|
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 15.4.2007 Kliková hřídel u tohoto motoru jako u motorů ostatních sekaček je konstuována ve vertikální poloze a proto spodní část hřídele procházející vanou (olejem) se styku s olejem nevyhnou. Ale ani toto není pravidlem, protože většina motorů (včetně motorů... celý příspěvek > |
|
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 14.4.2007 Mohu, snad jsem správně porozuměl otázce.
Některé motory mají mazání rozstřikem (míchátko). Je to takové mazání, které zásobuje motor olejem v takovém množství, které momentálně potřebuje.
Když nalijeme do motoru velké množství oleje, až se začne... celý příspěvek > |
|
|
|
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 14.4.2007 N95 – no dobře, ale řekl bych že od Schelu jste ho nekupoval. Zkrátka myslel jsem spíš název pumpy co ho prodává.
Málo vzduchu? Jestli jste nedělal něco s přívodem vzduchu, tak tomu moc nevěřím. Předpokládám že filtr máte čistý, i když malé... celý příspěvek > |
|
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 13.4.2007 To je otázka !?
Doporučuji vám dát tam novou svíčku.
Černá svíčka až tak že jsou na ni saze může být zase z několika důvodů, ale prvně bych pátral po kvalitě benzínu. |
|
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 12.4.2007 Příčin může být mnohem víc.
Mimo jiné i v zapalování. Zkusil bych dát prvně novou svíčku a potom zapalování. Některé cívky po zahřátí začnou zlobit a nebo dokonce vysadí úplně.
Než budete kupovat nové zapalování, je dobré se přesvědčit, zda... celý příspěvek > |
|
Jak vybrat křovinořez, 26.3.2007 Uváděl jsem pouze zkušenosti které se mi v praxi staly.
Marunaka (48) má sice rozložené silové startování, ale rád bych viděl jak osmiletá dívka startuje tento studený motor. Jedině že by měla tak mimořádnou sílu, protože studené motory s tak... celý příspěvek > |
|
Výběr profi křovinořezu, 26.3.2007 Vyšší vybrace jsem nepocítil, ale myslím že osum hodin v kuse jsem nikdy nedělal. Nemohu tedy vyloučit že se to Marunace zrovna špičkově nepovedlo. Srovnávám výše uvedené.
Motor má ale Kawasaki v Evropě bez konkurence, tižší (a ne jenom to) stroj... celý příspěvek > |
|
Jak vybrat křovinořez, 22.3.2007 Setkal jsem se s několika málo ženami, které si u nás kupovalo křovinořez a to už z jakéhokoliv důvodu. Při abnormální snaze jim to vysvětlit jsem zjistil, že obsah 35 jim šel vcelku dobře startovat, ale se 40 už měly problémy. Obsah 40 na Vámi... celý příspěvek > |
|
Jak vybrat křovinořez, 21.3.2007 Jestli můžete, tak zkuste převést na m² Váš údaj „ne moc velkou zahradu“. A také by nebylo špatné upřesnit zda s křovinořezem máte v plánu pracovat i Vy (žena). Zjednoduší nám to odpověď. |
|
Bruska na řetěz, 9.3.2007 Pokud to chcete nabrousit perfektně, tak musíte řetěz brousit patřičným kotoučem. Ale jestli nejste puňtičkář, tak stačí jeden. |
|
|
|
Výběr elektrické pily, 5.3.2007 Tak též si myslím.
Buď špatně nainstalovaná zásuvka, či zástrčka, ale mnohdy to bývá staršími (zaoxidovanými) kontakty u zásuvek, či zástrček kde vzniká vysoký přechodový odpor. V takovém případě nám nepomůže ani silný kabel. |
|
Výběr kvalitní sekačky, 28.2.2007 Opravoval jsem několik sekaček, které měli šasi z hlinikové slitiny. Zaujalo mě, že byly v některých místech prooxidované. Prorezavělé by asi nebyl správný výraz. Bylo to v místech, kde se asi bláto drží delší dobu vlhké. Při bližším prozkoumání,... celý příspěvek > |
|
křovinořez, 22.2.2007 Pokud s tím nechcete orat a td. zkuste se podívat na tuto stránku:
http://zahradni-technika.zeleneudoli.cz/bubnove-sekacky/c-2500/
Lze to sehnat i levněji.
Nápad se zkouškou křoviňáku při prvním sečení (ať víte co by Vás čekalo) také není... celý příspěvek > |
|
křovinořez, 22.2.2007 No, potěš pánbůh za takovou nadílku.
Nyní se Vám to možná nezdá moc, ale strávit podstatnou část sezóny sečením časem Vás také omrzí a to nehledě na narůstající věk. Tím nechci říci, že by to křoviňákem nešlo, naopak první posečení by bylo asi... celý příspěvek > |
|
křovinořez, 21.2.2007 Nevím, zda by nebylo prozíravější dát takový dotaz do „malé mechanizace“.
Je škoda, že jste neuvedl jestli jsou pozemky rovné, lehce dostupné, nebo kamenité či dokonce svahové a kolik těch pozemků je. Lépe by se posuzovalo zda jste... celý příspěvek > |
|