|
Ulmus parvilflora "Jacqueline Hillier", 9.5.2007 Podělí se někdo se zkušenostmi s tímto stromem? Jde mi především o schopnost snášet tvarovací řezy, ale bonsai z něho dělat nechci. Děkuji |
 |
Javor acer platanoides, 20.4.2007 Mohu uvést své problémy s acer platanoides (globosum). Zakoupil jsem pred 4 lety výše uvedený javor jako 3m vysoký strom s kmínkem asi 5cm průměr a poměrně velkou korunou. Sázel jsem na podzim, jutový pytel z kořenového... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Cupressocyparis Lailandii, 3.4.2007 Nechci dělat reklamu STARKLOVI ale mám od něj vice rostlin a myslim si, že to s kvalitou není špatné. Je pravdou, že mnoho rostlin je určeno do teplejších regionů a to je třeba mít na zřeteli především. Konkrétně: - ze dvou cupressocyparisů mi... celý příspěvek > |
 |
Habr - stříhání, 20.3.2007 Máte pravdu, chce aby prorostl, tak tedy blíž k plotu. Pokud to nebude vadit sousedům jako u mne... |
 |
Chamaecyparis lawsoniana columnaris, 20.3.2007 Můžete prosím uvést, Vaše zkušenosti s velikostí tohoto jehličnanu? Píše se až 15 m výšky a 4m šířky ??? Děkuji |
 |
Habr - stříhání, 19.3.2007 Souhlas, jen s jednou připomínkou: Dal bych ho od plotu poněkud dál tak cca 1 m, protože po rozrostení a rozšíření by nezbyl mezi plotem žádný průchod a to by vadilo při stříhání. |
 |
Habr - stříhání, 13.3.2007 To, co musíte udělat je rostliny nekompromisně zkrátit alespoň o 1/3 lépe o 1/2. Je to těžký krok, neboť všichni se těší až bude plot plnit svou úlohu. Pokud budete spěchat, tak jak jsem to bohužel udělal i já a habry nezkrátíte, vznikne za čas... celý příspěvek > |
 |
Habr obecný přímo z lesa, 13.3.2007 Habry z lesa jsem přemisťoval vždy na jaře ale vždy s kořenovým balem, ujaly se všechny, Přenesl jsem i několik 2m tenkých habrů rostoucích ve stínu, ty jsem potom skružil do oblouku. Myslím, že i na jaře máte vysokou šanci s výsadbou... celý příspěvek > |
 |
Acer palmatum dissectum garnet, 8.3.2007 Japonské javor y patří obecně k choulostivým druhům. Ve své domovině mají o poznání mírnější klima. Pokud chcete tento kultivar pěstovat u nás, volil bych místo polostinné, chráněné proti silným větrům alespoň živým plotem a výhodou by byla... celý příspěvek > |
 |
Ako stepit japonske javory?, 6.12.2006 V tomhletom se necitim byt povolanym, neco jsem zkousel, ale bez valneho uspechu. Nejake informace se daji posbirat na webu. Např.: http://dendro.mojzisek.cz/m_gener.php nebo zkusenym mnozitelem je pan Rezl z Nemcic u Brna (... celý příspěvek > |
 |
|
 |
z čeho živý plot? thuja nebo cupressocyparis?, 6.12.2006 Souhlasim a potvrzuju, že cupressocyparis namrzá! Thuje jsou opravdu odolnější. |
 |
jehličnany hnědnou, 29.11.2006  Nejsem odborník, ale mé rezavějící jalovce čínské stricta údajně chytly chorobu od ovocných stromů. Takovou radu jsem obdržel od zahradnice. Doporučila z blízkého dosahu odstranit neošetřované ovocné stromy ??? Nevím, v tom se nevyznám. |
 |
Sibiřský cedr (Sibiřská borovice), 29.11.2006  Flag forms of Pinus sibirica Du Tour (= Pinus cembra sibirica) - Siberian Stone Pine -on a crest of the small mountains on the Dzhazator River right bank in front of the Akbul Rivulet mouth, between the Yuzhno-Chuiskii mountain range and the Ukok... celý příspěvek > |
 |
Catalpa bignonioides Nana, 16.11.2006 Problém je v tom, že se jeden roub vylomil a tak je třeba mladou a naroubovanou korunu "doplnit" ... |
 |
nyssa sylvatica, 15.11.2006 Zná někdo tento strom z našich podmínek? Jak Vám roste? |
 |