|
Ako strihať?, 17.3.2011 Tato vášnivá diskuse má šťávu. To musím uznat.
Co se ale týče broskvoní, minimálně stejně důležité jako tvarování koruny podle mě je, nenechat stromek první 2-3 roky plodit, ale hlavně růst a mohutnět. Moje, pro sousedy zcela nepochopitelná,... celý příspěvek > |
 |
Žáby v jezírku, 17.3.2011  Jestli bylo zcela zamrzlé celou zimu, klonil bych se k otravě jedovatými plyny vznikajícími z rozkládajícího se kalu v jezírku kombinovaným s nedostatkem kyslíku. Nebo jenom nedostatkem kyslíku. Nevím, jaké tam máte ryby, ale třeba karasi vydrží... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Fólie na jezírko z Polska, 4.3.2011  Také zdravím. Na malé jezírko se to podle mě nevyplatí a na velké to může být průšvih. Jestli Vám to bude dělat ta firma včetně sváření a předávacího protokolu s potvzenou zárukou..., tak by to šlo(jestli tedy podnikají i mimo Polsko, nebo jejich... celý příspěvek > |
 |
Jde chovat uhoř říční v jezírku?, 21.2.2011 Některé studenovodní ryby a úhoří monté jsem nakupoval v PROFI-AQUARIUM u pana Papíka. Stěhujou to na letošek z Dříteče do Čeperky. Bude to tam fakt pěkné, jak mi referoval kamarád, co se tam byl podívat. Zatím jen budujou jezírka a nádrže. Pro... celý příspěvek > |
 |
Proti zamrzání jezírka, 1.2.2011  Podívejte se zde. 20W čerpadlo stačí. Nebo i slabší. Chce to vyzkoušet. Snadněji se udržuje díra v ledu na velkém jezírku, protože je hlubší a je v něm celkově teplejší voda. Jarda Slatiňany. |
 |
Jezírko o šířce v průměru cca 3m, 1.2.2011  No nevím, jestli je to ještě aktuální, ale nejlevnější a přitom praktická, účinná a hezká je kořenová filtrace. Já ji mám a nedám na ni dopustit. Tady je popis. Jarda Slatiňany. |
 |
Co dělat s rybami v zimě?, 31.1.2011  Jen dobré čerpadlo Vás bude stát těch 10 000.
Snad by se to dalo udělat na etapy. Nejdřív koupit folii a netkanou textilii, vykopat díru a založit jezírko. Pak investovat postupně do čerpadla, ryb, kytek a okolí. Namísto netkané textilie na... celý příspěvek > |
 |
Kdo krade vejce, 23.12.2010 Tady u nás ve dne nikdy nebyly vidět a ani neškodily. Asi se chtějí dožít večera. Vždyť on se nějaký ten nezabezpečený kurník vždycky najde. |
 |
Jak sehnat ježka?, 22.12.2010  Taky si myslím. Je pro ně daleko jednodušší vyžrat kočkám mysky a natropit plno rámusu. Kdo to má po nich pak mejt. Jediný zvířata, kterým chutnají ty oranžové bestie jsou vodní želvy. Od té doby, co je chovám mám na zahradě nedostatek slimáčích... celý příspěvek > |
 |
Želví jezírko - Škrovád, 17.12.2010  Po přečtení všech příspěvků na téma "želvy v jezírku" jsem se rozhodl napsat něco o svých zkušenostech s vodními želvami.
Na letošní jaro (2010) jsem naplánoval podstatné zvětšení zahradního jezírka. Již jsem s tím počítal, takže jsem už v loňském... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vosy, včely, sršni - barva, 16.12.2010  Také připojím osobní zkušenost.
Letos na jaře jsem do dutého špalku udělal z boku díru o průměru asi 20mm, umístil mezi tůjky do živého plotu, zakryl vršek kouskem fošny a doufal, že se to zalíbí čmeláčím královnám hledajícím hnízdiště.Občas jsem... celý příspěvek > |
 |