, petky, folii... Zkrátka musíte kolem okurek tančit. Záleží na síle... celý příspěvek > |
 |
Švestka Jojo, 7.4.2011 Nechte jak je a zalívejte. Příště nekupujte zajíce v pytli. |
 |
Pomoc s rajčaty, 6.4.2011  Tak jsem provedl důkladnou kontrolu listů lupou a ejhle. Napadené listy jsem otrhal, jsou to spodní listy a zatím se nic neděje. Asi to bude nějaký "neviditelný" roztoč. |
 |
Sazenice rajčat jdou do květu, 6.4.2011 Je začátek dubna, do výsadby zbývá více než měsíc. Za tu dobu narostou do metrové výše. Můžete sazenice nad prvními pravými listy odstřihnout a vršky nechat zakořenit ve sklenicích s vodou. Z původních sazenic vyrazí nově rostoucí rostliny a... celý příspěvek > |
 |
Výsev okurek - na Vysočině, 5.4.2011 Okurky proti chladu můžete přes noc přikrývat. Naplňte petky vodou a položte do skleníku. Svojí tepelnou kapacitou mohou přes den získaným teplem v noci teplo při poklesu teploty vyzářit. |
 |
Okousané listy rhododendronu, 5.4.2011 Lalokonosce jsem potlačil postřikem Anthio. Myslím, že ho odstraní i jiný podobný modernější postřik. Rododendrony pěstuji stranou užitkových rostlin, tak jsem si mohl dovolit tento jed. Doporučovaný Dursban, nebo roztoči jsou cenově pro většinu... celý příspěvek > |
 |
Černoplodé maliny, 5.4.2011 Děkuji za foto. Tuhle malinoostružinu mám. Je na ni pěkný pohled když kvete. Toho zajímavého hmyzu, co na ní létá. Plody se nechají trhat po pěti kusech najednou a ač vzbuzují dojem, že jsou sušší, tak je z nich po lisování docela dost výborné šťávy.... celý příspěvek > |
 |
|
 |