|
Kdy zavlažovat, 14.4.2011 Já už zavlažuju asi týden. Vždyť od půlky ledna skoro nic nespadlo, teda aspoň tady ve Slatiňanech. Když jsem vertikutoval trávník, měl jsem nohy černé jako horník, co bylo hulánu. Hlavně jehličnany jsou na suchu. |
 |
Jak se zbavit vrabců, 14.4.2011 Na příští sezónu vyrobte pro sýkorky nějaké budky z neohoblovaných prken (dovnitř) a s dírou mezi 30-32 mm bez kolíku. Když uděláte díru větší, nastěhují se tam vrabci.Tady se můžete podívat na Sýkoru koňadru, Sýkoru modřinku za stehlíkem, Vrabce... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se zbavit vrabců, 14.4.2011 Chtělo by to fotku toho ptáka i té díry, určit ho, nastudovat jeho zvyky a vše bude jasnější. Ty díry by se snad daly zadělat nějakou mřížkou z kovu, nebo odolnějšího plastu s podobným odstínem, jako máte podbití a nezaškodilo by, kdybyste těm... celý příspěvek > |
 |
Jak vylepšit špatnou filtraci jezírka?, 10.4.2011 To asi nebude mrazuvzdorné, ale to záleží na druhu. Je jich asi 5. Vodní mor je běžně na rybnících a kde se přemnoží, mají ryby potíže. Jestli se ale zozhodnete si to donést do jezírka, tak buďte velmi opatrný, abyste si nezavlekl nějaké... celý příspěvek > |
 |
Jak vylepšit špatnou filtraci jezírka?, 10.4.2011 Na vodní mor pozor. Když ho je hodně, odebírá v noci dost kyslíku z vody. Někde jsem to myslím četl. |
 |
Jaký drtič větví, 9.4.2011 Pěkné. To moje tohle dělá úplně stejně. Bohužej jen s takhle silnými větvemi.
Jelikož mám ale ze své zahrady jen slabé klacíky a bylinné, lehce dřevité odstřižky, musím je rozsekat něčím jiným, protože jinak se to dost špatně kompostuje. |
 |
Jak vylepšit špatnou filtraci jezírka?, 9.4.2011 Zdravím na jih.
Neviděl jsem nikde vyústění vody z filtrace do jezírka. Nebo je to ten kopeček kamení na vnějším oblouku jezírka a v něm je nějaká kaskáda?
Co zarybnění, jaké je dno, UV lampa, vzduchování...
Já mám jezírko třetinové a nejsem... celý příspěvek > |
 |
Nádrž na dešťovou vodu, 9.4.2011 Zdravím.
Jestli ta zahrada není v blízkosti Chropyně, nebo Fukušimy, tak bych tím klidně zaléval. Výživnost vody a její případnou nezávadnost můžete nejdřív vyzkoušet na nějaké neduživé rostlině. Já přidávám do zálivky kal z jezírka a to je smrádek.... celý příspěvek > |
 |
Jaký drtič větví, 9.4.2011 Jasně. Mám v plánu obejít kamarády a skouknout to v akci. Hluk neřeším. Hlavně když to maká. Aspoň je slyšet, že něco dělám. Osobně si myslím, že "nízká hlučnost" je jen reklamní slogan, na který se spousta lidí nachytá. Tím rozhodně nechci... celý příspěvek > |
 |
Jaký drtič větví, 9.4.2011 Taky přidám trošku do mlýna.
Mám válcový drtič a ten dobře nadrtí větvičky až od 10 do 40 mm. Slabší, nebo dužnatější jen tak požvachlá. Nechce se mi to dole štelovat a rámus mi nevadí, takže na podzim koupím nějaký čtyřnožový vysokoobrátkový.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ohraničení trávníku, 6.4.2011 Obi, Baumax, Hornbach a u nás ve Slatiňanech to má pan Urválek-stavebniny také. Velikosti jsou různé, barvy i tvary také. Podle mě byste se s některým ochotnějším prodejcem stavebnin mohla domluvit na objednávce a dovozu, když pojedou někde okolo... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit vrabců, 5.4.2011 Žádný pták Vám nepomůže. Opravte si barák. U sousedů byl dům také samá díra a byla to jedna velká líheň vrabců. Po rekonstrukci mají pokoj, akorát vrabci jsou kreativnější ve schánění vhodných hnízdišť, takže se rozptýlili po městě.
Buďme rádi, že... celý příspěvek > |
 |
Sázení meruněk a broskví na podzim, 3.4.2011 Broskev sázím jedině na jaře. Je to snadnější s ujímáním. Pro ty, co jim to vždycky uschne mám léty vyzkoušený jednoduchý fígl, jak jim v tom zabránit. Stačí ke stromku postavit starý kýbl s malou dírkou a denně ho naplnit vodou. To platí na jaře.... celý příspěvek > |
 |
Může se nechat zamrznout voda v hadici?, 2.4.2011 Kdybyste použil černou PE hadici a odvodnil nějakým minikohoutkem alespoň koncové vývody, tak myslím, že ano. Každopádně by bylo lepší zakopat to hlouběji. |
 |
Co dělat proti plzáku španělskému?, 2.4.2011 Nemáte pravdu s tím přirozeným nepřítelem. Je v tom ale jedno ALE. Plzák španělský je introdukovaný a potřebuje introdukovaného nepřítele. Já ho mám. Moje vodní želvy si ho pochvalují. Při soumraku už nějak nemám co sbírat. |
 |