|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Likér z třešní, 3.7.2011 Zkoušel jsem třešňový likér mnoha způsoby, ale nikdy to nebylo příliš dobré. Podle mě je na to škoda dobrého destilátu. Mnohem lepší výsledky dávaly višně, rybíz (nejlíp černý), jeřabiny, ořechy, aronie, bezinky. |  | Očkování broskvoní, 28.6.2011 Ve starých pomologiích jsem se dočetl, že vegetativně množená Marunke je do těžkých půd podstatně lepší než myrobalán. Nikde jsem ji ale nesehnal, prý se už nemnoží. Nikdy jsem ji neviděl, tak ani nevím, jestli bych její výhony vůbec poznal. Nevím... celý příspěvek > |  |
|  | Kamčatská borůvka - lonicera, 27.6.2011 Množil jsem zimolez rozdělením staršího keře rýčem. Dělal jsem to na podzim po opadu listí (na jaře velmi brzo raší). Oddělky se ujaly bez problémů |  | Očkování broskvoní, 27.6.2011 Kde jste v dnešní době vzal marunke - Ackermannovu slívu? Měl jsem za to, že ji roky není k sehnání. |  | Stiga Combi 53 SQ BW B&S, nebo Hecht 556 RS 5 in 1, 27.6.2011 Podobné dilema jsem řešil před pár dny. Vyhrála to Stiga, podobná té Vaší, jen s motorem Honda 190ccm 6,5 PS. Při prohlížení jednotlivých typů sekaček mě na první pohled zaujala jejich neuvěřitelná podobnost (nemluvím o motorech). Když... celý příspěvek > |  | Ještě jednou o roubování, 27.6.2011 Velmi výjimečně se mi stalo, že roub, který nevyrašil, zůstal celkem svěží (nevyschl a nescvrkla se mu kůra) a vyrašil pozdě v létě nebo až příští rok. Skutečně ale jich bylo jen pár. Většina roubů, které nyní nejsou olistěné, už nevyraší nikdy.... celý příspěvek > |  | Využití malin, 23.6.2011 Maliny mají nádhernou vůni, ale je hodně těkavá. Je proto umění vyrobit džem či marmeládu tak, aby vůně zůstala v ovocném výrobku. Co je platné, že dlouhým vařením marmelády provoníme celý dům. To mi kdysi pravila jedna stará hospodyně. A... celý příspěvek > |  | Jilovita puda - visen, 23.6.2011 Nelze na dálku poradit, když to nevidíte. Není jíl jako jíl, není trocha jako trocha, ornice jako ornice.
Pokud Vám zasazená višeň roste, asi bych ji nevykopával, jen kypřil půdu kolem ní, vylepšoval, odpleveloval,... celý příspěvek > |  | Co je s angreštem?, 23.6.2011 Kaj jistě víte, jde o americké padlí, Rezistentní Pax by jím trpět neměl. Postižené plody nejsou zdraví škodlivé. V tuto dobu je, myslím, na postřik pozdě. Ošetření proveďte na jaře před a po odkvětu - třeba Discus. Můžete odstřihnout zkřivené... celý příspěvek > |  | Jak proti pihovitosti jabloní?, 22.6.2011 Prý strom přijme na list jen vápník s přídavkem dusíku...
Nevidím důvod, proč by strom nepřijal vápník bez dusíku. Odedávna se hnojilo vápnem i vápencem (bez dusíku), postřiky se provádějí i chloridem vápenatým. O tom, že jej stromy umějí přijmout,... celý příspěvek > |  |
|  | Vostorg, 21.6.2011 Révě nerozumím, ale u ovocných dřevin, které se roubují v korunce (např třešně) se dodporučuje na podnoži ponechat obrost právě kvůli sílení kmínku. Obrost je třeba pravidelně zakracovat, aby nepřerostl roub. Jestli to tak funguje i u vína nevím.... celý příspěvek > |  | Aku druhu ceresnu?, 21.6.2011 Výhodou Karešovy je dlouhá doba konzumní zralosti (u nás jsou k jídlu ještě nyní), nevýhodou veliké koruny. Všechny odrůdy zrající později jsou vrtulí napadány, tady si nevyberete. Tak, jak radí p. Libor, není zcela nutné to řešit. Z pozdních... celý příspěvek > |  | Presazeni josty, 20.6.2011 Josta se ujímá dobře, pravděpodobně se ujme i velký přesazený keř v tuto dobu. Přesto bych se pokusil domluvit se se sousedem, že ochotně přesadíte keř na podzim, jen co shodí listy, jestli by mu to nevadilo. Pokud budete přesazovat nyní, bude letos... celý příspěvek > |  | Nemoc švestky - Čačanská Lepotica, 20.6.2011 Na fotkách DJholyho mi připadne, že se spíš než rzivost či strupovbitost jedná o žír nějakého škudce - zobonoska? Ale jistý si nejsem. Teoreticky může jít i o zhojené poškození chladem, ale tam by bylo postiženo nápadně mnoho plodů. |  | Gabrovská se Bulharům povedla, 20.6.2011 V mrazové kotlině cca 400m přináší Gabrovská v dobrých letech kvalitní plody, které, jak píše zadavatel, si v ničem nezadají s pravými Domácími. V některých letech je ale úroda slabší a chuť trochu kolísá podle sumy teplot. Pokud odolá šarce (o což... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|